ροή ειδήσεων

Είσαι μεσαία τάξη ή μικρομεσαίος; Πέθανες…



Η αριστερά θα παραδώσει μια Ελλάδα με ολιγαρχία, μεσάζοντες, απατεώνες, λίγους βιοτέχνες και γκαρσόνια. Τίποτε δεν αλλάζει έως και το 2019.

Η ολιγαρχία των 20-30 “μεγάλων” της Ελλάδας (έτσι τους αποκαλεί ο ΣΥΡΙΖΑ και όχι η στήλη) δεν έχει κανένα λόγο να το κουνήσει από τον τόπο της και από τον χρήσιμο Τσίπρα.
Η αποκρατικοποίηση δεν είναι ούτε στην αρχή. Οι 29 ιδιωτικοποιήσεις κρατικών ΔΕΚΟ, υποδομών και κρατικής περιουσίας είναι στον δρόμο.
Οι δε “επενδυτές” της Αμερικής… και σήμερα το πρωί να σχεδιάσουν δουλειές στην Ελλάδα, θα περιμένουν 2 με 3 εκλογές για να γίνει κάτι… Αν γίνει.

Γιατί τίποτε δεν άλλαξε στην Ελλάδα. Η επένδυση (αν είναι της προκοπής και όχι της αρπαχτής…) πρέπει να “πουληθεί” πολιτικά. Και αυτό “στοιχίζει” στον επενδυτή δύο με τρεις κυβερνήσεις… Βεβαίως με αντίστοιχες εκλογές.
Το 2018 και 2019 θα συζητάμε μόνο για ελληνοαμερικάνικες Επιτροπές που θα στήσει ο ΣΥΡΙΖΑ για να περνάει η ώρα… Και να βολέψουν κάποιον σύντροφο που θα φύγει από την σημερινή του καρέκλα…

Λάθος μέγα, συνεπώς να ψάχνουμε για την ολιγαρχία, τους κρατικοδίαιτους, τους μεσάζοντες, και κάθε απατεώνα (με μορφή επενδυτή) σε αυτούς που εγκαταλείπουν την Ελλάδα και μεταφέρονται στις πρώην κουμμουνιστικές χώρες του Ανατολικού μπλοκ ή αλλού, εντός της λεκάνης της Μεσογείου.

Αλλά τι σόι επιχειρηματίες βάζουν τα λουκέτα ή δίνουν μούντζα στην Ελλάδα, του Καρανίκα και της παραγωγής φόρων…, ανοίγοντας πανιά σε πρώην κομμουνιστικές γειτονιές;

Τη διετία 2016 και 2017 είναι οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις (στη μεγίστη πλειοψηφία) και επαγγελματίες που γονάτισαν χάνοντας κέρδη κοντά στα 4 δισ., γιατί η ύφεση, από τη μια, αλλά και το κράτος, από την άλλη, τους πήραν 2 δισ.

Ίδιο προφίλ είχαν, 9 στις 10, οι 15.000 ελληνικές επιχειρήσεις που μετανάστευσαν στη Βουλγαρία ή επένδυσαν 2,5 δισ. στα Σκόπια ή κατευθύνονται, από το 2016, (άνω των 2000) στην Κύπρο.

Στην ανάλυση της μετανάστευσης αυτής θα βρούμε, αν ψάξουμε, πολλούς από τους λόγους και των λουκέτων. Κυρίως δε της μεταποίησης στη Βόρεια Ελλάδα (όπως αποκαλύπτει έρευνα -των ημερών- και του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος:

• Στον Έβρο έχουν κλείσει το 63% των μεταποιητικών ΑΕ και ΕΠΕ.
• Στο Κιλκίς έχουν μείνει λιγότερες από το 50% των επιχειρήσεων, ενώ φθίνει καθημερινά η μοναδική αυτοδιοικούμενη βιομηχανική περιοχή της Βόρειας Ελλάδας
• Στη Ροδόπη έκλεισε το 34 % των επιχειρήσεων
• Στα Γιάννενα το 22%, των επιχειρήσεων.
• Στην Καστοριά το 21% των επιχειρήσεων, χωρίς να έχουν συνυπολογιστεί το πλήθος των εργαστηρίων γούνας της περιοχής, τα οποία είτε έκλεισαν, είτε βρίσκονται σε δυσχερή κατάσταση.
• Στη μεγαλύτερη βιομηχανική περιοχή της χώρας μας, στη ΒΙΠΕ της Σίνδου, Θεσσαλονίκης, λειτουργεί περίπου το 70% των επιχειρήσεων σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια.

Η ιστορία των λουκέτων και της ελληνικής επιχειρηματικής μετανάστευσης (20.000 και πλέον επιχειρήσεων) είναι νωπή. Φέτος κλείνει μια 15ετία.

Βασική αιτία της φυγής θεωρείται (από τους επιχειρηματίες μετανάστες) η αδιαφορία των κυβερνήσεων, των πολιτικών και (ιδίως) του κράτους που έχει μάθει μόνο να “αστυνομεύει” και να εκδικείται την επιχειρηματικότητα.

Από την τραγικότητα αυτή ασφαλώς και δεν απαλλάσσεται, σε καμιά περίπτωση, ο ΣΥΡΙΖΑ (οι ΑΝΕΛ δεν λογαριάζονται…) με το ευκολο πρόσχημα πως τα βρήκε εμπρός του, σαν δημιουργήματα της κρίσης και των άλλων…

Το αντίθετο μάλιστα. Γιατί, (ως αριστερή κυβέρνηση) έχοντας να δώσεις μάχη με το τέρας της ανεργίας (που ακόμη συντηρείται) είναι μέχρι και “ύποπτη” η αδιαφορία, ΣΥΡΙΖΑ και Τσίπρα, να ανακόψουν (τουλάχιστον την αύξηση) στην ταχύτητα συρρίκνωσης της επιχειρηματικότητας η οποία (σε ανθρώπινο δυναμικό) έπληξε τη μεσαία τάξη. Και σε επίπεδο επιχειρήσεων (σχεδόν αποκλειστικά) τον χώρο των μικρομεσαίων.

Το 95%-98% της φυγής ήταν και είναι μικρομεσαίες επιχειρήσεις και επαγγελματικές υπηρεσίες που δεν άντεξαν τον φορολογικό πνιγμό και τη σκόπιμη, (κατά τους μικρομεσαίους) αδιαφορία της κυβέρνησης, των πολιτικών και του κράτους. Διωγμό της μεσαίας τάξης υποπτεύονται και τα, κάπου 15.000, στελέχη και τεχνίτες που μεταφέρθηκαν στη νέα έδρα. Τα ίδια ακούς και ανάμεσα στους 470.000 έλληνες επιστήμονες και ειδικευμένους εργαζόμενους που τα βρόντηξαν από την Ελλάδα. Κουβεντιάστε τους και θα δείτε.

george.kraloglou@capital.gr

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *