ροή ειδήσεων

Ματαίωσαν πλειστηριασμό για δεδουλευμένα ναυτεργατών!



Εμπορικά ακίνητα, κατοικίες που βρίσκονται σε προνομιούχες περιοχές των πόλεων και εξοχικά σε ακριβές περιοχές της χώρας είναι οι βασικές προτεραιότητες τις οποίες θα εφαρμόσουν τράπεζες και συμβολαιογράφοι κατά τα πρώτα στάδια των ηλεκτρονικών δημοπρασιών που εκτιμάται ότι θα αρχίσουν να διεξάγονται από τον άλλο μήνα.

Γράφει ο: Βασίλης Κατσαρός


Χθες οριστικοποιήθηκε η συμφωνία κυβέρνησης-τραπεζών για την εξαίρεση από τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς κατοικιών αξίας μέχρι 300.000 ευρώ, ακόμα και αυτών που δεν έχουν ενταχθεί στις ευεργετικές διατάξεις του λεγόμενου «νόμου Κατσέλη». Όμως η τελική συμφωνία της κυβέρνησης με τις τράπεζες περιέχει ένα εξίσου ενδιαφέρον στοιχείο. Συγκεκριμένα, έγινε δεκτή πρόταση για αναλυτική εξέταση όλων των περιπτώσεων των ακινήτων πριν αυτά οδηγηθούν στον ηλεκτρονικό πλειστηριασμό, έτσι ώστε να εντοπιστούν οι -θεωρούμενες πολλές από τις τράπεζες- περιπτώσεις εικονικών μεταβιβάσεων ή εμφάνισης στρατηγικών κακοπληρωτών ως θυμάτων της οικονομικής κρίσης.

Αυτό αποδεικνύεται και από τα στοιχεία των πλειστηριασμών της περασμένης Τετάρτης όπου εμφανίστηκαν οργανωμένες ομάδες που ματαίωσαν μεταβιβάσεις ακινήτων ιδιαίτερα υψηλής αξίας. Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε ο Συμβολαιογραφικός Σύλλογος Αθηνών Εφετείων Αθηνών-Πειραιώς-Αιγαίου & Δωδεκανήσου, μετά από δράση των συλλογικοτήτων, ματαιώθηκαν:

α) Πλειστηριασμός στο Ειρηνοδικείο Πειραιά για πλοίο υπό ιταλική σημαία ιδιοκτησίας κυπριακής εταιρείας για συνολικές οφειλές 12.336.000€ στις οποίες οφειλές συμπεριλαμβάνονται και απαιτήσεις ναυτεργατών.

β) Πλειστηριασμός στο Ειρηνοδικείο Χαλανδρίου για οικόπεδο και κτήριο γραφείων, καθώς και για κάθετη ιδιοκτησία (τμήμα οικοπέδου χωρίς κτίσμα) στο Δήμο Χαλανδρίου, ιδιοκτησίας Ανωνύμου Εταιρείας για συνολικό ύψος οφειλών 21.150.000€, από τα οποία 9.000.000€ ήταν απαιτήσεις του Ελληνικού Δημοσίου.

γ) Πλειστηριασμός στο Ειρηνοδικείο Αθηνών για τέσσερις οριζόντιες ιδιοκτησίες στο Δήμο Αθήνας, στην περιοχή Ψυρρή, ιδιοκτησίας φυσικού προσώπου, για συνολικές οφειλές 2.500.000€.

δ) Πλειστηριασμός στο Ειρηνοδικείο Αθηνών για μεζονέτα στη Βούλα Αττικής για χρέη Ανωνύμου Εταιρείας για συνολικές οφειλές της 3.093.643€.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *