ροή ειδήσεων

Eγκαιρος ο καθαρισμός του Κρεμαστενού ποταμού από την Περιφέρεια


Έγκαιρη ήταν η παρέμβαση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου για τον καθαρισμό του Κρεμαστενού ποταμού. Από την Παρασκευή ξεκίνησαν οι εργασίες για τον καθαρισμό του και αναμένεται να ολοκληρωθούν εντός των ημερών.

Το θέμα της αναγκαιότητας καθαρισμού του Κρεμαστενού ποταμού ενόψει της χειμερινής περιόδου ανέδειξε με δημοσίευμα της η εφημερίδα «Το Βήμα της Δωδεκανήσου». Μάλιστα στην συνέχεια δημοσίευσε και τα έγγραφα που αντάλλαξαν για το θέμα  αυτό ο περιφερειάρχης  Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος και ο πρόεδρος της δημοτικής κοινότητας Κρεμαστής Τσαμπίκος Ποδιώτης.

Και φέτος η Περιφέρεια ανέλαβε τον καθαρισμό του Κρεμαστενού ποταμού, αν και η αρμοδιότητα αυτή  ανήκει στο Δήμο. Με απόφαση της οικονομικής επιτροπής διατέθηκαν οι απαιτούμενοι πόροι για τον καθαρισμό του και την αποφυγή τυχόν δυσάρεστων καταστάσεων καθώς , ο Δήμος δεν έχει τα απαραίτητα κονδύλια ούτε και τα μηχανήματα για τέτοιου είδους παρεμβάσεις.

Πάντως και οι κάτοικοι της Κρεμαστής από νωρίς φέτος και πριν το τέλος του καλοκαιριού εξέφραζαν την ανησυχία τους για το τι μέλλει γενέσθαι με τον Κρεμαστενό ποταμό σε περίπτωση μας ισχυρής καταιγίδας. Πριν από τον καθαρισμό του ήταν  κατάφυτος από καλάμια, υδρόβια φυτά και δέντρα που είχαν καταλάβει όλο το μήκος και πλάτος της κοίτης του, με αποτέλεσμα η απορροή των υδάτων να ήταν σχεδόν αδύνατη και ενόψει του επερχόμενου χειμώνα υπήρχε  κίνδυνος να πλημμυρίσει και να προξενήσει καταστροφές στις παρακείμενες οικίες.

http://12vima.gr

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *