ροή ειδήσεων

Το… «Greek comeback» εξήγησε στους επιχειρηματίες στο Σικάγο ο Α. Τσίπρας



Αυξημένο ενδιαφέρον ως προς την προοπτική επενδύσεων στην Ελλάδα καταγράφηκε στη συνάντηση που είχε ο Αλέξης Τσίπρας και η κυβερνητική αποστολή που τον συνοδεύει στο Σικάγο με Ελληνοαμερικανούς και Αμερικανούς επιχειρηματίες.

«Η Ελλάδα δεν αφήνει πίσω της μόνο την κρίση αλλά και το μοντέλο που οδήγησε σε αυτήν», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, απαντώντας σε ερωτήματα σχετικά με τη γραφειοκρατία, την πολυνομία και τα ζητήματα που προκαλούν εμπόδια.

Στη συνάντηση που διήρκησε περίπου δύο ώρες, συμμετείχαν δώδεκα επιχειρηματίες-εκπρόσωποι μεγάλων εταιρειών του Σικάγο, που δραστηριοποιούνται στον τομέα της Ενέργειας, της καινοτομίας, της πληροφορικής και της υψηλής τεχνολογίας, το real estate,τις αερομεταφορές, τα funds, τα start up.

Το κλίμα που φέρεται να χαρακτήρισε τη συνάντηση θα μπορούσε να αποδοθεί με τη φράση "Greek comeback" που χρησιμοποίησαν αρκετοί συμμετέχοντες, και την οποία χρησιμοποίησε στο τέλος της συζήτησης και ο πρωθυπουργός.

Κοινή διαπίστωση από τη συνάντηση εργασίας είναι -όπως προκύπτει από ενημέρωση από την πλευρά των εκπροσώπων των επιχειρήσεων που συμμετείχαν-, ότι ενδιαφέρονται να αποτελέσουν επενδυτές και πρεσβευτές προσέλκυσης επενδύσεων για τη χώρα μας.

Στάθηκαν ιδιαίτερα στο γεγονός όπως ανέφεραν πολλοί εξ αυτών, της διαπίστωσης ενός «greek comeback», μιας επιστροφής της ελληνικής οικονομίας, ενώ επισημάνθηκε ως ιδιαίτερα θετικό και το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός της Ελλάδας δεν ήρθε στο Σικάγο για να απευθύνει απλά μια ομιλία, αλλά να συζητήσει και να υπάρξει εποικοδομητική συνεργασία.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε στα θετικά στοιχεία της ελληνικής οικονομίας, επισημαίνοντας, ειδικότερα, τη θετική δημοσιονομική πορεία, την επιστροφή της χώρας σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης με αναφορά στην εκτίμηση για κλείσιμο άνω του 2% το 2017, και έκανε αναφορά στην οριστική έξοδο από το πρόγραμμα τον Αύγουστο του 2018.

Ο πρωθυπουργός, κατά τις ίδιες πηγές, αναφέρθηκε στη μεγάλη μεταρρυθμιστική προσπάθεια της παρούσας κυβέρνησης και τόνισε την προσήλωση της για την προσέλκυση ξένων επενδύσεων.

Επ' αυτού επισημάνθηκε και η δημιουργία πρόσφατα της ειδικής task force στην οποία είναι ο ίδιος επικεφαλής.Επιπλέον, τόνισε τις αλλαγές που έχουν γίνει στη νομοθεσία για τη δημιουργία νέων επιχειρήσεων, για την πρόβλεψη που υπάρχει στον αναπτυξιακό νόμο για 12 χρόνια σταθερού φορολογικού πλαισίου για τις μεγάλες επενδύσεις.

Επίσης, ανέφερε ότι βασική συνισταμένη της λογικής που έχει η κυβέρνηση για να προχωρούν οι επενδύσεις, είναι ότι γίνονται μέσα σε πλαίσιο συναίνεσης με την κοινωνία, στοιχείο που δεν υπήρχε σε πολλές περιπτώσεις στο παρελθόν, καθιστώντας επισφαλείς πάρα πολλές επενδύσεις.

«Η Ελλάδα δεν αφήνει πίσω της μόνο την κρίση, αλλά και το μοντέλο που οδήγησε σε αυτή», υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας.

Κατά τις ίδιες πηγές, ο πρωθυπουργός υπογράμμισε τα βασικά στοιχεία που αποτελούν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Ελλάδας και ως προς τις επενδυτικές προοπτικές: η γεωγραφική και η γεωστρατηγική θέση της, καθώς επίσης και η παρουσία της στον σκληρό πυρήνα της Ευρώπης και της Ευρωζώνης.

Στο ίδιο πλαίσιο, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, όσον αφορά στις προοπτικές και το ευνοϊκό επενδυτικό περιβάλλον της χώρας, ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε ότι υπάρχει πολιτική σταθερότητα, γεγονός που παρέχει και ασφάλεια στους επενδυτικές.

Ο πρωθυπουργός, ανέφερε ότι η παρουσία της ομογένειας εδώ είναι η βάση πάνω στην οποία έχουν δομηθεί και αναβαθμιστεί ιστορικά οι ελληνοαμερικανικές σχέσεις.

«Η Ομογένεια είναι ο ισχυρότερος συνδετικός μας κρίκος με τις ΗΠΑ και ο πιο σημαντικός πρεσβευτής της χώρας μας»,σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας μέσω Twitter μετά τη συνάντηση.
Το σημερινό πρόγραμμα του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ

Ο Έλληνας πρωθυπουργός θα έχει κατ' ιδίαν συνάντηση στις 9:00 το πρωί (17:00 ώρα Έλλάδος) με τον Γερουσιαστή Dick Durbin και στη συνέχεια πρωινό εργασίας με τον Γερουσιαστή και στελέχη της Ομογένειας.


Στις 11:15 (19:15 ώρα Ελλάδος) θα επισκεφθεί τα Cinespace Studios, όπου θα συναντηθεί με τον πρόεδρο τους Alex Pissios.


Για τις 17:30 (1:30 ώρας Ελλάδος) έχει προγραμματιστεί δεξίωση του Γενικού Προξενείου της Ελλάδας στο Σικάγο προς τιμήν του πρωθυπουργού στο National Hellenic Museum, όπου ο κ. Τσίπρας θα απευθύνει χαιρετισμό.


Στις 19:30 (3:30 ώρα Ελλάδος) ο πρωθυπουργός θα έχει δείπνο εργασίας με Ομοσπονδιακούς και Πολιτειακούς Βουλευτές, μέλη της Επιτροπής Διεθνών Σχέσεων και ομογενειακές οργανώσεις.
Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *