ροή ειδήσεων

Δυναμική η παρουσία της Ρόδου στη διεθνή έκθεση τουρισμού IFTM Top Resa στο Παρίσι



Ολοένα και περισσότερο έδαφος φαίνεται πως κερδίζει η Ρόδος στην τουριστική αγορά της Γαλλίας, μετά και την ολοκληρωμένη και αποτελεσματική, εκ των πραγμάτων, παρουσία και προβολή του νησιού στη Διεθνή Τουριστική Έκθεση IFTM Top Resa που πραγματοποιήθηκε το διάστημα από τις 26-29 Σεπτεμβρίου 2017, στον χώρο Parc des Expositions, Porte de Versailles, στο Παρίσι.

Ο Δήμος της Ρόδου και ο Οργανισμός Προώθησης Ροδιακού Τουρισμού (ΠΡΟΤΟΥΡ), παρουσία της αντιδημάρχου Τουρισμού κας Μαρίζας Χατζηλαζάρου, συμμετείχαν με ένα δικό τους περίπτερο στην έκθεση, δίπλα στο περίπτερο του ΕΟΤ, το οποίο και επισκέφθηκαν, εκτός από τους δεκάδες επιχειρηματίες και παράγοντες του τουρισμού της Γαλλίας και η υπουργός Τουρισμού της Ελλάδας κα Έλενα Κουντουρά και ο γενικός γραμματέας του ΕΟΤ κ. Κωνσταντίνος Τσέγας, οι οποίοι και συνομίλησαν με την κα Χατζηλαζάρου. Μην ξεχνάμε πως η Ρόδος αποτελεί από τους πιο αγαπημένους τουριστικούς προορισμούς των Γάλλων στην Ελλάδα, με την τουριστική κίνηση των Γάλλων στο νησί να παρουσιάζει σημαντική αύξηση κάθε χρόνο, μετά από πολλά χρόνια στασιμότητας.

Σύμφωνα δε με τα στοιχεία του Υπουργείου Τουρισμού καταγράφεται ρεκόρ Γάλλων τουριστών στην Ελλάδα, με 15% αύξηση των αφίξεων το 2017, για πρώτη φορά μάλιστα ο αριθμός των Γάλλων τουριστών στην Ελλάδα θα αγγίξει τα 2 εκατομμύρια και 10% άνοδο των προκρατήσεων για το 2018.

Η Ελλάδα αποτελούσε στο παρελθόν τον τέταρτο και πέμπτο δημοφιλέστερο προορισμό των Γάλλων. Μετά από τις στοχευμένες συμφωνίες και προωθητικές ενέργειες του Υπουργείου Τουρισμού την τελευταία διετία, το 2016 αναρριχήθηκε στην τρίτη θέση και το 2017 κατέχει τη δεύτερη θέση στις προτιμήσεις τους.

Η διεθνής τουριστική έκθεση IFTM Top Resa αποτελεί κορυφαία εκδήλωση της τουριστικής και ταξιδιωτικής βιομηχανίας της Γαλλίας, για δικτύωση, επιχειρηματική δραστηριότητα, καινοτομία και ενημέρωση για τις εξελίξεις της αγοράς, καλύπτοντας όλους τους τομείς: αναψυχή, επιχειρήσεις και εκδηλώσεις. Φέτος περισσότεροι από 31.000 χιλιάδες ειδικοί του τουρισμού και επιχειρηματίες, επισκέφθηκαν την έκθεση για να αναπτύξουν την εμπειρία και τις εξειδικευμένες γνώσεις τους.

Σημαντική ήταν για την προβολή της Ρόδου στη συγκεκριμένη έκθεση και η στήριξη της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου, της Ένωσης Εστιατόρων Ρόδου, της Ένωσης Ενοικιαζομένων Δωματίων και της Ένωσης Τουριστικών Πρακτόρων Ρόδου, είτε με φυσική παρουσία είτε με έντυπο υλικό, καθώς και επιχειρηματιών του τουρισμού της Ρόδου και εκπροσώπων ξενοδοχείων.

Ικανοποιημένη από την παρουσία της Ρόδου στην έκθεση IFTM στο Παρίσι η αντιδήμαρχος Τουρισμού κα Μαρίζα Χατζηλαζάρου επισημαίνει: «η Ρόδος μέσα από τη δυναμική παρουσία και προβολή, αλλά και την στήριξη όλων των τοπικών φορέων του τουρισμού, μπορεί να κερδίσει ολοένα και περισσότερους Γάλλους τουρίστες καθώς έχει πλέον καθιερωθεί ως ένας ασφαλής και ποιοτικός τουριστικός προορισμός και έχει ήδη παρουσιάσει φέτος, αυξημένη ροή τουριστών από την Γαλλία».

Το παρών στη διεθνή έκθεση IFTM Top Resa έδωσαν από τη Ρόδο οι τουριστικοί πράκτορες κύριοι Αναστάσιος Χατζηλιαμής και Κώστας Σουλούνιας, καθώς και εκπρόσωποι των ξενοδοχείων SHERATON και AMATHUS HOTEL και συγκεκριμένα οι κυρίες Δήμητρα Γρηγοροπούλου από το τμήμα πωλήσεων του SHERATON και Σοφία Μαϊλη από το τμήμα πωλήσεων και μάρκετινγκ του AMATHUS HOTEL.

Το περίπτερο της Ρόδου στη διεθνή έκθεση IFTM Top Resa επισκέφθηκαν επίσης, τα στελέχη του Γραφείου του ΕΟΤ στο Παρίσι κυρίες Νάγια Χρονοπούλου και Φωτεινή Καράπαπα, ο υπεύθυνος τύπου της πρεσβείας της Ελλάδας στο Παρίσι κ. Χρήστος Πέππας, η σύμβουλος της πρεσβείας σε οικονομικά και εμπορικά θέματα κα Ευφροσύνη Μίτα και η γενική γραμματέας του τμήματος κα Νόνικα Παπαδοπούλου.

Όλους τους επισκέπτες της έκθεσης ενημέρωνε ο προϊστάμενος του Τμήματος

Προβολής, Προώθησης και Πληροφόρησης της Διεύθυνσης Τουρισμού Δήμου Ρόδου κ. Κώστας Χατζίκος, παρέχοντας πληροφορίες και έντυπο ενημερωτικό υλικό του Δήμου Ρόδου. Προσέφερε δε στους επισκέπτες, όπως σε όλες τις εκθέσεις στις οποίες συμμετέχει η Διεύθυνση Τουρισμού, τοπικά προϊόντα του νησιού.



ΠΗΓΗ WWW.MONEY-TOURISM.GR

Σχόλια

  1. Ανώνυμος3/10/17 08:17

    τζάμπα πάμε ,τζάμπα τρώμε ,τσάμπα πινουμε , τζάμπα κοινόμαστε, πληρωνώμαστε και εκτός έδρας ,μας δίνουν και τα δωράκια μας ,βγάζουμε και μερικές φωτογραφίες για να δουν αυτοί που μας πληρώνουν ότι κάνουμε δουλειά και δουλεύοθμε τον κόσμο

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *