ροή ειδήσεων

M. Kόνσολας: Ποιά άμεσα μέτρα χρειάζεται ο Τουρισμός για τη μείωση της φορολογίας



ΜΑΝΟΣ ΚΟΝΣΟΛΑΣ: «Στόχος της Νέας Δημοκρατίας είναι να εκφράσει τη μεγάλη πολιτική και κοινωνική πλειοψηφία»

«Η Νέα Δημοκρατία δεν έχει απλά ως στόχο ένα πολιτικό και κοινοβουλευτικό προβάδισμα, από πλευράς εδρών, αλλά να εκφράσει τη μεγάλη πολιτική και κοινωνική πλειοψηφία. Αυτό απαιτεί να απευθυνθούμε σε ανθρώπους που στις προηγούμενες εκλογές ψήφισαν το ΣΥΡΙΖΑ και να τους πείσουμε. Να απευθυνθούμε σε πολίτες που είναι απογοητευμένοι και αποστασιοποιημένοι και έχουν γυρίσει την πλάτη στο πολιτικό σύστημα», τόνισε κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στη Χίο ο Τομεάρχης Τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας και Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας, ο οποίος είχε σειρά επαφών με φορείς και πολίτες του νησιού, ενώ επισκέφθηκε το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, το Επιμελητήριο και επιχειρήσεις του νησιού.

Ο κ. Κόνσολας εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση για τους χειρισμούς της στο μεταναστευτικό, τονίζοντας ότι από την αρχή η πρόθεσή της κυβέρνησης ήταν να μετατρέψει τα νησιά σε αποθήκες ανθρώπων, να εγκλωβίσει εκεί παράνομους μετανάστες και πρόσφυγες μη έχοντας κανένα σχέδιο για τη διαχείριση και αντιμετώπιση των μεταναστευτικών ροών.

Εκτός, ίσως, από το να τους χρησιμοποιεί ως διαπραγματευτικό όπλο και αντάλλαγμα, ελπίζοντας ότι θα αποσπάσει υποχωρήσεις από τους εταίρους μας για να μην προχωρήσει στις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις.

Εκτίμησε ότι η δημιουργία αυτών των δομών στα νησιά και η υπερσυγκέντρωση δημιουργεί κινδύνους για την εθνική ασφάλεια και την κοινωνική συνοχή, ενώ παράπλευρες απώλειες είναι η τοπική οικονομία και ο τουρισμός.

Χαρακτήρισε τεράστιο ψέμα τον ισχυρισμό του κ. Μουζάλα περί δήθεν απαγόρευσης της μετακίνησης παράνομων μεταναστών και προσφύγων από τα νησιά, επειδή αυτό προβλέπεται από τη συμφωνία Ε.Ε.-Τουρκίας, τονίζοντας πουθενά δεν υπάρχει τέτοια αναφορά στη συμφωνία Ε.Ε.-Τουρκίας.

«Ο εγκλωβισμός είναι επιλογή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, όπως και η άρνηση εφαρμογής της αναλογικής κατανομής σε όλη την Ελλάδα.

Παράλληλα, η ανικανότητα της κυβέρνησης να στελεχώσει τις υπηρεσίες ασύλου και να επιταχύνει τις επαναπροωθήσεις στην Τουρκία, οδηγεί σε μεγαλύτερη επιβάρυνση», επισήμανε ο κ. Κόνσολας.

Παράλληλα, αναφέρθηκε και στις προγραμματικές προτάσεις της Νέας Δημοκρατίας για τον τουρισμό, που περιέχει μέτρα άμεσης εφαρμογής και απόδοσης αλλά και βραχυπρόθεσμα.

Ως άμεσα μέτρα, χαρακτήρισε τα μέτρα για την μείωση της φορολογίας όπως:

- Η κατάργηση του φόρου διανυκτέρευσης σε ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια.

- Η μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30% μέσα σε δύο χρόνια και του φορολογικού συντελεστή για τις επιχειρήσεις από το 29% στο 20%.

- Αύξηση του ορίου για υποβολή ΦΠΑ στις 25.000 ευρώ.

- Αναστολή του ΦΠΑ στις νέες οικοδομικές δραστηριότητες για τρία χρόνια.

- Η εισαγωγή κατώτερου συντελεστή 9% για εισοδήματα έως 10.000 ευρώ με 1.000 επιπλέον ευρώ αφορολόγητο για κάθε παιδί.

Αναφέρθηκε, επίσης, στην εφαρμογή ενός νέου χωροταξικού για τον τουρισμό που θα δημιουργήσει προϋποθέσεις για επενδύσεις μεγάλης κλίμακας με στόχο:

α) την προσέλκυση επισκεπτών υψηλού εισοδήματος,

β) την αύξηση των εσόδων και της κατά κεφαλήν τουριστικής δαπάνης,

γ) την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου.

TornosNews.gr

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *