ροή ειδήσεων

O ροδιακός τουρισμός στην έκθεση ΜΙΤΕ- Συναντήσεις με τουριστικούς φορείς



Σειρά σημαντικών συναντήσεων με τουριστικούς φορείς και παράγοντες είχε η αντιδήμαρχος Τουρισμού, Διεθνούς Προβολής και Αποδήμων Ροδίων κα Μαρίζα Χατζηλαζάρου, στο πλαίσιο της 1ης Διεθνούς Μεσογειακής Έκθεσης Τουρισμού ΜΙΤΕ- Mediterranean International Tourism Exhibition, που διοργανώθηκε υπό την αιγίδα του ΕΟΤ, το διάστημα από τις 19-22 Οκτωβρίου 2017, στο σύγχρονο εκθεσιακό κέντρο MEC στην Παιανία Αττικής και στην οποία συμμετείχε η Διεύθυνση Τουρισμού Δήμου Ρόδου, μετά από πρόσκληση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Η Mediterranean International Tourism Exhibition είναι η κορυφαία παγκόσμια εκδήλωση για τον τουρισμό, οργανώθηκε πρώτη φορά στην καρδιά της Μεσογείου, την Αθήνα και αποτέλεσε σημείο συνάντησης των επαγγελματιών του τουρισμού από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο, ιδιαίτερα την Μεσόγειο. Στην Μ.Ι.Τ.Ε. συμμετείχαν περισσότεροι από 350 εκθέτες από ελληνικούς και ξένους προορισμούς και 250 επιλεγμένοι buyers.

Ο προϊστάμενος του Τμήματος Προβολής, Προώθησης και Πληροφόρησης της Διεύθυνσης Τουρισμού του Δήμου Ρόδου κ. Κώστας Χατζίκος και το στέλεχος της Διεύθυνσης Τουριμσού κα Σέβα Τσίμπλη υποδέχονταν τους επισκέπτες, παρέχοντας πληροφορίες και διανέμοντας έντυπο ενημερωτικό υλικό του Δήμου Ρόδου. Προσέφεραν δε στους επισκέπτες, όπως σε όλες τις εκθέσεις στις οποίες συμμετέχει η Διεύθυνση Τουρισμού, τοπικά προϊόντα του νησιού, όπως το παραδοσιακό μελεκούνι και άλλα γλυκίσματα, προσφορά της εταιρίας «Ποντικάκης Γεώργιος και Σία Ο.Ε. - Pane Di Capo».

Την προοπτική συνεργασίας του Κυπριακού Οργανισμού Τουρισμού (ΚΟΤ) με το Δήμο Ρόδου και τη Διεύθυνση Τουρισμού εξέτασαν από κοινού η αντιδήμαρχος κα Χατζηλαζάρου και η κα Ιωάννα Χατζηκωστή, υπεύθυνη μάρκετινγκ και πωλήσεων του Κυπριακού Οργανισμού Τουρισμού (ΚΟΤ), προκειμένου να ανοίξει δίαυλος επικοινωνίας Κύπρου και Ρόδου για ταξίδια ηλικιωμένων επισκεπτών και από τις δύο πλευρές.

Στη συνέχεια και στη συνάντηση που είχε η αντιδήμαρχος με τον υποπρόξενο του Ουζμπεκιστάν στην Ελλάδα κ. Sukhrab Niyazov, ο οποίος εξέπληξε ευχάριστα καθώς μιλούσε πολύ καλά ελληνικά, συζητήθηκε εκτενώς το ενδιαφέρον των πολιτών της χώρας του να επισκεφθούν και τη Ρόδο στο πλαίσιο οργανωμένων εκδρομών που γίνονται προς την Ελλάδα.

Η προοπτική να ενταχθεί η Ρόδος ως προορισμός στον ετήσιο προγραμματισμό των οργανωμένων κρουαζιέρων του τουριστικού οργανισμού της Ινδίας Ottila International, ήταν το αντικείμενο της συνάντησης της κας Χατζηλαζάρου με τον κ. Amit Pradhan γενικό διευθυντή του Ottila International. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο συγκεκριμένος τουριστικός οργανισμός αριθμεί 4.500 συνεργάσιμα πρακτορεία σε όλο τον κόσμο, δραστηριοποιείται στον τουρισμό παγκοσμίως εδώ και 20 χρόνια, διακινώντας στην Ελλάδα περί τους 5000 επισκέπτες ιδιαιτέρως υψηλής οικονομικής στάθμης.

Με την κα Natalia Bondarenko, υπεύθυνη διαχείρισης προορισμών τουρισμού του Coraltravel από την Ουκρανία, η οποία εκπροσωπεί και τουριστικά πρακτορεία από την Γεωργία, συζητήθηκαν αναλυτικά οι προοπτικές περαιτέρω προώθησης και αύξησης των τουριστών από την Ουκρανία και τη Γεωργία που θέλουν οικογενειακές διακοπές στη Ρόδο. Επεσήμανε δε ότι ήδη στη Ρόδο κάνουν διακοπές τουρίστες από την Γεωργία και Ουκρανία με τις οικογένειες τους, οι οποίοι έμειναν ιδιαιτέρως ικανοποιημένοι από τη δυναμικότητα και τις υπηρεσίες των ξενοδοχείων της Ρόδου.

Με την κα Σίσσυ Νίκα δημοσιογράφο τουριστικού ρεπορτάζ στη Real News η κα Χατζηλαζάρου είχε εποικοδομητική συζήτηση για τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού στη Ρόδο με έμφαση στον γαστρονομικό και ιαματικό τουρισμό

Παράλληλα η αντιδήμαρχος είχε συνεργασία με εκπροσώπους του Συνδέσμου Δήμων Ιαματικών Πηγών Ελλάδος με βασικό αντικείμενο το θεματικό τουρισμό, εν προκειμένω τον ιαματικό τουρισμό, αφού ως γνωστόν τα ιαματικά λουτρά αποτελούν μέρος του εθνικού πλούτου της χώρας.

Η κα Χατζηλαζάρου, συμμετείχε επίσης και σε ειδικά συνέδρια που έλαβαν χώρα στο περιθώριο της έκθεσης όπως το συνέδριο «Ελλάδα, προορισμός 365 ημέρες», στο πλαίσιο επίτευξης του φιλόδοξου στόχου του Υπουργείου Τουρισμού και του ΕΟΤ για την ποιοτική αναβάθμιση και την χρονική επιμήκυνση του τουρισμού καθώς και την ανάδειξη του εναλλακτικού τουρισμού στη χώρα μας.

Καίριες ήταν οι παρεμβάσεις της αντιδημάρχου Τουρισμού στο ειδικό και ενδιαφέρον συνέδριο για την κρουαζιέρα με θέμα: «Γαλάζια Ανάπτυξη: Διαχείριση προορισμών κρουαζιέρας» όπου επεσήμανε τη δυνατότητα της Ρόδου να προσελκύσει ακόμα μεγαλύτερο αριθμό κρουαζιεροπλοίων, τις σύγχρονες και εξοπλισμένες λιμενικές εγκαταστάσεις, την ικανότητα του νησιού για εξυπηρέτηση κρουαζιεροπλοίων και επιβατών, αλλά πάνω απ΄ όλα το brand name της Ρόδου, με ότι αυτό περιλαμβάνει, παρουσιάζοντας τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του νησιού.


TornosNews.gr 

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *