ροή ειδήσεων

Αμείωτες στα 2,4 δισ. ευρώ οι οφειλές των καταναλωτών στη ΔΕΗ



Την αδυναμία των νοικοκυριών να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους καταδεικνύουν οι οφειλές προς την Επιχείρηση, που παραμένουν σε δυσθεώρητα ύψη παρά τα προγράμματα ρύθμισης

Πρακτικά αμείωτες παραμένουν οι ανεξόφλητες οφειλές πελατών της ΔΕΗ στα 2,405 δισ. ευρώ σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία που έχει στη διάθεσή της η ΔΕΗ. Το ενδιαφέρον μάλιστα είναι ότι στις οφειλές αυτές δεν περιλαμβάνονται οι οφειλές Δημοσίου και φορέων αλλά και οι οφειλές της Υψηλής Τάσης. Επίσης δεν περιλαμβάνονται οι ρυθμισμένες οφειλές.



Ο κύριος όγκος των χρεών στη ΔΕΗ βεβαίως προέρχεται από τη Χαμηλή Τάση, δηλαδή οικιακούς καταναλωτές και καταστήματα (πάνω από 2 δισ. ευρώ) γεγονός που δείχνει ότι ο σύμβουλος που προσλαμβάνεται από τη ΔΕΚΟ θα έχει μπροστά του δύσκολη και τεράστια σε όγκο δουλειά, αφού τα στοιχεία αυτά για το ύψος των ανεξόφλητων οφειλών φτάνουν μέχρι φέτος το καλοκαίρι.

Χαρακτηριστικό των προβλημάτων που καλείται να διαχειριστεί ο σύμβουλος είναι ότι μόνο από Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο και ευάλωτους πελάτες, το συνολικό ποσό των ανεξόφλητων οφειλών φτάνει τα 365,5 εκατ. ευρώ και αντιπροσωπεύουν πάνω από 15% των συνολικών ανεξόφλητων οφειλών όλων των πελατών της χαμηλής και της μέσης τάσης (στοιχεία Σεπτεμβρίου).

Υπενθυμίζεται ότι η ΔΕΗ αναθέτει σε ειδικό σύμβουλο την εκπόνηση και υλοποίηση σχεδίου για τον περιορισμό των ληξιπρόθεσμων οφειλών. Η κοινοπραξία των εταιρειών που έχει αναδειχθεί ως προτιμητέα στο διαγωνισμό, θα προχωρήσει συγκεκριμένα στην:

* εκπόνηση αναλυτικού πλάνου

* ανάπτυξη στρατηγικής διαχείρισης οφειλών

* καθορισμό δράσεων διαχείρισης των οφειλών

* μελέτη εξέτασης δυνατότητας χρηματοδότησης, τιτλοποίησης απαιτήσεων

* σχεδιασμό πλαισίου υλοποίησης, παρακολούθησης και αξιολόγησης των δράσεων

* υποστήριξη της υλοποίησης του σχεδιασμού

* ανάληψη διαχείρισης επιλεγμένου τμήματος πελατών με ληξιπρόθεσμες οφειλές

Τέλος προβλέπεται ότι:

* Ο σύμβουλος θα πρέπει να χωρίσει τους πελάτες με ποιοτικά και ποσοτικά κριτήρια και θα δημιουργήσει προφίλ πελάτη με κριτήρια την οικονομική δυνατότητα, τη δραστηριότητα που ασκεί, τη γεωγραφική περιοχή κλπ

* Θα καθορίσει την ενδεδειγμένη προσέγγιση για την κάθε κατηγορία πελάτη καθώς και την κλιμάκωση των δράσεων

* Θα σχεδιάσει νέα προϊόντα και κίνητρα ανά κατηγορία πελάτη

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *