επικαιρότητα

Στους Τούρκους και η AVISΦαντάσου να μην είχαν τσακωθεί οι Αμερικανοί με τους Τούρκους.

Ο τουρκικός όμιλος Κoc με ποσοστό 80% είναι από το βράδυ της περασμένης Παρασκευής ο νέος ιδιοκτήτης της «Olympic Εμπορικές και Τουριστικές Επιχειρήσεις Ανώνυμη Εταιρεία» ή αλλιώς Avis Hellas. Mε την αρωγή της αμερικανικής Avis Budget Group που είναι ο licensor των σημάτων Avis, Budget και Payless και η οποία θα κατέχει το υπόλοιπο 20% των μετοχών της Avis Hellas ο τουρκικός όμιλος απέκτησε από την Τράπεζα Πειραιώς την διαρκώς αναπτυσσόμενη εταιρεία μακροχρόνιας και βραχυχρόνιας μίσθωσης αυτοκινήτων σε μια επιχειρηματική ανατροπή που έχει προκαλέσει ήδη πολλά ερωτηματικά.

Η επιχειρηματική ανατροπή συνίσταται στο γεγονός πως η Τράπεζα Πειραιώς στις 15 Σεπτεμβρίου του 2017 είχε υπογράψει με την κοινοπραξία Lyraria την πώληση του 100% της Avis Hellas! Στη Lyraria συμμετέχουν με ποσοστό 51% η Olympia Group του κ. Πάνου Γερμανού και με 49% το Virtus International Partners LP του κ. Λάμπρου Παπακωνσταντίνου μαζί με μερικά από τα πιο γνωστά ονόματα του ελληνικού επιχειρείν όπως ο κ. Οδυσσέας Κυριακόπουλος, τα αδέλφια Βασίλης και Νέλλη Κάτσου, η οικογένεια Λασκαρίδη, το Ίδρυμα Ωνάση και ο γνωστός νομικός κ. Β. Σαραντίτης.
Όπως ανακοίνωσε ο όμιλος Koc στο τουρκικό χρηματιστήριο, στην κοινοπραξία που θα αποκτήσει την Avis Hellas θα ελέγχει το 80%. η Avis Budget Group προτίμησε να δώσει την Avis Hellas στον όμιλο Koc ο οποίος εξελίσσεται σε βασικό εταίρο αφού συνεργάζονται μαζί σε άλλες έξι χώρες.
Οι Έλληνες επιχειρηματίες από την πλευρά τους είναι έντονα δυσαρεστημένοι με την εξέλιξη. Κάποιοι εξ αυτών θεωρούν πως πρέπει να κινηθούν νομικά, αλλά εκτιμάται πως δύσκολα θα δικαιωθούν.

Η ουσία είναι πως μια ελληνική εταιρεία με προοπτικές δραστηριοποιείται από το 1960 στην Ελλάδα και από το 2007 ελέγχεται από την Πειραιώς περνά σε τουρκικά χέρια παρά το γεγονός ότι για αυτήν ενδιαφέρθηκε έμπρακτα η «Εθνική Ελλάδος» αν λάβουμε υπόψη μας τα ονόματα που συμμετείχαν στη Lyraria.

http://ixnos.blogspot.gr

Σχόλια

S M S

Αναγνώστης:
Η κεφαλή της νοσηλευτικής υπηρεσίας βασιζόμενη σε λόγια των αυλικών, χωρίς
να διασταυρώσει τα λεγόμενα των "ρουφιανων της" κατηγορεί υπαλλήλους και
τους στέλνει στον ψυχίατρο συμφωνα με τα λεγόμενά της γιατι στο ΓΝΡΟΔΟΥ θα
γινεται οτι λεει αυτη και κανενας αλλος . Κι όλα αυτά για να καλύψει
σκάνδαλα των δικών παιδιών!!!
ΝΤΡΟΠΉ ΝΑ ΠΑΊΖΟΥΝ ΜΕ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΚΑΝΕΊΣ
ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΝΕΙ ΚΑΤΙ

Μετάφραση

παράπονα Ρόδου
1 εικόνα 1000 λέξεις στο Instagram!
Δείτε επίσης