ροή ειδήσεων

Άτοκο δάνειο στους πλημμυροπαθείς προτείνουν εργαζόμενοι του ΟΑΕΔ



Συμπληρωματικές προτάσεις για την ενίσχυση των πληγέντων από τις πρόσφατες πλημμύρες τόσο στην Δυτική Αττική όσο και στη Σύμη, στην Πιερία και αλλού, κατέθεσε ο Πανελλήνιος Σύλλογος Υπαλλήλων ΟΑΕΔ – τ.ΟΕΕ – τ.ΟΕΚ.

Με επιστολή προς την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας και του Οργανισμού, ο Σύλλογος προτείνει να χορηγηθεί υλοποιηθεί άτοκο δανειοδοτικό πρόγραμμα για όλους τους πληγέντες από τις πρόσφατες φυσικές καταστροφές με απαλλαγή καταβολής της δόσης για τα πρώτα τρία έτη.


Το δάνειο μπορεί να προκύψει από τα αποθεματικά του ΟΕΚ, που διαχειρίζεται ο ΟΑΕΔ και ανέρχονται στα 340 εκατ. ευρώ και είναι κατατεθειμένα στην Τράπεζα της Ελλάδος (ΤτΕ). Ο Σύλλογος υπενθυμίζει ότι το Δ.Σ. του ΟΑΕΔ έχει πρόσφατα εγκρίνει το σχέδιο ρύθμισης των δανείων που ο Ο.Ε.Κ. έχει χορηγήσει από ίδια κεφάλαια και αναμένεται σχετική Υπουργική Απόφαση. Προτείνεται στη συγκεκριμένη Υπουργική Απόφαση να προβλεφθεί η απαλλαγή καταβολής των δόσεων όλων των δανείων, για τα επόμενα δύο έτη επιπλέον των προτεινόμενων ρυθμίσεων και για όλες τις περιοχές που έχουν πληγεί από τις πρόσφατες πλημμύρες, και παράλληλα να προβλεφθεί με νομοθετική ρύθμιση, η δυνατότητα επιπλέον «κουρέματος» οφειλών για τους πληγέντες.

Επίσης, ο ΟΑΕΔ, τα τελευταία χρόνια με σχετικές Αποφάσεις του Δ.Σ, πληρώνει νωρίτερα από τις προβλεπόμενες ημερομηνίες (συνήθως 15-16 Δεκεμβρίου) τα Δώρα Χριστουγέννων στους άνεργους καθώς και όλα τα επιδόματα ανεργίας, επιδόματα μητρότητας, επιδόματα των αυτοτελώς και ανεξαρτήτως αυτοαπασχολούμενων. Επειδή φέτος οι φυσικές καταστροφές έχουν σαν αποτέλεσμα τις αυξημένες οικονομικές ανάγκες για χιλιάδες των ανέργων συμπολιτών μας, ο Σύλλογος των εργαζομένων προτείνει την προπληρωμή όλων των Δώρων Χριστουγέννων, επιδομάτων ανεργίας, παροχής μητρότητας και τα επιδόματα των αυτοτελώς και ανεξαρτήτως αυτοαπασχολούμενων, νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά και συγκεκριμένα το πρώτο πενθήμερο του Δεκεμβρίου 2017

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *