ροή ειδήσεων

Λόγω χρεών επιχειρηματίας στη Σύμη κρεμάστηκε μέσα στο μαγαζί του



Ακόμη ένας κρίκος στη δυσάρεστη αλυσίδα των θυμάτων της ελληνικής κρίσης προστέθηκε στη Σύμη. Ένας πατέρας δυο παιδιών, 60 ετών και επιχειρηματίας έκοψε με βίαιο τρόπο το νήμα της ζωής του, καθώς κρεμάστηκε στο μαγαζί που διατηρούσε. Τα οικονομικά χρέη έσπρωξαν τον εξαντλημένο επιχειρηματία να αυτοκτονήσει αφού κρεμάστηκε πάνω από το μπαρ της καφετέριας που είχε βυθίζοντας στην θλίψη συγγενείς και φίλους.

Τον επιχειρηματία βρήκαν κρεμασμένο σήμερα το πρωί της Πέμπτης φίλοι του οδηγοί ταξί που κάθε πρωί τα τελευταία χρόνια έπιναν τον καφέ τους μαζί του, πριν ξεκινήσουν τη βάρδια τους, σε ένα τραγικό θέαμα. «Γνωρίζαμε ότι είχε χρέη με το μαγαζί και προσπαθούσε να τα ρυθμίσει αλλά δεν μπόρεσε να τα καταφέρει. Κοιμόταν μέσα στην καφετέρια κάποιες φορές και μας άφηνε την πόρτα ανοιχτή για να πηγαίνουμε να τον ξυπνάμε το πρωί για να μας φτιάξει καφέ. Σήμερα το πρωί είδα ότι δεν ήταν ανοιχτή η καφετέρια όπως άλλες φορές, πήγα άνοιξα την πόρτα και τον είδα κρεμασμένο πάνω από το μπαρ του καταστήματος. Φαινόταν ο Δημήτρης ότι δεν ήταν καλά το τελευταίο καιρό, τον έπνιγαν τα χρέη. Δυστυχώς αφήνει πίσω του και δύο νέα παιδιά, τα οποία τα μεγάλωσε μόνος του γιατί έμεινε πολύ νέος χήρος. Δυστυχώς τον χτύπησε πολύ άσχημα η μοίρα» λέει στο protothema.gr πολύ καλός φίλος του άτυχου επιχειρηματία.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος του νησιού εξηγεί την σκληρή πραγματικότητα των μικρομεσαίων επιχειρηματίων και εκφράζει φόβους και για άλλες αυτοχειρίες. «Δυστυχώς θα ακολουθήσουν κι άλλοι το δρόμο της αυτοκτονίας γιατί είναι δυσβάσταχτα τα χρέη των ανθρώπων» επισήμανε ο δήμαρχος Σύμης , ο κ. Ελευθέριος Παπακαλοδούκας και πρόσθεσε: «Ο άνθρωπος αυτός είχε έρθει την προηγούμενη εβδομάδα για να κάνει ρύθμιση χρεών στο Δήμο. Μόλις τον είδα , κινδύνεψα να τον γνωρίσω γιατί όλοι είχαμε περάσει από την καφετέρια που διατηρούσε. Είχε αδυνατίσει πάρα πολύ, ήταν προβληματισμένος και πολύ αγχωμένος. Του είπα να μην στενοχωριέται γιατί όλος ο κόσμος χρωστάει αυτή τη στιγμή , δεν είσαι μόνο εσύ . Δυστυχώς όμως βρήκε αδιέξοδο στην αυτοκτονία. Τον βρήκαν κρεμασμένο πάνω από το μπαρ του καταστήματος που διατηρούσε φίλοι του ταξιτζήδες».

Όπως τονίζει ο κ. Παπακαλοδούκας «Δυστυχώς οι επιχειρηματίες εδώ σε αυτά τα μικρά νησιά δεν μπορούν να καλύψουν τα χρέη τους μόνο με τέσσερις μήνες που δουλεύουν το καλοκαίρι και το θέμα του φπα που έχει φτάσει στο 24 τοις εκατό αλλά και οι αυστηροί έλεγχοι από την εφορία έχουν γονατίσει τους επιχειρηματίες του νησιού και οι άνθρωποι είναι σε αδιέξοδο. Λυπάμαι που το λέω αλλά αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση θα ακολουθήσουν κι άλλοι».

.thepressroom.gr

Σχόλια

  1. Ανώνυμος2/11/17 18:55

    Κριμα και λυπαμε τα παιδια.Κ ε δημαρχε να φροντισετε αυτο το τραγικο συμβαν να ειναι το τελευταιο.Οι ελευθεροι επαγγελματιες ειδικα σε νησακια σαν την Συμη πρεπει εφοσον εισπραττουν 4 μηνες να αποδιδουν μονο 4 μηνες φπα ελαχιστο και τεβε.Οχι ολοκληρο το χρονο.Αλλα δυστυχως παντα οι ελευθεροι επαγγελματιες θα την πληρωνουν.Ηρθε προσφατα και το επιμελητηριο συν ολα τα αλλα που ηταν κομμενο 2 χρονια ξαφνικα να εισπραξει και αυτο με νεα τροπολογια.Που ηταν η στηριξη του τοσα χρονια???μονο να εισπραττουν οι κηφηνες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος2/11/17 20:25

    Δυστυχως ειναι θυμα των μνημονιακων πολιτικων ο ανθρωπος οπως και οσοι εχουν αυτοκτονησει λογω των χρεων.ο θεος ας τον συγχωρησει και ας αναπαυσει την ψυχη του.-ας τα βλεπουν αυτοι που μας κυβερνουν για να καταλαβουν οτι αυτη η πολιτικη δεν οδηγει πουθενα παρα μονο στα μνημοσυνα των φτωχων και ανημπορων Ελληνων.-

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *