επικαιρότητα

Το λεξικό Κόλινς ανέδειξε την... λέξη της χρονιάςΔείτε ποια είναι η λέξη της χρονιάς, σύμφωνα με το βρετανικό λεξικό Κόλινς.

Το βρετανικό λεξικό Κόλινς, ανέδειξε την λέξη της χρονιάς, η οποία είναι ο όρος "fake news", ο οποίος αναφέρεται σε ψεύτικες ή κατασκευασμένες ειδήσεις.

Η συγκεκριμένη, περισσότερο φράση παρά λέξη, χρησιμοποιείται κατά κόρον από τον Αμερικανό πρόεδρο, Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος είχε τονίσει σε συνέντευξή του ότι: "Τα μέσα ενημέρωσης είναι στην πραγματικότητα fake, ένας από τους μεγαλύτερους από όλους τους όρους που έχω επινοήσει. Υποθέτω ότι και άλλοι άνθρωποι τον έχουν χρησιμοποιήσει ίσως με την πάροδο των ετών, αλλά δεν το έχω παρατηρήσει ποτέ".Η χρήση της αυξήθηκε απο το 2016 κατά 365%.Άλλες λέξεις, που παρουσίασαν αύξηση στην χρησιμοποίησή τους είναι οι: antifa (αντιφασίστας), gender fluid (σε ελεύθερη μετάφραση άτομα ρευστού φύλου ή άφυλα), fidget spinner (το δημοφιλές παιχνίδι) και cuffing season (αναφέρεται σε άτομα που ψάχνουν μια περιστασιακή σχέση, κυρίως για τους χειμερινούς μήνες).

Σχόλια

S M S

Αντιδήμαρχο ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑΣ θα έχουμε;
Αρε που είσαι Χατζή... με τον Γιαννακάκη ;;;

Μετάφραση

παράπονα Ρόδου
1 εικόνα 1000 λέξεις στο Instagram!
Δείτε επίσης