ροή ειδήσεων

Παγκόσμια ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών



Ο Δήμος Ρόδου και ειδικότερα η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής- Ισότητας, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα εξάλειψης της Βίας κατά των Γυναικών διοργανώνει μια σειρά εκδηλώσεων για την ευαισθητοποίηση και την ενημέρωση των πολιτών σε θέματα έμφυλης βίας .
Τον Δεκέμβριο του 1999 η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ ανακήρυξε την 25η Νοεμβρίου ως Διεθνή Ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών, με σκοπό να αναδείξει ένα σημαντικό πρόβλημα με παγκόσμια διάσταση.
Η βία κατά των γυναικών δεν κάνει διαχωρισμό μεταξύ συνόρων, πολιτισμών ή πλούτου. Είναι ένα φαινόμενο διαχρονικό και παγκόσμιο, που αφορά όλες ανεξαιρέτως τις κοινωνίες και τους πολιτισμούς.
Η βία κατά των γυναικών αποτελεί κοινωνικό πρόβλημα, για την αποτελεσματική καταπολέμησή και την αντιμετώπιση του οποίου απαιτείται η συνεργασία και κινητοποίηση κάθε θεσμικού φορέα, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αλλά και κάθε ευρωπαίου πολίτη μέχρι και την διεθνή κοινότητα. Η εξάλειψη των έμφυλων ανισοτήτων και των στερεοτυπικών αντιλήψεων και διακρίσεων πρέπει να αντιμετωπίζεται όχι μόνο κατασταλτικά, αλλά, κυρίως, προληπτικά.
Σημαντική προϋπόθεση για να είναι αποτελεσματική η καταπολέμηση της βίας και εν τέλει η προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων είναι όλοι μας, ατομικά, οικογενειακά, κοινωνικά να επανακαθορίσουμε την κοινωνική μας ευθύνη και να στηρίζουμε όλες τις πρωτοβουλίες και τις δράσεις, που παρέχουν βοήθεια για την πρόληψη και την αντιμετώπιση κάθε μορφής βίας.
Οι υποστηρικτικές δομές του Συμβουλευτικού Κέντρου του Δήμου Ρόδου, ένα πρόγραμμα της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων (ΓΓΙΦ), που συγχρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση, είναι αρωγός στην αντιμετώπιση κάθε κοινωνικού φαινομένου, που διαταράσσει την κοινωνική ηθική.
Στον αγώνα αυτό για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών «ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΜΟΝΗ».


Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΡΟΔΟΥ
ΦΩΤΗΣ ΧΑΤΖΗΔΙΑΚΟΣ

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *