ροή ειδήσεων

Νέο μοντέλο καταστημάτων για αγορές στα «Γρήγορα»



Το αρχαίο ρητό «η ισχύς εν τη ενώσει» έκαναν πράξη εκατοντάδες ανεξάρτητοι παντοπώλες από την Κεντρική, τη Βόρεια Ελλάδα και την Κρήτη, οι οποίοι «ενώθηκαν» δημιουργώντας μία συνεργασία μικρομεσαίων σούπερ μάρκετ με την επωνυμία «Συνεργαζόμενοι Παντοπώλες».

Η ιδέα ανήκει στον πρόεδρο της Ενωσης Μικρομεσαίων Σούπερ Μάρκετ και γενικό διευθυντή της εταιρίας Συνεργαζόμενοι Παντοπώλες Α.Ε., κ. Γιάννη Πηλίδη, και έχει ως στόχο να ανταγωνιστεί «επί ίσοις όροις» τις μεγάλες λιανεμπορικές αλυσίδες.

Μέσα σε διάστημα τεσσάρων ετών οι «Συνεργαζόμενοι Παντοπώλες», που τροφοδοτούν την αγορά με ποιοτικά και ελληνικά προϊόντα, ιδιωτικής ετικέτας, έχουν αναπτυχθεί σε περίπου 580 σημεία πώλησης, με τις πωλήσεις να ξεπερνούν τα 70 εκατ. ευρώ.

Η εταιρία Ελληνικά Μάρκετ Α.Ε., που ιδρύθηκε στα μέσα του 2012, φέροντας λογότυπο «η καρδιά μας χτυπά ελληνικά», μετέχει στους Συνεργαζόμενους Παντοπώλες Α.Ε. με 145 καταστήματα.
Αποτελεί το πιο δυναμικό κομμάτι του κλάδου, που αναπτύσσεται με το θεσμό του franchise, με τη διοίκησή της να σχεδιάζει ήδη επέκταση και σε άλλες μεγάλες πόλεις.

Στο σχήμα συμμετέχουν, επίσης, τα «Πρόοδος Μάρκετ» με 115 καταστήματα και τα «Ηλιος Μάρκετ» με 60 καταστήματα, καθώς και 280 παντοπώλες, οι οποίοι έχουν κρατήσει τη δική τους επωνυμία, αλλά έχουν ενιαία πολιτική.

Ακολουθούν τα «Ηλιος», που συστάθηκαν από μια οικογένεια παντοπωλών, και η αλυσίδα σούπερ μάρκετ «Πρόοδος», που ξεκίνησε από τα Διαβατά Θεσσαλονίκης.
Καφεπαντοπωλεία

Η ραγδαία ανάπτυξη της σύμπραξης οφείλεται στην πρωτοβουλία του κ. Πηλίδη να προωθήσει τη λειτουργία των νέων καφεπαντοπωλείων, με την επωνυμία «Γρήγορα».

Πρόκειται για ένα νέο μοντέλο καταστημάτων, συνεχώς αναπτυσσόμενο, που στόχο έχει να μετατρέψει τις καθημερινές ανάγκες του καταναλωτή σε γρήγορη και εύκολη εξυπηρέτηση.

Είναι, ουσιαστικά, καταστήματα 80-120 τετραγωνικών, τα οποία λειτουργούν από τις 06:00 μέχρι τις 24:00 και τις επτά ημέρες της εβδομάδας, προσφέροντας στον καταναλωτή όλα τα είδη προϊόντων μπακαλικής.

Μέχρι το τέλος του μήνα θα λειτουργήσουν δύο ακόμη «Γρήγορα» σε κεντρικά σημεία της Θεσσαλονίκης, ενώ μέχρι το τέλος του έτους τα καταστήματα θα φτάσουν τα έξι (θα ανήκουν όλα στη μητρική εταιρία).


Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *