ροή ειδήσεων

Μεγάλη η απουσία του Σιδηρόπουλου από τα φετινά ντέρμπι




ΓΡΑΦΕΙ Ο ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Γίνεται ο… κορυφαίος να μένει εκτός ντέρμπι; Κι όμως γίνεται! Παράλληλα προκύπτει ότι πλέον δεν είναι κοινής αποδοχής και ο μη ορισμός του στο παιχνίδι ΑΕΚ-ΠΑΟΚ αποτελεί μια μεγάλη ήττα, πείτε το και συντριβή για το διαιτητικό ύψος του Τάσου Σιδηρόπουλο, καθώς με αφορμή τους ορισμούς της 10ης αγωνιστικής βγαίνει το συμπέρασμα ότι πλέον δεν είναι κοινής αποδοχής!

Κι όμως, η ΑΕΚ δεν ήθελε τον διαιτητή που πριν δύο χρόνια ο Κοντονής όρισε στον τελικό Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό! Και δεν τα λέμε εμείς, παρά τα βγάζουν οι ίδιοι. Συγκεκριμένα από την πλευρά του ΠΑΟΚ προέκυψαν διαρροές… δυσαρέσκειας για την επιλογή του Αρετόπουλου και πως οι Θεσσαλονικείς (οι οποίοι επιβεβαιώνουν και το δικό μας ρεπορτάζ) θα ήθελαν τον Σιδηρόπουλο.

Για να μην μπει, σημαίνει ότι αντιδρούσε η ΑΕΚ, κάτι που δεν μας το λένε από τον ΠΑΟΚ, αλλά προκύπτει από το ρεπορτάζ, άλλωστε και πριν ανακοινωθούν οι ορισμοί γράφαμε για το παρασκήνιο. Ομως, για να μη βάλει τον Καλογερόπουλο (Αθηνών), η ΚΕΔ «σύρθηκε» στη λύση του Αρετόπουλου, τον οποίο θυμήθηκαν ξαφνικά και ενώ στον έναν χρόνο της… εξυγίανσης δεν τον είχαν βάλει ποτέ σε ντέρμπι. Αντίθετα, ο… κορυφαίος ήταν στις πρώτες επιλογές, παρότι τα έκανε… μαντάρα.

Φυσικά και δεν αποτελεί δικαιολογία ότι ο Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου) σφύριξε παιχνίδι για τους ομίλους του Champions League, συγκεκριμένα το Σαχτάρ-Φέγενορντ 3-1, καθώς και ο Αρετόπουλος είχε πάει μαζί του ως επιπρόσθετος στην Ουκρανία, όμως αυτό δεν τους εμπόδισε να τον ορίσουν στο ντέρμπι των «δικεφάλων», όπως επίσης και τον άλλον επιπρόσθετο, τον Καλογερόπουλο που τον έβαλαν τέταρτο του Κομίνη (Θεσπρωτίας) στο παιχνίδι Αστέρας Τρίπολης-Παναθηναϊκός.

Και μην μας πουν ότι έβαλε κώλυμα; Επειδή δεν θεωρούμε απίθανο να ψάξουν για δικαιολογίες!

Μια φορά και έναν καιρό ήταν ένας… κορυφαίος που πέρσι όριζαν συνέχεια.

Επιπρόσθετοι για να φταίνε

Τη 14η αγωνιστική, συγκεκριμένα στις 10 Δεκεμβρίου, παίζουν ΠΑΟΚ-ΑΕΚ. Σημειώστε ότι φαβορί είναι ο Τάσος Σιδηρόπουλος, άσχετα αν την Κυριακή μπορεί να τον βάλουν Παναθηναϊκός-ΑΕΚ, αν και όλα δείχνουν ότι στη Λεωφόρο θα πάει ο Καλογερόπουλος. Αλλά και τον Σιδηρόπουλο (που δεν φταίει σε τίποτα, αν κάποιος τον θέλει ή δεν τον θέλει) να βάλουν δεν σημαίνει ότι δεν τον θέλει η ΑΕΚ. Αλλωστε παιχνίδι με παιχνίδι έχει διαφορά. Ομως, το πιο λογικό είναι να περιμένουν μέχρι τη 14η αγωνιστική που μπορεί να αποφασίσουν για επιπρόσθετους, άρα για τυχόν λάθη του θα φταίνε άλλοι.

Γιατί όχι

Η ΑΕΚ δεν ήθελε τον Σιδηρόπουλο επειδή, σύμφωνα με πληροφορίες, είχε δυσαρεστηθεί από το περσινό παιχνίδι της με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα. Δεν άρεσε η διαιτησία του, άσχετα αν το χοντρό λάθος το έκανε ο βοηθός του, ο Ευθυμιάδης (Πιερίας), καθώς το 2-1 προήλθε από ανύπαρκτο κόρνερ. Με τον Ολυμπιακό ή τον Παναθηναϊκό η ΑΕΚ θα τον ήθελε τον Σιδηρόπουλο, αλλά όχι με τον ΠΑΟΚ!

Εξελίξεις

Ασφαλώς και βγαίνει… νόημα από την αντίδραση του ΠΑΟΚ, εννοούμε τη δυσαρέσκεια για την επιλογή του Αρετόπουλου. Αν η ομάδα της Θεσσαλονίκης βγει με παράπονα από το ΟΑΚΑ, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι μπορεί να θέσουν και θέμα αλλαγών στην ΚΕΔ, άσχετα αν δεν έχουν καταλάβει ότι δεν μπορούν να το πετύχουν.

Πλειοψηφία

Μπορεί πρόεδρος της ΕΠΟ να είναι κατά τον Σαββίδη «ο δικός μας Γραμμένος», όμως αποτελεί κοινό μυστικό ότι ο ΠΑΟΚ δεν μπορεί να περάσει τίποτα στο Πάρκο Γουδί. Απόδειξη ότι δεν ήθελε την παραμονή του Δέδε ως Εκτελεστικού Γραμματέα, όμως δεν κατάφεραν να διώξουν τον πρώην παράγοντα της ΑΕΚ που φέρεται να έχει και άριστες σχέσεις με τον Κοντονή, επειδή το μπλοκ του βορρά δεν είναι πλειοψηφία.

Ραντεβού

Ο ΠΑΟΚ είχε παράπονα από τη διαιτησία και είχε ζητήσει ραντεβού με τον Περέιρα πριν από τον αγώνα με τον Ολυμπιακό. Ομως, ο Πορτογάλος ακόμη τους βλέπει, καθώς περιμένει να περάσουν τα ντέρμπι, ενώ ο δεύτερος λόγος είναι ότι λείπει και στο εξωτερικό, με την ιδιότητα του διεθνούς παρατηρητή. Ακόμα περιμένουν…

Κι άλλα δικαιώματα

Η ΚΕΔ αποδεικνύεται κατώτερη των περιστάσεων. Πέρσι ο Μάνταλος (φωτ.), όπως κατάγγειλε ο Σάββας Θεοδωρίδης, είχε κλειδωθεί στα αποδυτήρια του ΟΑΚΑ με παράγοντες της ΑΕΚ, μετά τον αγώνα με τον Ολυμπιακό. Παρότι διεγράφη ο παρατηρητής της Λίγκας, όμως παρέμεινε ο διεθνής ρέφερι. Στη Νέα Σμύρνη δεν απέβαλε τον Λιβάγια που έσπασε το ρινικό οστό του Σιώπη, ενώ στο 88’ ανακάλυψε φάουλ στο δοκάρι του Χατζησαφί. Κι ακόμη τον έχουν στον πίνακα.

Ο χειρότερος όλων τους

Εκτός από κατώτερη των περιστάσεων η ΚΕΔ με… ηγέτη τον Περέιρα προκαλεί μέχρι και την κοινή λογική. Κανονικά σε ένα ντέρμπι, όπως το ΠΑΟΚ-ΑΕΚ έπρεπε να βάλουν τον πιο φορμαρισμένο διαιτητή, όμως έβαλαν τον Αρετόπουλο (φωτ.) που είναι ο χειρότερος όλων τους! Τιμωρήθηκε τόσο στο παιχνίδι Ολυμπιακός-Ατρόμητος 0-1 όσο και στο ΠΑΣ Γιάννινα-ΑΕΚ 0-0, δηλαδή και στα δυο ματς που σφύριξε. Χώρια που θα έχει και το… βάρος ότι φώναξε η ΑΕΚ!

Και επειδή ο Βάτσιος (φωτ.) τιμωρήθηκε για 1,5 μήνα σημαίνει ότι έγινε καλύτερος διαιτητής και τον επανέφεραν, έστω και ως τέταρτο; Ποιος άλλος διαιτητής, σε όποια κατηγορία, θα είχε δώσει πέναλτι σε φάση εκτός περιοχής, όταν οι απίθανοι της ΚΕΔ έθεσαν εκτός πινάκων, και μάλιστα μετά από στοχοποίηση καλύτερους διαιτητές.

Οι εντέχνως στοχοποιημένοι από την προπαγάνδα και από συγκεκριμένες ΠΑΕ δεν ήταν απλά καλύτεροι, αλλά πέντε κλάσεις πιο πάνω από τον Βάτσιο. Και σε αξία και σε εμπειρία, απλά είχαν το… κουσούρι να είναι ανεξάρτητοι και να μην ακούνε… Μότσαρτ (φωτ.). Για να μην παρεξηγηθούμε, δεν εννοούμε ότι ο Βάτσιος ακούει. Το σχόλιο έχει να κάνει με αυτούς που πέταξαν εκτός πινάκων.


(Το κείμενο δημοσιεύτηκε στον «ΓΑΥΡΟ» στις 03/11/2017)

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *