ροή ειδήσεων

Ρόδος: Στο εδώλιο για απόπειρα ανθρωποκτονίας δύο Γεωργιανοί



Για τις αρχές του νέου έτους προσδιορίστηκε να εκδικαστεί από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ρόδου η υπόθεση δύο Γεωργιανών ηλικίας 23 και 25 ετών, που κατηγορούνται για την απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος 46χρονου ιδιοκτήτη μπαρ, πριν από πέντε χρόνια στη Ρόδο.

Το επεισόδιο είχε σημειωθεί τον Αύγουστο του 2012 και σε βάρος των δύο αλλοδαπών είχαν ασκηθεί ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος και συγκεκριμένα για τον 23χρονο απόπειρα ανθρωποκτονίας σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία και για τον 25χρονο, απόπειρα επικίνδυνης σωματικής βλάβης κατά συρροή, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία.


Με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Ρόδου, οι δύο άνδρες παραπέμφθηκαν σε δίκη ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Ρόδου ακριβώς για αυτές τις κατηγορίες.

Συνήγορος υπεράσπισης στην υπόθεση είναι ο κ. Κώστας Διακονής, ενώ ο 46χρονος ιδιοκτήτης του καταστήματος έχει δηλώσει παράσταση πολιτικής αγωγής δια του δικηγόρου κ. Στέλιου Αλεξανδρή.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, το περιστατικό είχε σημειωθεί περίπου στις 4.30 τα ξημερώματα στις 28 Αυγούστου 2012 όταν στο μπαρ του 46χρονου μπήκε άγνωστο άτομο εμφανώς μεθυσμένο και με διάθεση να έρθει σε αντιπαράθεση με τους άλλους θαμώνες του καταστήματος. Ο 46χρονος ιδιοκτήτης του μπαρ ζήτησε από τον άγνωστο άνδρα να φύγει από την επιχείρηση του. Πράγματι ο άνδρας το έπραξε για να επιστρέψει λίγα λεπτά αργότερα συνοδευόμενος από τον 23χρονο και τον 25χρονο από τη Γεωργία.

Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα, μόλις ο 25χρονος μπήκε μέσα στο μαγαζί άρπαξε ένα σκαμπό και επιχείρησε να χτυπήσει τον σερβιτόρο όμως αυτός απέφυγε το χτύπημα. Τότε ο 25χρονος πήρε ένα μπουκάλι και αφού το έσπασε επιτέθηκε στους θαμώνες του, όμως εκείνοι χρησιμοποιώντας διάφορα αντικείμενα που υπήρχαν στο χώρο κατάφεραν να αμυνθούν.

Παράλληλα ο 23χρονος έβγαλε από τη τσέπη του ένα στιλέτο τύπου «πεταλούδα» με λάμα 5,5 εκατ. και με αυτό επιτέθηκε στον 46χρονο ιδιοκτήτη του καταστήματος καρφώνοντας το δύο φορές στο λαιμό και στο στομάχι του.

Οι δράστες στη συνέχεια τράπηκαν σε φυγή πεζοί. Σε ότι αφορά τον 46χρονο μεταφέρθηκε στον νοσοκομείο, όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και αποχώρησε.

Στο πλαίσιο των αστυνομικών αναζητήσεων εντοπίστηκαν το απόγευμα της ίδιας ημέρας οι δυο συλληφθέντες, οι οποίοι αναγνωρίστηκαν ανεπιφύλακτα από τον παθόντα.

Επίσης κατασχέθηκε ένα μαχαίρι (πεταλούδα) με λάμα μήκους 5,5 εκατοστών, το οποίο βρέθηκε στο χώρο του περιστατικού.

Ενώπιον της ανακρίτριας Ρόδου όπου βρέθηκαν για να απολογηθούν συνοδευόμενοι από το δικηγόρο τους κ. Κώστα Διακονή, οι δύο άνδρες αρνήθηκαν τις κατηγορίες όπως αυτές τους αποδίδονται.

Ειδικότερα ο 23χρονος ανέλαβε όλη την ευθύνη και δήλωσε ότι προκλήθηκε από τους υπαλλήλους που εργάζονται σε μπαρ της περιοχής με αποτέλεσμα να συμβεί το επεισόδιο. Από τη πλευρά του ο 25χρονος είχε δηλώσει πως ουδεμία σχέση έχει με την υπόθεση και πως ενεπλάκη χωρίς να έχει καμία ευθύνη για αυτό.

Τελικά με σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακρίτριας και οι δύο είχαν αφεθεί ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους. Ωστόσο με το βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Ρόδου διατηρούνται οι όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης του μία φορά το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του, και της χρηματικής εγγύησης ποσού 2000 ευρώ για τον 23χρονο.
zougla.gr
Πηγή: rodiaki.gr

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *