ροή ειδήσεων

"Καμπάνες" στο Πεντάγωνο για την εισβολή του "Ρουβίκωνα"



Έντονη αντίδραση του Πάνου Καμμένου, για την εισβολή μελών της αναρχικής ομάδας "Ρουβίκωνας" στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, το μεσημέρι της Παρασκευής.


Ο υπουργός έδωσε εντολή στον αρχηγό ΓΕΕΘΑ να αποδοθούν ευθύνες και να τιμωρηθούν παραδειγματικά οι υπεύθυνοι. Με απόφαση του κυρίου Καμμένου, μετατίθενται όλοι όσοι υπηρετούσαν στην πύλη.


Το περιστατικό ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων από πολίτες- κυρίως στα social media- αλλά και από κόμματα της αντιπολίτευσης.


Να θυμίσουμε ότι μέλη της αναρχικής ομάδας "Ρουβίκωνας" κατάφεραν να εισβάλουν το μεσημέρι της Παρασκευής στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, όπου πέταξαν προκηρύξεις.
Τα περίπου 20 μέλη της αναρχικής ομάδας έφτασαν στα σκαλιά του κεντρικού κτιρίου του Πενταγώνου, στο χώρο που οδηγεί στο υπουργείο και το γραφείο του υπουργού, Πάνου Καμμένου.

Εισήλθαν από τον προαύλιο χώρο και αφού πέταξαν τις προκηρύξεις, έφυγαν με... πορεία!

Είναι απορίας άξιον το πώς τα μέλη του Ρουβίκωνα κατόρθωσαν να προσεγγίσουν ανενόχλητοι (!) το σημείο, σε ένα υπουργείο που είναι από τα καλύτερα φυλασσόμενα στην Ελλάδα.



Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν υπήρξε καμία σύλληψη ή προσαγωγή.

Σε βίντεο που αναρτήθηκε από την αναρχική ομάδα, βλέπουμε τα μέλη της να περπατάνε μπροστά από την πύλη του Πενταγώνου και ξαφνικά να εισέρχονται τρέχοντας στον προαύλιο χώρο, πετώντας φυλλάδια.

Δείτε το βίντεο




Το ΓΕΕΘΑ ανακοίνωσε ότι διατάχθηκε ένορκη διοικητική εξέταση, ενώ σε σχετική ανακοίνωση επισημαίνει: "Την Παρασκευή 17 Νοεμβρίου 2017, μεσημβρινές ώρες, ομάδα πολιτών εισήλθε χωρίς άδεια στον προαύλιο χώρου του στρατοπέδου “ΠΑΠΑΓΟΥ” από την Πύλη Μεσογείων και πέταξε φυλλάδια. Ακολούθως απωθήθηκαν από προσωπικό ασφαλείας του στρατοπέδου και αποχώρησαν. Για το περιστατικό ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ έχει διατάξει ΕΔΕ για την διακρίβωση των συνθηκών και αιτίων και τον καταλογισμό ευθυνών. Επίσης έχει ενημερωθεί η Ελληνική Αστυνομία".

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Πάνος Καμμένος, ο οποίος βρίσκεται στον Καναδά, διέταξε τη μετάθεση της φρουράς που βρισκόταν την ώρα της εφόδου στην πύλη του υπουργείου Άμυνας.








Τα μέλη του Ρουβίκωνα ανάρτησαν στο Indymedia το κείμενο

"Το πολυτεχνείο ήταν ίσως η σημαντικότερη στιγμή, μετά τον εμφύλιο, όπου η Ελληνική κοινωνία, ή τουλάχιστον ένα ισχυρό μειοψηφικό της ρεύμα ήρθε σε ανοιχτή ρήξη, και με μια πολυεπίπεδη, σχεδόν συνολική ατζέντα με το βαθύ κράτος. Υπάρχει μια βασική παραπλάνηση όταν μιλάμε για χούντα σε αντιδιαστολή με την αστική δημοκρατία. Στην πραγματικότητα η αστική δημοκρατία είναι ο πιο οικονομικός τρόπος η εξουσία να κυβερνήσει τον κόσμο. Όταν αυτό δεν γίνεται, τότε καταφεύγει στη δικτατορία". Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο





Αντιδράσεις


Η Νέα Δημοκρατία ανακοίνωσε: "Η σημερινή νέα εισβολή του Ρουβίκωνα μέσα στο Πεντάγωνο είναι βέβαιο ότι θα διδάσκεται στο μέλλον ως η επιτομή του εξευτελισμού μιας Κυβέρνησης. Το να απευθύνουμε νέα έκκληση για τα αυτονόητα, δεν έχει πλέον κανένα νόημα".

Ο τομέας Άμυνας του ΠΑΣΟΚ αναφέρει: "Η καλύτερα φυλασσόμενη στρατιωτική μονάδα στο κέντρο της Αθήνας, το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, παραβιάστηκε από περίπου είκοσι άτομα, του Ρουβίκωνα που, αφού εισέβαλαν στον αύλειο χώρο του Υπουργείου, πέταξαν φέιγ-βολάν και αποχώρησαν χωρίς να υπάρξει η παραμικρή αντίδραση. Πώς δικαιολογεί αυτό το γεγονός ο κ. ΥΕΘΑ; Ευθύνονται πάλι τα στελέχη και οι στρατευμένοι πολίτες οι οποίοι παλεύουν με τις επιπτώσεις των παραλήψεων της κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ στην Δυτική Αττική και την Σύμη ή ο επικεφαλής του Υπουργείου που θρηνεί για την τραγωδία των Ελλήνων πολιτών από τον Καναδά; Η κυβέρνηση θα συνεχίσει να παρέχει ασυλία σ’ αυτές τις ομάδες;"

"Μετά τη Βουλή και τις πρεσβείες, σήμερα μπούκαραν και στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Άντε και στο Μαξίμου για καφέ με τον κ. Τσίπρα", αναφέρει το Ποτάμι, σε σχόλιό του για την νέα ενέργεια του Ρουβίκωνα.


Πηγή φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ, ArmyVoice.gr

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *