ροή ειδήσεων

Επενδυτή αναζητεί το Χαμάμ



Εγκρίθηκαν από την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Ρόδου, οι όροι διακήρυξης του διαγωνισμού για την εκμίσθωση του ακινήτου του Χαμάμ στη Μεσαιωνική Πόλη.
Η εκμίσθωση θα είναι 12ετούς διάρκειας, με τιμή εκκίνησης τις 3.000 ευρώ μηνιαίως, ενώ ο Δήμος θα λαμβάνει και το 1% επί των ακαθαρίστων ετησίων εσόδων.
«Πιστεύουμε ότι θα υπάρξει ενδιαφέρον και ότι θα βρεθεί ο επιχειρηματίας που θα το λειτουργήσει με σύγχρονο τρόπο, σεβόμενος τον παραδοσιακό χαρακτήρα του χώρου» δήλωσε ο αρμόδιος για την αξιοποίηση της δημοτικής περιουσίας, Δήμος Μουτάφης, προσθέτοντας ότι ο εκμισθωτής θα μπορεί να μην καταβάλλει μισθώματα μέχρι να εγκριθούν οι όροι χρήσης από την Αρχαιολογική Υπηρεσία.
«Βάλαμε τον όρο αυτό, είπε, για να μην καταστεί ο εκμισθωτής όμηρος των γραφειοκρατικών εμπλοκών, που είμαστε σίγουροι ότι θα προκύψουν με την Αρχαιολογία».
Το διάστημα αυτό δεν θα είναι μεγαλύτερο του ενός έτους.
Επόμενος στόχος για τη δημοτική αρχή, είναι το ακίνητο της Νέας Αγοράς.
Συζητείται με το ΤΑΙΠΕΔ το ενδεχόμενο κοινού διαγωνισμού με τη Μαρίνα Μανδρακίου.
«Είναι αυτονόητο, ότι η εικόνα της Νέας Αγοράςδεν είναι καλή αυτή την περίοδο. Θα περάσουμε και χειρότερα στάδια, μέχρι να φτάσουμε στο επιθυμητό αποτέλεσμα. Όμως ο σκοπός είναι να καταστεί η Νέα Αγορά πραγματικό στολίδι για το κέντρο της πόλης» ανέφερε ο κ. Μουτάφης.

ert

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *