ροή ειδήσεων

Παραλίγο τραγωδία στη Ρόδο: Αεροσκάφος χτύπησε σκυλιά την ώρα της απογείωσης



Δεν είναι η πρώτη φορά που αδέσποτα βρίσκονται στο διάδρομο απογείωσης

Ο κυβερνήτης επέστρεψε και προσγείωσε το αεροσκάφος στο αεροδρόμιο της ΡόδουΑεροσκάφος της Ryanair το οποίο, επιχειρούσε απογείωση λίγο πριν τις 11 σήμερα το βράδυ, από το αεροδρόμιο "Διαγόρας" της Ρόδου με προορισμό την Αθήνα, την ώρα που ανέπτυξε ταχύτητα για να απογειωθεί, χτύπησε αγέλη σκυλιών, η οποία περιφερόταν στο διάδρομο απογείωσης.


Η σύγκρουση έγινε αμέσως αντιληπτή απο τον κυβερνήτη του αεροσκάφους, ο οποίος αντιδρώντας ψύχραιμα, απογείωσε κανονικά το αεροσκάφος και ενημέρωσε αμέσως τον πύργο ελέγχου για το πρόβλημα που αντιμετώπισε.


Ο ίδιος, τηρώντας τους κανονισμούς, ζήτησε να επιστρέψει στο αεροδρόμιο και να απογειωθεί εκ νέου, προκειμένου να πραγματοποιηθεί ο απαραίτητος τεχνικός έλεγχος.
Το αεροσκάφος προσγειώθηκε με ασφάλεια λίγα λεπτά αργότερα στο αεροδρόμιο της Ρόδου ενώ το πλήρωμα και ο ίδιος ο κυβερνήτης ενημέρωσαν τους επιβάτες για το τι είχε συμβεί.

Αρμόδιοι τεχνικοί διενήργησαν τον απαραίτητο έλεγχο, διαπίστωσαν οτι δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα και έδωσαν το πράσινο φως για να πραγματοποιηθεί η πτήση περίπου μισή ώρα αργότερα.

Αξίζει να σημειωθεί οτι δεν είναι η πρώτη φορά που στον διάδρομο προσγείωσης του αεροδρομίου της Ρόδου κυκλοφορούν αδέσποτα ζώα. Σχετικές αναφορές έχουν γίνει απο επιβάτες αλλά και απο τον σύλλογο εργαζομένων του αεροδρομίου παλαιότερα.

Διαβάστε το απόσπασμα απο το σχετικό άρθρο που είχε δημοσιεύσει η Ροδιακή τον Ιούνιο του 2016:

"Επικίνδυνες διαστάσεις παίρνει πλέον το πρόβλημα με τα αδέσποτα ζώα που μπαίνουν μέσα στην πίστα και τους διαδρόμους του αεροδρομίου της Ρόδου, καθώς υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο πρόκλησης ατυχήματος.

Η κατάσταση είναι αρκετά σοβαρή, σε σημείο να ακυρώνονται προσγειώσεις ακόμα και την τελευταία στιγμή, και να προκαλείται ανησυχία και αναστάτωση στους επιβάτες, όπως συνέβη την Κυριακή το μεσημέρι.

Ειδικότερα, η άφιξη της πτήση 764 της Olympic air που έγινε σε συνεργασία με την Aegean από Ηράκλειο για Ρόδο, χρειάστηκε να ακυρωθεί καθώς εκείνη την ώρα βρισκόταν στο διάδρομο προσγείωσης όχημα το οποίο προσπαθούσε να απομακρύνει ένα αδέσποτο σκυλί.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, ενώ το αεροπλάνο βρισκόταν πάνω από την Κρεμαστή και ετοιμαζόταν να τροχοδρομήσει για την προσγείωση, ξαφνικά πήρε ύψος και η προσγείωση ακυρώθηκε".
protothema
Πηγή: rodiaki.gr

Σχόλια

  1. Ανώνυμος6/11/17 13:01

    Σε ολο τον κοσμο τα αεροδρομεια ειναι περιφραγμενα.Εδω απογειωνονται ολοι και ολα...πια διασταση εχει μεγαλωσει?Φυσικα της αναισθησιας σας!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος6/11/17 16:25

    Εαν δεν κανω λαθος το αεροδρομιο το εχει παρει η fraport ποιος εχει την ευθυνη για την συντηρηση λοιπον;οι γερμαναραδες φυσικα που μονο να τα αρπαζουν ξερουν ...ας τους βαλει χερι ο σπριτζης γιατι αυτοι ηρθαν εδω για να τσ αρπαζουν χωρις να δινουν δεκαρα τσακιστη για συντηριση...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος6/11/17 16:43

    i eteria tou aerodromiou ti leei!!!mouggaa!!!i deyreri megali eteria meta to cazino pou mas pini to aima!!!sto nisi

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος6/11/17 20:33

    σάββατο μια μερα πριν με την πρωινη πτηση μας συνοδευαν πουλια μεχρι την απογειωση αλλα τι να περιμενεις απο ενα αεροδρομιο που σε αφηνει να περπατησεις στον διαδρομο.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *