ροή ειδήσεων

Ζητούν εξαίρεση της Κω από τον φόρο διανυκτέρευσης



Πρωτοβουλία για τη διατήρηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ, αλλά και την εξαίρεση της Κω από το φόρο διανυκτέρευσης, ανέλαβαν ο Δήμαρχος Κω, Γιώργος Κυρίτσης και η Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων και αντιπρόεδρος του Δ.Σ της ΠΟΞ, Ντίνα Σβύνου.
Με πρόταση που απέστειλαν στον Πρωθυπουργό, στον Υπουργό Οικονομικών, στους αρχηγούς των κομμάτων και στους βουλευτές επισημαίνουν ότι η διατήρηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά που υφίστανται τις αρνητικές συνέπειες του μεταναστευτικού αλλά και η στήριξη της τοπικής οικονομίας, επιχειρηματιών και επαγγελματιών, υπερβαίνουν κομματικές γραμμές.
Τονίζουν ότι η Κως έχει υποστεί τις αρνητικές συνέπειες του μεταναστευτικού στον τουρισμό της ενώ δοκιμάστηκε και από τον ισχυρό σεισμό που έπληξε το νησί στην καρδιά της τουριστικής περιόδου, αφήνοντας ανοιχτές πληγές.
Ζητούν επίσης την εξαίρεση της Κω και των άλλων νησιών που σηκώνουν το βάρος του μεταναστευτικού προβλήματος από την επιβολή του ειδικού φόρου διαμονής για τα ξενοδοχεία και τα ενοικιαζόμενα δωμάτια.
Θεωρούν ότι η κίνηση αυτή θα έχει ελάχιστο δημοσιονομικό κόστος και προτείνουν μάλιστα και ισοδύναμα όπως οι περικοπές δημοσίων δαπανών που σχετίζονται με προμήθειες, μετακινήσεις προσωπικού και αγοράς υπηρεσιών τρίτων.

ερτ

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *