ροή ειδήσεων

Και η Ελλάδα ανάμεσα στις χώρες που πιθανόν να πέσει ο κινεζικός διαστημικός σταθμός «Tiangong 1»



Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Διαστήματος (ESA) έδωσε στην δημοσιότητα τις πιθανές περιοχές συντριβής του κινεζικού διαστημικού σταθμού Tiangong-1, που θα διαλυθεί πλήρως στις αρχές του 2018 και μεταξύ αυτών περιλαμβάνεται και η Ελλάδα!
Το διαστημικό σκάφος αναμένεται να πραγματοποιήσει ανεξέλεγκτη επιστροφή στην ατμόσφαιρα της Γης μεταξύ Ιανουαρίου και Μαρτίου 2018.
Το Γραφείο Διαστημικών Υπολειμμάτων (IADC) του ESA, που εδρεύει στο Ευρωπαϊκό Κέντρο Διαστημικών Επιχειρήσεων, στο Ντάρμσταντ της Γερμανίας, θα πραγματοποιήσει παράλληλα διεθνή μελέτη εμπειρογνωμόνων, την εβδομάδα της 28ης Φεβρουαρίου, εστιάζοντας στις προβλέψεις επανεισδοχής και τις μελέτες για τη διάλυση του σταθμού στα στρώματα της ατμόσφαιρας. έρευνα σε αυτά και σε σχετικά θέματα. Η πλειοψηφία του διαστημικού σκάφους αναμένεται να καεί κατά την είσοδό του στην ατμόσφαιρα της Γης, σύμφωνα με το δελτίο Τύπου του ESA.
«Λόγω της γεωμετρίας της τροχιάς του σταθμού, μπορούμε ήδη να αποκλείσουμε το ενδεχόμενο τυχόν θραύσματα να πέσουν σε οποιοδήποτε σημείο βόρεια από τις 43 μοίρες ή πιο νότια από τις 43 μοίρες» δήλωσε ο Χόλγκερ Κραγκ, επικεφαλής του Γραφείου Διαστημικών Υπολειμμάτων του ESA.


Αυτά τα γεωγραφικά πλάτη δείχνουν πως η Ισπανία, η Πορτογαλία, η Ιταλία, η Βουλγαρία και η Ελλάδα θα μπορούσαν να βρεθούν στο επίκεντρο των θραυσμάτων εάν κάποια μεγαλύτερα κομμάτια του διαστημικού σταθμού δεν καταστραφούν εντελώς στην ατμόσφαιρα.


«Η ημερομηνία, ο χρόνος και το γεωγραφικό αποτύπωμα της εισαγωγής στη Γη μπορούν να προβλεφθούν μόνο με μεγάλες αβεβαιότητες. Ακόμη και λίγο πριν την είσοδό του, μπορεί να εκτιμηθεί μόνο σε ένα πολύ μεγάλο χρονικό και γεωγραφικό πλαίσιο» πρόσθεσε ο Κραγκ. «Στην ιστορία των διαστημικών πτήσεων, δεν έχουν επιβεβαιωθεί ποτέ θύματα λόγω πτώσης συντριμμιών» πρόσθεσε ο οργανισμός.
Να σημειωθεί πως δεν έχει υπάρξει επαφή με το σταθμό από το 2016, αφού προηγουμένως είχε εγκαταλειφθεί το 2013.


Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *