ροή ειδήσεων

Η Μαίρη Πρωτόπαπα από την Ρόδο... στο Voice of Greece


Η Μαίρη Πρωτόπαπα, τραγουδίστρια και στιχουργός, γεννήθηκε στο πανέμορφο ελληνικό νησί της Ρόδου μια ηλιόλουστη ημέρα του Οκτωβρίου. Και οι δύο γονείς της κατάγονται από το νησί της Καρπάθου. Ο πατέρας της γεννήθηκε στο New Jersey, ΗΠΑ και από πολύ μικρή ηλικία ανακάλυψε ότι η μουσική ήταν στο αίμα του. Σύντομα έκτοτε ίδρυσε το δικό του συγκρότημα και κατέκλυσαν τα μπαρ και τα κλαμπ του New Jersey. Πάντα επηρεασμένος από την αγάπη του για τη φωτογραφία αποφάσισε να γίνει φωτογράφος επιστρέφοντας στην πατρίδα του στην Κάρπαθο στην ηλικία των 27, όπου γνώρισε τη μητέρα της Μαίρης. Επίσης, λάτρης της μουσικής, η μητέρα της, με jazz και soul ακούσματα επηρεάζει τη Μαίρη με έναν ιδιαίτερο τρόπο.

Από τη νεαρή ηλικία των 10 η Μαίρη παρακολούθησε μαθήματα πιάνου και ήδη ανακάλυψε το πάθος της για το τραγούδι. Έπειτα συμμετείχε σε πολλούς διαγωνισμούς τραγουδιού και σε παιδικές χορωδίες. Στην ηλικία των 16 άρχισε να τραγουδά σε τοπικά μπαρ στην Κάρπαθο μαζί με τον καλό της φίλο και κιθαρίστα Ηλία Οθείτη. Αργότερα έγινε δεκτή στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου, ωστόσο μετά από λίγο αποφάσισε να ακολουθήσει το όνειρό της να γίνει μουσικός.

Το 2011 ξεκίνησε μια συνεχή συνεργασία με τη μεγαλύτερη μουσική σκηνή στη Ρόδο, το παγκοσμίου φήμης "Colorado Club" που χρονολογείται μέχρι και σήμερα. Επιπλέον, συνεργάζεται με πολλά από τα μεγαλύτερα ξενοδοχειακά συγκροτήματα του νησιού. Το 2014 η ίδια και τρεις καταξιωμένοι μουσικοί σχηματίζουν τους "Knock on Wood", ένα συγκρότημα με funky / pop επιρροές.

Το καλοκαίρι του 2016 η Μαίρη πέρασε τις τελικές εξετάσεις της και πήρε το πτυχίο της στο τραγούδι με βαθμό Άριστα από το Ελληνικό Ωδείο της Ρόδου.

Το πρώτο της δισκογραφικό βήμα ως τραγουδίστρια και στιχουργός έγινε το 2012 με το "I’ll be your love" σε συνεργασία με τους "Energy Deejays" και στίχους της ιδίας. Το "Invisible" είναι το δεύτερο της studio project, μια μπαλάντα με πιο προσωπικό χαρακτήρα.



maryprotopapa.com

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *