ροή ειδήσεων

Ψάχνουν ακόμα τους 1.000 τυχερούς της πρώτης λοταρίας για να τους δώσουν από 1.000 ευρώ



Έως την Πέμπτη θα μπουν τα λεφτά στους λογαριασμούς τους - Την Παρασκευή έρχεται και σούπερ κλήρωση με 9.000 τυχερούς

Την ερχόμενη Πέμπτη θα δουν «φως» οι χίλιοι τυχεροί φορολογούμενοι που κέρδισαν στην πρώτη κλήρωση των αποδείξεων που διεξήχθη...
από το υπουργείο Οικονομικών στις 30 Νοεμβρίου.

Ο αρχικός σχεδιασμός του υπουργείου προέβλεπε ότι τα χίλια ευρώ για κάθε νικητή θα είχαν πιστωθεί στους λογαριασμούς τους την Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου. Όπως όλα δείχνουν όμως, ο εντοπισμός και η πληρωμή των δικαιούχων του επάθλου των χιλίων ευρώ, δεν ήταν εύκολη υπόθεση ούτε για το υπουργείο Οικονομικών καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, αρκετοί δεν έσπευσαν να δηλώσουν αριθμό τραπεζικού λογαριασμού ΙΒΑΝ για να εισπράξουν τα ποσά. Επόμενος στόχος του υπουργείου Οικονομικών είναι να έχουν ταυτοποιηθεί οι τυχεροί και οι λογαριασμοί τους έως την Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου, προκειμένου να πληρωθούν τα κέρδη τους.
Για την επόμενη ακριβώς ημέρα 22 Δεκεμβρίου σχεδιάζεται, καλώς εχόντων των πραγμάτων, να γίνει και η «σούπερ κλήρωση» που θα μοιράσει 1.000 ευρώ σε 9.000 φορολογούμενους.

Θα πρόκειται για μια πολλαπλή κλήρωση στην οποία θα μετάσχουν οι λαχνοί που αντιστοιχούν σε πληρωμές που έγιναν ηλεκτρονικά μέσω τραπεζών στο εννεάμηνο Ιανουαρίου-Σεπτεμβρίου, προκειμένου να αναδειχθούν 1.000 νικητές ανά μήνα, καθώς οι κληρώσεις ξεκίνησαν με μεγάλη καθυστέρηση τον Νοέμβριο και η πρώτη εξ αυτών αφορούσε συναλλαγές που είχαν γίνει τον μήνα Οκτώβριο.

Στην πολλαπλή κλήρωση της ερχόμενης Παρασκευής αναμένεται να μπουν και κάποιες συναλλαγές που πραγματοποιήθηκαν τον Οκτώβριο οι οποίες, επειδή δεν έγιναν με πιστωτικές ή χρεωστικές κάρτες αλλά με απευθείας καταθέσεις σε τραπεζικούς λογαριασμούς επαγγελματιών και επιχειρήσεων, δεν είχαν προλάβει να καταχωρηθούν ως τα μέσα Νοεμβρίου, για να κληρωθούν μαζί με εκείνες της πρώτης κλήρωσης.

Η προσθήκη λαχνών που αντιστοιχούν στον Οκτώβριο πάντως, εκτιμάται ότι μπορεί να μειώσει και άλλο τις -ούτως ή άλλως λιγοστές- πιθανότητες επιτυχίας. Στην πρώτη κλήρωση οι πιθανότητες ήταν περίπου 1:4.500 (αναδείχθηκαν 1.000 νικητές μεταξύ 4.554.328 φορολογουμένων με ξεχωριστά ΑΦΜ) αλλά χωρίς να συμπεριληφθούν σε αυτήν και μεγάλος αριθμός πληρωμών με εμβάσματα σε επαγγελματικούς λογαριασμούς.

Στην πραγματικότητα, κάθε ΑΦΜ μετέχει στην κλήρωση ανάλογα με τον αριθμό των λαχνών που συγκεντρώνει, με βάση την κλίμακα που έχει οριστεί και το ύψος των μηνιαίων συναλλαγών του.

Συγκεκριμένα:
- Για συνολικό άθροισμα συναλλαγών έως 100 ευρώ, αντιστοιχεί ένας λαχνός για κάθε ένα ευρώ (πχ για 50 ευρώ αποδίδονται 50 λαχνοί, για 75 ευρώ 75 λαχνοί ή 100 λαχνοί για 100 ευρώ δαπάνης με κάρτες και e-banking).
- Για μεγαλύτερα ποσά και για το τμήμα από 101 ευρώ μέχρι 500 ευρώ, αποδίδεται επιπλέον ένας λαχνός για κάθε δύο ευρώ (πχ 105 λαχνοί για 110 ευρώ, 150 λαχνοί για 200 ευρώ ή 300 λαχνοί για συνολικές συναλλαγές 500 ευρώ).
- Από 501 ευρώ μέχρι 1.000 ευρώ, αποδίδεται ένας λαχνός επιπλέον για κάθε τρία ευρώ (πχ 310 λαχνοί για σύνολο δαπάνης 530 ευρώ ή 600 λαχνοί για δαπάνη 800 ευρώ κλπ)
- Από 1.001 ευρώ και πάνω, ένας λαχνός για κάθε τέσσερα ευρώ.

Πριν την διενέργεια της κλήρωσης θα μπορούν οι φορολογούμενοι να γνωρίζουν με πόσους και ποιους λαχνούς συμμετέχουν, μπαίνοντας στην ιστοσελίδα της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (www.aade.gr). Στην ίδια εφαρμογή, αμέσως μετά τη διεξαγωγή κάθε κλήρωσης, οι φορολογούμενοι θα έχουν και ενημέρωση για το αν οι λαχνοί τους είναι μέσα στη λίστα των «τυχερών».

Όσοι τυχεροί κερδίσουν τα 1.000 ευρώ θα λάβουν και ειδοποιητήριο μήνυμα, στον λογαριασμό τους στο Taxisnet και μέσω της Προσωποποιημένης Πληροφόρησης. Για να εισπράξουν τα κέρδη τους θα πρέπει να δηλώσουν και τραπεζικό λογαριασμό στον οποίο πρέπει να είναι οι ίδιοι δικαιούχοι. Αν δεν διαθέτουν τραπεζικό λογαριασμό, τους παρέχεται περιθώριο 3 μηνών μετά την αποστολή του σχετικού μηνύματος για να ανοίξουν και να πιστωθεί το ποσό. Αν δεν το πράξουν, τότε το έπαθλο θα δίδεται σε κάποιον από τους αμέσως επόμενους χίλιους επιλαχόντες δικαιούχους, που ορίζονται επίσης κατά την διαδικασία της κλήρωσης.

Κωστής Πλάντζος
ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *