ροή ειδήσεων

Έως 10 Ιανουαρίου η αποχή συμβολαιογράφων από τους πλειστηριασμούς



Συνεχίζουν μέχρι τις 10 Ιανουαρίου οι συμβολαιογράφοι την αποχή από τους πλειστηριασμούς, οπότε και η διαδικασία πρόκειται ουσιαστικά να ξαναπάρει μπροστά.

Σύμφωνα με πληροφορίες του in.gr οι συμβολαιογράφοι θα συνεχίσουν να απέχουν από τους πλειστηριασμούς που ήταν προγραμματισμένοι για σήμερα και για τις 3 Ιανουαρίου, παρ’ ότι το αίτημά τους να ληφθούν μέτρα προστασίας τους, δηλαδή το αυτόφωρο για όσους ασκούν βία εναντίον τους και παρακωλύουν την διαδικασία, ψηφίστηκε στις 21 Δεκεμβρίου από τη Βουλή.

Προφανώς η απόφαση συνέχισης της αναστολής διενέργειας των πλειστηριασμών για δύο ακόμη εβδομάδες ελήφθη με το σκεπτικό να αποφευχθούν στη διάρκεια των γιορτών επισόδεια στα Ειρηνοδικεία Αττικής και Πειραιά, στα οποία παρ’ όλα αυτά αναμένεται να δώσουν σήμερα το παρών συλλογικότητες και μέλη της ΛΑΕ. Σε χθεσινή της ανακοίνωση η Λαική Ενότητα καλεί τα μέλη της να συγκεντρωθούν σήμερα έξω από το Ειρηνοδικείο Αθήνας, όπως και στα Ειρηνοδικεία όλης της χώρας.

Εδώ και τρεις εβδομάδες ο Συμβολαιογραφικός Σύλλογος Εφετείων Αθηνών Πειραιώς, Αιγαίου και Δωδεκανήσου έχει λάβει απόφαση αποχής από τους πλειστηριασμούς στους οποίους επισπεύδουσες είναι οι τράπεζες καθώς και το Δημόσιο, ενώ αντίθετα κανονικά θα γίνουν οι πλειστηριασμοί που έχουν επισπεύδοντες ιδιώτες, καθώς και οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί.



Σύμφωνα με τις πληροφορίες για σήμερα έχει προγραμματιστεί ένας πλειστηριασμός στο Ειρηνοδικείο Πειραιά, ο οποίος και αφορά πλοίο, το οποίο βγαίνει στο σφυρί για απαιτήσεις εργαζομένων κατά της εταιρείας. Ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί δεν έχουν προγραμματιστεί.

Στην πράξη η διαδικασία ξαναπαίρνει μπροστά στις 10 Ιανουαρίου, όπου το μενού περιλαμβάνει συνολικά 20 ηλεκτρονικούς πλειστηρισμούς. Σημειωτέον ότι ο Συμβολαιογραφικός Σύλλογος Εφετείων Αθηνών Πειραιώς, Αιγαίου και Δωδεκανήσου, αντιπροσωπεύει το 67% των πλειστηριασμών που γίνονται σε όλη τη χώρα.

Σύμφωνα με τη νέα ρύθμιση που ψηφίστηκε στις 21 Δεκεμβρίου προβλέπεται η αυτόφωρη διαδικασία όσων ασκούν βία σε συμβολαιογράφους, καθώς και σε όσους παρακωλύουν την διεξαγωγή πλειστηριασμών, είτε αυτοί διεξάγονται σε Ειρηνοδικεία είτε ηλεκτρονικά σε συμβολαιογραφικά γραφεία (σήμερα ισχύει μόνο για τα Ειρηνοδικεία).

Επειτα από εσωκομματικές αντιδράσεις, ο υπ. Δικαιοσύνης Σπ. Κοντονής είχε αφαιρέσει την παράγραφο 2, με αποτέλεσμα να μην απειλούνται με αυτεπάγγελτη δίωξη όσοι απειλούν συμβολαιογράφους και να απαιτείται έγκληση από το θύμα.

Το θέμα των πλειστηριασμών παρακολουθούν με πολύ προσοχή οι δανειστές, που επιμένουν στη σπουδαιότητα του μέτρου για την αντιμετώπιση των κόκκινων δανείων και στον εντοπισμό των στρατηγικών κακοπληρωτών. Οι δανειστές έχουν μεταφέρει την ανησυχία τους στην κυβέρνηση για τις αντιδράσεις που συναντά το μέτρο, και αναμένουν την πλήρη ομαλοποίηση του συστήματος των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών.



www.tovima.gr

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *