ροή ειδήσεων

Όλα εδώ πληρώνονται: Όταν ο Λουράντος απειλούσε ότι 11.000 φαρμακεία θα γίνουν εκλογικά κέντρα ΣΥΡΙΖΑ (Video)



Ακόμα μία πολιτική απάτη του Αλέξη Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ αποκαλύπτεται πλέον σε όλο της το μεγαλείο μετά και την χθεσινή αιφινδιαστική κατάθεση τροπολογίας που αφορά το πλήρες άνοιγμα του επαγγέλματος των φαρμακοποιών, το οποίο μάλιστα προβλέπεται να ψηφιστεί σήμερα με συνοπτικές διαδικασίες…

Ο Κ. Τσίπρας είχε στηρίξει ανοιχτά τους φαρμακοποιούς σε όλες τις κινητοποιήσεις τους και μάλιστα είχε δηλώσει, κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με αντιπροσωπεία του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ) και του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αθηνών (ΦΣΑ), πως η μνημονιακή συγκυβέρνηση ήταν απολύτως υπεύθυνη για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί με τα φαρμακεία.


Όπως είχε πει ο κ. Τσίπρας, τα κόμματα της συγκυβέρνησης τρομοκρατούσαν προεκλογικά τον κόσμο ότι, αν εκλεγεί ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν θα έχουμε φάρμακα και πρόσθεσε πως σήμερα, που κυβερνούν αυτοί, συκοφαντούν και εκβιάζουν τους φαρμακοποιούς.
Ο αντιμνημονιακός Λουράντος

Ήταν Μάρτιος του 2014 ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής, κ. Κωνσταντίνος Λουράντος, είχε στραφεί λάβρος κατά της Κυβέρνησης και του υπουργού Ανάπτυξης κ. Κωστή Χατζηδάκη, σε συνέντευξη Τύπου για το πολυνομοσχέδιο, το οποίο μεταξύ άλλων προέβλεπε την πλήρη απελυεθέρωση του επαγγέλματος των φαρμακοποιών.

«Δεν θα μας πάρετε την αξιοπρέπειά μας. Θα σας πολεμήσουμε και μετά την ψήφιση του νόμου», είχε τονίσει τότε ο κ. Λουράντος, απειλώντας μάλιστα ανοιτά και δημόσια: «Έρχονται εκλογές και όπως είπα αν θεωρείτε ότι ο ελληνικός λαός κοιμάται, ότι δεν θα αντιδράσει, πλανάστε πλάνη οικτρά. Να ξέρετε πολύ καλά ότι είμαστε απέναντί σας. Να ξέρετε ότι 11.000 φαρμακεία στην ελληνική επικράτεια θα είναι τάφος σας».

Λίγο πριν είχε επιτεθεί στον υπουργό Ανάπτυξης, λέγοντας: «Εσείς ο ίδιος λέτε ότι είναι υπεράριθμα τα φαρμακεία. Τι προσδοκάτε; Τις αλυσίδες φαρμακείων, τα απρόσωπα φαρμακεία, αυτά τα φαρμακεία που δεν θα δανείζουν φάρμακα στους Έλληνες πολίτες, αυτά τα φαρμακεία που δεν θα δίνουν το δικαίωμα να πληρώσουν τη συμμετοχή τους οι Έλληνες πολίτες όταν πάρουν την πενιχρή τους σύνταξη».

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO












Μία ακριβώς εβδομάδα αργότερα, ο Λουράντος, ξεπέρασε κάθε όριο πολιτικής απάτης, απειλώντας μάλιστα ανοιχτά την τότε κυβέρνηση: «Υπάρχουν, όμως, άλλα όπλα, πιο επώδυνα, γι’ αυτούς που ψήφισαν αυτό το έκτρωμα και προέβησαν, κατά την άποψή μου, την κυβερνητική εκτροπή στη Βουλή. Θα σας πω ένα μέτρο, γιατί είναι έξι, όπως θα πω στη γενική συνέλευση.

Είναι 11.000 φαρμακεία να γίνουν 11.000 εκλογικά κέντρα – μηδενός εξαιρουμένου – που θα ενημερώνουν τον κόσμο για τη φαρμακευτική υπηρεσία στην Ελλάδα πλέον, τι έχασε ο κόσμος, τι χάσαμε εμείς και πώς θα αντιμετωπίσουμε αυτό το φαινόμενο. Εάν πραγματικά έκαναν αυτό το πράγμα πριν από τις εκλογές, φανταστείτε τι θα κάνουν μετά από αυτές. Αυτό σκεφθείτε, γιατί το σκέφτομαι και τρομάζω…».

Επιχειρώντας να προτάξει τη …συλλογικότητα του αγώνα έναντι της συντεχνιακής μάχης, ο κ. Λουράντος είπε, μεταξύ άλλων: «Πρέπει όλοι οι κλάδοι να πάμε μαζί, όχι οι συντεχνίες. Αρτοποιοί, γαλακτοπαραγωγοί, βιβλιοπώλες, γιατροί, δικηγόροι κτλ. Το «καληνύχτα σας, κύριε Λουράντο» θα το δούμε και θα πω σύντομα «καληνύχτα σας, κύριοι υποστηρικτές ιδιωτικών συμφερόντων, Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ».

Ξεκινάει κάτι καινούργιο που θα το αντιμετωπίσετε και πολύ σύντομα…»

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO








Τι προβλέπει η τροπολογία

Σύμφωνα με τις προωθούμενες διατάξεις: «άδεια φαρμακείου χορηγείται:

– Σε φυσικά πρόσωπα που έχουν την ιδιότητα του φαρμακοποιού

– Σε φυσικά πρόσωπα που δεν έχουν την ιδιότητα του φαρμακοποιού

– Σε συνεταιρισμούς μέλη της Ομοσπονδίας Συνεταιρισμών Φαρμακοποιών Ελλάδας.

Η άδεια χορηγείται με απόφαση του κατά τόπου αρμόδιου περιφερειάρχη. Ο κάτοχος της άδειας μπορεί να λειτουργήσει φαρμακείο είτε ως ατομική επιχείρηση είτε ως εμπορική εταιρεία οποιασδήποτε μορφής, πλην αυτής της ανώνυμης εταιρείας.

Με προεδρικό διάταγμα έπειτα από πρόταση του υπουργού Υγείας, καθορίζονται οι όροι, οι προϋποθέσεις, οι περιορισμοί, η διαδικασία και κάθε άλλη αναγκαία λεπτομέρεια των φαρμακείων είτε ως ατομικών επιχειρήσεων είτε ως εμπορικών εταιρειών οποιασδήποτε μορφής πλην ανωνύμου εταιρείας.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *