ροή ειδήσεων

Καρέ-καρέ η δραματική διάσωση 12 ναυτικών του Ουκρανικού πλοίου που προσάραξε σε βραχονησίδα (ΒΙΝΤΕΟ)



Δραματική ήταν η επιχείρηση διάσωσης που στήθηκε δια θαλάσσης κοντά στην Μύκονο, για να προσεγγίσουν την βραχονησίδα Τραγονήσι, όπου είχαν βρεί καταφύγιο 12 αλλοδαποί του φορτηγού πλοίου LITTLE SEYMA με σημαία Παναμά, που προσάραξε την Παρασκευή το βράδυ υπό κακές καιρικές συνθήκες.

Τελικά το απόγευμα του Σαββάτου μεταφέρθηκαν με αλιευτικό σκάφος στο νέο λιμάνι Μυκόνου.

Στελέχη της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών κατάφεραν να περισυλλέξουν το πλήρωμα- (9 Ουκρανούς και 3 υπηκόους Αζερμπαϊτζάν} από τη νησίδα, στην οποία είχαν καταφύγει με σωστικό σκάφος του πλοίου .

Τα πέντε στελέχη της ΜΥΑ μαζί με τα επτά μέλη της ΕΜΑΚ μετέβησαν στη Μύκονο με ελικόπτερο Σινούκ από τα Μέγαρα. Στη Μύκονο τα μέλη της ΕΜΑΚ επιβιβάστηκαν σε ελικόπτερο Σούπερ Πούμα προκειμένου να επιχειρήσουν τη διάσωση των ναυτικών ενώ τα στελέχη της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών σε ιδιωτικό αλιευτικό σκάφος.



Το ελικόπτερο με τους άνδρες της ΕΜΑΚ παρά το γεγονός ότι κατάφερε να φθάσει στο σημείο όπου είχε προσαράξει το πλοίο δεν κατάφερε να κάνει την περισυλλογή των ναυτικών οι οποίοι τελικά περισυλλέγησαν σώοι και καλά στην υγεία τους από το αλιευτικό σκάφος με τη συνδρομή ανδρών της ΜΥΑ.



Το χρονικό που προηγήθηκε


Οι καιρικές συνθήκες στη θαλάσσια περιοχή όπου προσάραξε το φορτηγό πλοίο ήταν δυσμενείς.

Το πλοίο, που είχε αναχωρήσει από λιμάνι της Ρωσίας με προορισμό την Αμμόχωστο φορτωμένο με 2.700 τόνους αλεύρι, πήρε νερά στο μηχανοστάσιό του.

Οι 9 Ουκρανοί και 3 υπήκοοι Αζερμπαϊτζάν, μέλη του πληρώματος, είχαν βρει καταφύγιο σε σπηλιά σε δυσπρόσιτο σημείο της βραχονησίδας, όπου εντοπίστηκαν από άνδρες του Λιμενικού που προσπαθούσαν απο την Παρασκευή το βράδυ να προσεγγίσουν και να τους διασώσουν.

Ελικόπτερο Σούπερ Πούμα και ένα ελικόπτερο του Λιμενικού από τη Ρόδο δεν κατάφεραν την Παρασκευή να προσεγγίσουν την περιοχή λόγω των ισχυρών ανέμων και επέστρεψαν.

Η προσπάθεια συνεχίστηκε με το πρώτο φως της ημέρας.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *