ροή ειδήσεων

Ο 17χρονος που αποκάλυψε τη σκόπιμη επιβράδυνση παλιών iPhone


Ο μαθητής λυκείου από το Τενεσί με το ποστάρισμα που έγινε viral και ανάγκασε την Apple να απολογηθεί



Πολλοί εξοργισμένοι καταναλωτές είχαν κατηγορήσει την Apple ότι σκοπίμως επιβραδύνει τη λειτουργία ορισμένων παλαιότερων μοντέλων iPhone με σκοπό να «ενθαρρύνει» τους χρήστες να αγοράσουν νεότερα κινητά τηλέφωνά της, όπως το νέο iPhone X.

Προκειμένου να επανορθώσει κάπως, η αμερικανική εταιρεία παραδέχθηκε τη σκοπιμότητα της πρακτικής της και δήλωσε ότι θα αντικαταστήσει τις μπαταρίες λιθίου των παλαιότερων συσκευών της με χαμηλότερο κόστος για τους πελάτες της.

Το όλο θέμα ωστόσο, όπως μετέδωσαν πολλά αμερικανικά δίκτυα, έγινε γνωστό από ένα 17χρονο από το Τενεσί, ο οποίος ανακάλυψε τη συγκεκριμένη πρακτική και το πόσταρε στο γνωστό site Reddit για «να ενημερώσει και άλλους χρήστες». Το ποστάρισμα έγινε viral και από εκεί ξεκίνησε το ντόμινο εξελίξεων.

«Είχα προσέξει ότι το iPhone 6s που είχα, είχε γίνει ιδιαίτερα βαρύ και αργό. Ακόμα και να πληκτρολογήσω κάτι ήταν ένας μπελάς. Μεσολαβούσαν αρκετά δευτερόλεπτα μεταξύ του πατήματος των πλήκτρων», σχολίασε ο Τάιλερ Μπάρνει. «Πήρα το iPhone 6 του αδερφού και παρατήρησα ότι το δικό του παρόλο που ήταν παλιότερο μοντέλο ήταν εμφανώς πιο γρήγορο».

Μετά από αυτή τη διαπίστωση ο μαθητής λυκείου αποφάσισε να ψάξει το θέμα λίγο περισσότερο και παρατήρησε ότι είχε δεχτεί ένα μήνυμα αναβάθμισης του λογισμικού από την Apple το οποίο του συνιστούσε να αντικαταστήσει τη μπαταρία του.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *