ροή ειδήσεων

Κάθειρξη 18 ετών στον 70χρονο που κακοποιούσε σεξουαλικά την ανήλικη εγγονή του



Σύμφωνα με το taxydromos.gr, το δικαστήριο έκρινε τελικά ένοχο τον κατηγορούμενο για βιασμό κατ’ εξακολούθηση, τετελεσμένο και σε απόπειρα, και αποπλάνηση κατ’ εξακολούθηση, τετελεσμένη και σε απόπειρα, ανήλικης που δεν είχε συμπληρώσει το 12ο έτος της ηλικίας της, ενώ τον απάλλαξε από την κατηγορία της κατάχρησης σε ασέλγεια κατ’ εξακολούθηση.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το Κακουργιοδικείο Καρδίτσας δεν αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό στον 70χρονο, ούτε αυτό του έντιμου πρότερου βίου, ούτε αυτό της ειλικρινούς μετάνοιας στις φυλακές. Ομόφωνα ανακοίνωσε την απόφασή του μην αναγνωρίζοντας στον καταδικασθέντα η έφεσή του να έχει αναστέλλουσα δύναμη, με το σκεπτικό ότι είναι επικίνδυνος για διάπραξη και άλλων εγκλημάτων σε βάρος ανηλίκων.

Το παιδί φέρεται να είχε αρχίσει να φοβάται τον παππού του, κάτι που εκδήλωνε με διάφορες συμπεριφορές κάθε φορά που η οικογένεια σχεδίαζε να επισκεφτεί τον 70χρονο, μέχρι που αποκάλυψε όσα συνέβαιναν. Από την πλευρά του ο 70χρονος υποστηρίζει πως είναι αθώος και κατηγορεί τον γιο και την οικογένειά του πως είναι ψευδή τα όσα ισχυρίζονται και πως έχουν στήσει σκευωρία σε βάρος του λόγω οικογενειακών διαφορών.


Η μητέρα του ανήλικου κοριτσιού κατέθεσε στο δικαστήριο πως όταν αποκαλύφθηκαν οι πράξεις του, ο 70χρονος «ήρθε τότε και ομολόγησε, και πρότεινε να μας δώσει κάποιο χρηματικό ποσό». Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η εξέταση της ανήλικης κρίθηκε από το δικαστήριο ακριβής σε όλα της τα σημεία. Όλα όσα είπε, τόσο στην Αστυνομία όσο και στους ψυχολόγους, ήταν σαφή και διατυπώνονταν με διαύγεια πνεύματος. Η εισαγγελέας έδρας πρότεινε ο καταδικασθείς να κριθεί ένοχος όπως κατηγορείται, και να καταδικαστεί σε δεκατρία έτη φυλάκισης για αποπλάνηση ανήλικης κατ’ εξακολούθηση, τετελεσμένη και σε απόπειρα, και σε δέκα έτη φυλάκισης για βιασμό κατ’ εξακολούθηση, τετελεσμένο και σε απόπειρα. Μετά την ανακοίνωση της απόφασης ο 70χρονος οδηγήθηκε στη φυλακή.

Πηγή: taxydromos.gr

Σχόλια

  1. Ανώνυμος12/12/17 10:07

    Εγώ πιστεύω σε λιγότερο από χρόνο θα είναι έξω λόγω μεγάλης ηλικίας και προβλημάτων υγείας συν το γεγονός αν κάνει έφεση για να του αναγνωριστεί ο προτερος έντοιμος βίος...so...μην γράφεται 18 έτη και τα πιστεύει ο κάθε αδαής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *