ροή ειδήσεων

Τζιχαντιστής χτύπησε τον σταθμό λεωφορείων στο Μανχάταν - Δείτε το βίντεο

Τραυματίστηκε από την έκρηξη της αυτοσχέδιας βόμβας και συνελήφθη



Από το Μπαγκλαντές ο 27χρονος βομβιστής Akayed Ullah - Τρία άτομα τραυματίστηκαν ελαφρά - Για τρομοκρατική ενέργεια κάνουν λόγο οι αρχές - «Οι τζιχαντιστές δεν θα νικήσουν» είπε ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης Μπιλ Ντε Μπλάζιο

Πανικός επικράτησε στη Νέα Υόρκη και συγκεκριμένα στο μεγάλο σταθμό λεωφορείων Port Authority, το μεγαλύτερο στις ΗΠΑ, όταν ένας 27χρονος, αποπειράθηκε να ενεργοποιήσει εκρηκτικό μηχανισμό. Ωστόσο, μάλλον η έκρηξη σημειώθηκε πρόωρα, καθώς από αυτήν, όπως ανέφερε η αστυνομία της Νέας Υόρκης, ο δράστης τραυματίστηκε σοβαρά και άλλα τρία άτομα ελαφρά.

Δείτε το βίντεο με τη στιγμή της έκρηξης:





Σε δηλώσεις του, ο δήμαρχος της πόλης, Μπιλ Ντε Μπλάζιο, αναφέρθηκε στην ταυτότητα του τρομοκράτη, για τον οποίο είπε ότι εμπνεύστηκε από τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους. Πρόκειται για τον 27χρονο Akayed Ullah, με καταγωγή από το Μπανγκλαντές, που ήταν κάτοικος του Μπρούκλιν.


Η κίνηση του τρομοκράτηΟ δράστης περπατούσσε με μία pipe bomb, εκρηκτικό μηχανισμό σε σωλήνα, είχε κολλημένη στη μέση του, κάποιου είδους μπαταρία και αυτά τα δύο, ήταν συνδεδεμένα με καλώδια.

Στο συγκεκριμένο σταθμό, που εξυπηρετεί πάνω από 65 εκατομμύρια άτομα ετησίως, υπάρχουν και σταθμοί του μετρό. Ο Ullah, καθώς βρισκόταν στο πέρασμα, μεταξύ των γραμμών A,C και Ε, του μετρό, πυροδότησε μερικώς το μηχανισμό που κρατούσε μέσα από το παλτό του στη δεξιά πλευρά.

Η αστυνομία συνέλαβε άμεσα τον άνδρα, ενώ από την έκρηξη, όπως ανέφερε η New York Post, τραυματίστηκαν ελαφρά άλλα τρία άτομα, τα δύο εκ των οποίων μεταφέρθηκαν προληπτικά σε γειτονικά νοσοκομεία.



Ο Επίτροπος της Αστυνομίας της Νέας Υόρκης ανέφερε ότι ο άντρας είχε εμπνευστεί από τη δράση των τζιχαντιστών του ISIS, και πιθανότατα ενεργούσε στο όνομά τους.

Ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης, Άντριου Κουόμο, ανέφερε πως πρόκειται για τρομοκρατικό χτύπημα.

Ασυνομικοί, λέγεται ότι μίλησαν για λίγο στο δράστη, ο οποίος τους αποκάλυψε ότι έφτιαξε τον εκρηκτικό μηχανισμό, στην εταιρεία ηλεκτρικών στην οποία και εργάζεται.




Όπως είπε στις δηλώσεις του ο Ντε Μπλάζιο «οι τζιχαντιστές δεν θα νικήσουν», ενώ σχολίασε πως η επίθεση ερευνάται φυσικά ως τρομοκρατικό χτύπημα, αλλά κατά τα φαινόμενα, ο τρομοκράτης έδρασε μόνος του.

Η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Σάρα Σόντερς, ανέφερε ότι για το περιστατικό ενημερώθηκε από την πρώτη στιγμή και ο πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *