ροή ειδήσεων

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΡΟΔΟΥ: «Όπλο των εργατών η απεργία δεν την παραδίδουμε στην εργοδοσία»



ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙA

Ό,τι κερδήθηκε με αίμα δεν θα το σβήσει καμία κυβέρνηση με τα μολύβια της

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες

Η συμφωνία για το κλείσιμο της 3ης αξιολόγησης φέρνει νέα μέτρα που θα τα φορτωθούν χιλιάδες εργατικές οικογένειες.

Η «δίκαιη ανάπτυξη» της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ πετσοκόβει τους μισθούς, συντάξεις, κοινωνικά επιδόματα.

Ξεπουλά τη δημόσια περιουσία που φτιάχτηκε από τον ιδρώτα των εργαζόμενων.

Προχωρά σε κατασχέσεις των σπιτιών της φτωχολογιάς, προσπαθεί να αιφνιδιάσει και να βάλει στο γύψο, το δικαίωμα της μεγαλύτερης κατάκτησης της εργατικής τάξης, την ΑΠΕΡΓΙΑ.

Από την άλλη θωρακίζει την ανταγωνιστικότητα και κερδοφορία των μονοπωλίων με συνεχή νομοθετήματα, τους επιδοτεί μέσω των «ματωμένων πλεονασμάτων» με ζεστό χρήμα, τους παρέχει φθηνά εργατικά χέρια, έχοντας εξασφαλίσει το τσάκισμα των συλλογικών συμβάσεων εργασίας αλλά και την ευελιξία στις εργασιακές σχέσεις.

Στον κλάδο μας οι εργοδότες απαιτούν να δουλεύουμε για ένα κομμάτι ψωμί, χωρίς ωράρια και μέτρα υγιεινής και ασφάλειας. Η απλήρωτη και αδήλωτη εργασία τείνει να γίνει καθεστώς.

Η κατάσταση που επικρατεί μέσα στους χώρους δουλειάς μοιάζει με σύγχρονο κολαστήριο, ολοένα και περισσότερο εντατικοποιείται η εργασία, αυξάνεται η εκμετάλλευση.

Η εργοδοσία εκμεταλλεύεται την ανασφάλεια, την ανεργία, επενδύει στην διαίρεση μεταξύ των εργαζόμενων και στον μικρό βαθμό οργάνωσης των ίδιων στα συνδικάτα τους.

Αξιοποιεί όλο τον ιδεολογικό και κατασταλτικό μηχανισμό του κράτους.

Οι ισχυρισμοί της κυβέρνησης, όπως και των προηγούμενων, των άλλων κομμάτων, οι οποίες στηρίζουν τις "παρεμβάσεις" που θα ενισχύσουν τη δημοκρατία και τη συμμετοχή των εργαζομένων στη λήψη των αποφάσεων στα συνδικάτα, μόνο μικρά παιδιά μπορούν να ξεγελάσουν.

Θέλουν να βάλουν κάτω από τον έλεγχό τους, τους αγώνες των εργαζομένων, ώστε να μην αμφισβητούνται τα συμφέροντα του ΣΕΒ, των εφοπλιστών, των βιομηχάνων και τραπεζιτών. Όλων αυτών που, στο όνομα της κερδοφορίας τους, απαιτούν εδώ και χρόνια να παρθούν μέτρα για τις απεργίες, ώστε να διευκολυνθούν ακόμη περισσότερο να τσακίζουν κάθε έννοια δικαιώματος των εργαζομένων και να επιβάλουν χειρότερους όρους δουλειάς, να βάζουν εμπόδια στην οργάνωση της εργατικής τάξης, στη δράση των συνδικάτων.

Μετά από τις αντιδράσεις των συνδικάτων και των εργαζομένων, με ελιγμό η κυβέρνηση αποφάσισε την προσωρινή απόσυρση της τροπολογίας.

Η απόσυρση του νομοσχεδίου είναι προσωρινή!

Τα ταξικά συνδικάτα δεν «μασάμε» στις άθλιες κυβερνητικές μεθοδεύσεις.

Καλούμε τους εργαζόμενους και το λαό να δώσουμε αποφασιστική απάντηση.

Δίνουμε τη μάχη για την επιτυχία της πανεργατικής πανελλαδική στις 14 του Δεκέμβρη!

Να σημάνει Ξεσηκωμός - Απεργούμε στις 14 Δεκέμβρη

Καλούμε τους εργαζόμενους στον κλάδο να απαντήσουμε με απεργία μπροστά και στην νέα επίθεση της κυβέρνησης-δανειστών.

Τώρα να πάρουμε όλη την υπόθεση στα χέρια μας, να οργανώσουμε τον αγώνα για την απεργία σε κάθε χώρο δουλειάς. Να βάλουμε στο στόχαστρο τους εκμεταλλευτές μας την ίδια την εργοδοσία αλλά και το πολιτικό της προσωπικό, την κυβέρνηση και τα κόμματα που υπηρετούν την καπιταλιστική ανάπτυξη.

Διεκδικούμε:

Υπογραφή Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης και επαναφορά με νόμο στα 751 ευρώ για όσους αμείβονται με το βασικό μισθό, ως ελάχιστη βάση για αυξήσεις στον κατώτερο μισθό. Κατώτερο μεροκάματο 33,57 ευρώ.

Να καταργηθεί με νόμο το αίσχος των μισθών πείνας, των 586 και 511 ευρώ και κανένας εργαζόμενος να μη βρίσκεται κάτω από τα 751 ευρώ.

Υπογραφή και επαναφορά των κλαδικών συμβάσεων εργασίας με αυξήσεις σε μισθούς και δικαιώματα.

Να καταργηθούν άμεσα όλοι οι αντεργατικοί νόμοι που τσακίζουν τις Συλλογικές Συμβάσεις. Καθολική ισχύς και υποχρεωτικότητα των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας. Εφαρμογή της μετενέργειας μέχρι την υπογραφή νέας ΣΣΕ χωρίς κανέναν χρονικό περιορισμό.

Όχι στις αντεργατικές αλλαγές που αλυσοδένουν τη λειτουργία των συνδικάτων, που εμποδίζουν την προκήρυξη απεργιών και την ανάπτυξη αγώνων των εργαζόμενων, τις εργατικές διεκδικήσεις.

Αφορολόγητο ατομικό όριο 20.000 ευρώ, προσαυξανόμενο 5.000 ευρώ για κάθε παιδί. Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και όλων των χαρατσιών.

Απαγόρευση πλειστηριασμών για την εργατική - λαϊκή οικογένεια. Κανένα σπίτι σε χέρια τραπεζίτη!

Καλούμε τους εργαζόμενους να δώσουν απάντηση στα αντιλαϊκά παζάρια, στα νέα σχέδια πτώχευσης των εργαζομένων. Χρειάζεται να πάρουν και άμεση, μαχητική, αγωνιστική απάντηση!

Οι αγώνες των εργαζόμενων δε θα μπουν στο γύψο!


Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ


ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΡΟΔΟΥ
ΕΔΡΑ ΡΟΔΟΣ-Στεφάνου Καζούλη 30.
Κιν.6946423121- email. idiotikoirodos@gmail.com

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *