ροή ειδήσεων

Δικαστική απόφαση για επιστροφή αναδρομικών και στα ειδικά μισθολόγια



Το Ελεγκτικό Συνέδριο δικαίωσε συνταξιούχους γιατρούς του ΕΣΥ και καθηγητές ΑΕΙ - Θα πρέπει να τους επιστραφούν οι περικοπές στις συντάξεις που κρίθηκαν τελεσίδικα παράνομες

Δικαιώθηκαν από το Ελεγκτικό Συνέδριο συνταξιούχοι του Δημοσίου προερχόμενοι από τα ειδικά μισθολόγια γιατρών του ΕΣΥ και διδακτικού προσωπικού των ΑΕΙ, καθώς οι περικοπές στις συντάξεις τους κρίθηκαν τελεσιδίκως παράνομες.


Έτσι η κυβέρνηση υποχρεώνεται να καταβάλει σε 9.141 συνταξιούχους που προέρχονται από τα λεγόμενα Ειδικά Μισθολόγια αναδρομικά 141,6 εκατ. ευρώ.

Η βόμβα των αναδρομικών αποκαλύπτεται σε επίσημο έγγραφο του υπουργείου Οικονομικών με ημερομηνία 26 Οκτωβρίου 2017 και έχει αποδέκτες τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, τον Γιώργο Χουλιαράκη και τον Φραγκίσκο Κουτεντάκη.
Σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο, το υπηρεσιακό έγγραφο αναφέρει μεταξύ άλλων:

- Το κόστος για το σύνολο της κατηγορίας των γιατρών του ΕΣΥ αφορά σε 4.581 συνταξιούχους και θα ανέλθει σε 71,68 εκατ. ευρώ, ενώ το κόστος για την κατηγορία ΔΕΠ-ΑΕΙ αφορά σε 4.560 συνταξιούχους και θα ανέλθει σε 69,94 εκατ. ευρώ.

- Οι δικαστικές αποφάσεις που δικαιώνουν τους συνταξιούχους αυξάνονται συνεχώς.

- Το κόστος που προκύπτει από την καταβολή των εν λόγω αναδρομικών υπολογίζεται για τους γιατρούς του ΕΣΥ για τους οποίους έχουν εκδοθεί δικαστικές αποφάσεις σε 2,96 εκατ. ευρώ και για τα μέλη ΔΕΠ-ΑΕΙ σε 3,25 εκατ. ευρώ.

- Προτείνεται η θέσπιση νομοθετικής ρύθμισης ώστε το ζήτημα καταβολής αναδρομικών σε συνταξιούχους που η σύνταξή τους θα αναπροσαρμοστεί κατόπιν τελεσίδικης δικαστικής απόφασης του Ελεγκτικού Συνεδρίου να ρυθμίζεται με πάγιο τρόπο.

- Η προτεινόμενη ρύθμιση αφενός εξασφαλίζει τη συμμόρφωση της Διοίκησης στις αποφάσεις των δικαστηρίων και αφετέρου διαχέει το κόστος υλοποίησής τους σε περισσότερα του ενός οικονομικά έτη.

- Το όποιο κόστος θα αναληφθεί πλέον από τον ΕΦΚΑ που έχει αναλάβει την πληρωμή όλων των συντάξεων.

Πηγή: www.newmoney.gr

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *