ροή ειδήσεων

Ρόδος: Αντιδράσεις κατοίκων κατά δημάρχου για την μετεγκατάσταση Ρομά



Εξαγριωμένοι είναι οι κάτοικοι στην δημοτική κοινότητα Κοσκινού με τον δήμαρχο Ρόδου κ. Φώτη Χατζηδιάκο, μετά τις δηλώσεις που έκανε πρόσφατα για την μετεγκατάσταση των ΡΟΜΑ στην περιοχή Ασγούρου, επιμένοντας ότι είναι αποφασισμένος να δώσει λύση χωρίς να υπολογίζει το πολιτικό κόστος.

Μιλώντας στην «Δημοκρατική» ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Κοσκινού κ. Νίκος Μανωλάγκας, ξεκαθάρισε τα εξής: «Καταλαβαίνουμε ότι πρέπει να βρεθεί λύση αλλά αυτή η περιοχή στην οποία θέλει ο δήμαρχος να μετεγκατασταθούν οι ΡΟΜΑ, δεν είναι η ενδεδειγμένη. Οι κάτοικοι που έχουν εκεί σπίτια, τα οποία συνορεύουν με την περιοχή, που έχει προτείνει η δημοτική αρχή, μου έχουν δηλώσει ότι δεν πρόκειται να το δεχτούν με τίποτα. Και από την άλλη, επειδή συζήτησα και με τους ΡΟΜΑ που μένουν στο Κορακόνερο, δεν είναι ούτε εκείνοι διατεθειμένοι να μετακινηθούν. Δηλαδή, υπάρχει αδιέξοδο. Οι συνδημότες μου πάντως, με έχουν προειδοποιήσει ότι δεν πρόκειται να δεχτούν αυτή την μετεγκατάσταση».

Οι Κοσκινιάτες πάντως, δηλώνουν ότι θα πάρουν μέχρι τα…όπλα και τις καραμπίνες τους σε περίπτωση που γίνει οποιαδήποτε κίνηση ή έστω και προσπάθεια να μεταφερθούν οι οικογένειες των ΡΟΜΑ στην περιοχή αυτή, η οποία είναι όμορη με τα σπίτια τους και θα προχωρήσουν σε πολύ δυναμικές κινητοποιήσεις με κάθε τρόπο.

«Μολών Λαβέ! Αυτό λέμε στον κύριο δήμαρχο και να τον προειδοποιούμε ότι εάν προσπαθήσει να κάνει την παραμικρή κίνηση να φέρει τους ΡΟΜΑ κοντά στα σπίτια μας, θα τον περιμένουμε με τις καραμπίνες! Και τον καλούμε τώρα, να έρθει για να κάνουμε λαϊκή συνέλευση να μας τα πει από κοντά» δήλωσε στην «δημοκρατική» ο εκπρόσωπος των κατοίκων κ. Νιώτης Γορανίτης.

Μάλιστα, σύμφωνα πάντα με την «Δημοκρατική» οι Κοσκινιάτες, έχουν συστήσει «Σύλλογο Περιφρούρησης Ασγούρου – Τσαϊρι» και καλούν τον δήμαρχο Ρόδου να τους συναντήσει σε μια λαϊκή συνέλευση ώστε να θέσουν το θέμα επί τάπητος.

«Αφού οπωσδήποτε ο κύριος δήμαρχος θέλει να μεταφέρει τους ΡΟΜΑ δίπλα στα σπίτια μας, κι εμείς του λέμε ότι οπωσδήποτε θα μας βρει αντιμέτωπους με κάθε τρόπο! Ας έρθει να μας βρει να τα πούμε. Δεν δεχόμαστε τους ΡΟΜΑ στην περιοχή μας. Προσπαθούσαμε τόσα χρόνια να αναβαθμίσουμε την περιοχή μας, και τώρα θα μας φέρουν και τους ΡΟΜΑ; Σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να το δεχτούμε. Να μας φέρει τους ΡΟΜΑ ‘προσωρινά’ για δέκα χρόνια; Γιατί δεν έρχεται να μας μιλήσει εδώ; Εμείς τον περιμένουμε σε συνάντηση.

Εάν πατήσει εδώ το πόδι του, τον προειδοποιούμε ότι θα τον περιμένουμε με κάθε μέσο για να τον αντιμετωπίσουμε. Εμείς με τον ‘Σύλλογο Περιφρούρησης Ασγούρου – Τσαϊρι’ ξεκαθαρίσαμε την θέση μας. Ας έρθει να κάνουμε μια λαϊκή συνέλευση» τόνισε ο κ. Γορανίτης.

Η υπόθεση με την μετεγκατάσταση των ΡΟΜΑ κρατάει εδώ και πολλά χρόνια και καμία δημοτική αρχή δεν έχει δώσει λύση μέχρι σήμερα. Οι ίδιοι οι ΡΟΜΑ δηλώνουν ότι δεν θέλουν να μεταφερθούν σε αυτή την συγκεκριμένη περιοχή στ’ Ασγούρου (η οποία επιλέχθηκε με πρόταση επιτροπής που συγκροτήθηκε, στην οποία συμμετέχει ο δήμος Ρόδου και η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου) ενώ οι Κοσκινιάτες είναι εξαγριωμένοι μετά τις προχθεσινές δηλώσεις του κ. Χατζηδιάκου ότι είναι αποφασισμένος να προχωρήσει στην μετεγκατάσταση των 25 οικογενειών ΡΟΜΑ για δέκα χρόνια.

«Προσπάθησα επανειλημμένα να βρούμε λύσεις από κοινού και με τους κατοίκους και με τους ΡΟΜΑ. Οι συνδημότες μου, δεν είναι διατεθειμένοι να τους δεχτούν ενώ υπάρχουν και άλλες επιχειρήσεις που έχουν εκεί δραστηριότητες. Το βλέπω πολύ δύσκολο να βρεθεί λύση», δήλωσε ο κ. Μανωλάγκας.

«Εμείς οι κάτοικοι, λέμε στον δήμαρχο, Μολών Λαβέ! Αν θέλει ας έρθει να μιλήσει με τους κατοίκους. Είμαστε αποφασισμένοι να αποκρούσουμε κάθε προσπάθεια μετεγκατάστασης τους, δίπλα στα σπίτια μας» ξεκαθάρισε ο κ. Γορανίτης.

aftodioikisi.gr

Σχόλια

  1. Ανώνυμος30/12/17 13:38

    rikste tous stin thalassa na pane st anathema!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. na nikiasoyn spitia opos stin kremasti poy briskonte ki ales oikogenies roma na plironoyn kai na forologoynte opos emeis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος30/12/17 22:10

    Αδέλφια (Β)ρομά, κάψτε-κλέψτε-σκοτώστε ελεύθερα, μην το βάζετε κάτω.. μετρητά έχετε, τα γνωστά ξεφτυλισμένα λιγούρια διαφόρων κλάδων που σας υπερασπίζονται και συντηρούνται απο εσας (φαντάζομαι με πιστωτική ή με κατάθεση στον λογαριασμό τους πληρώνονται Η ΜΗΠΩΣ ΟΧΙ), μπορεί και να απεργήσουν αν σας διώξουν, μπορεί και να πέσουν στην θάλασσα για να κάνουν τον καπετάνιο να σταματήσει. Συνεπώς συνεχίστε το έργο σας !!!!!
    Πάντως, η ποινή της απαγόρευσης εξόδου απο την χώρα, πονάει πολύ ... ξέρεις τι είναι να στερείς απο τον (Β)ρομά να πάει στο Λονδίνο ή στο Παρίσι να δεί τους συγγενείς του !!!!! χαχαχαχαχα
    Υστ, Νίκο Μανωλάγκα να ξέρεις οτι όλο το νησί είναι με το μέρος σου γιατί έχεις @@@@@@ !!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος30/12/17 22:57

    Να πληρώνουν όπως εμείς. Μας έχουν κατακλεψει. Κάθε μέρα αναπνέουμε τον καπνό τους. Αρκετά ως εδώ. Δεν πάει άλλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος30/12/17 23:17

    Συγχαρητήρια στον Μανωλάγκα που στηρίζει τους συνδημότες του αυτό δείχνη ότι έχει τσαγανό και να ξέρει ότι και οι ΤΡΙΑΝΤΕΝΟΙ κάτοικοι της περιοχής είναι μαζί τους .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος31/12/17 18:54

      Όλοι οι Ρομά της Ελλάδας να εγκατασταθούν στην Εκάλη στην πολιτεία και στην Κηφισιά.

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *