ροή ειδήσεων

Τουρκία: Στο "στόχαστρο" το Καστελόριζο με νέα άσκηση



Στο "στόχαστρο" το Καστελόριζο για νέα άσκηση με πυρά βάζει η Τουρκία. Με ακόμη μια NAVTEX ο σταθμός της Αττάλειας της Υδρογραφική Υπηρεσίας του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού, δεσμεύει παράνομα μια ευρεία περιοχή νότια και νοτιανατολικά των ακτών του Καστελόριζου, για αύριο το μεσημέρι από τη μια έως και στις τρεις.

Εδώ η τουρκική NAVTEX

TURNHOS N/W : 1379/17

MEDITERRANEAN SEA

GUNNERY EXERCISE, ON 22 DEC 17 FROM 1100Z TO 1300Z IN AREA BOUNDED BY;

35 59.00 N - 029 20.00 E
35 51.00 N - 029 20.00 E
35 51.00 N - 029 50.00 E
35 59.00 N - 029 50.00 E

CAUTION ADVISED.

"Άσφαιρες" προκλήσεις

Στις περισσότερες των περιπτώσεων πάντως, παρά τις προναγγελίες, στις περιοχές που δεσμεύονται δεν καταγράφεται δραστηριότητα ωστόσο το επίπεδο ετοιμότητας, του ελληνικού συστήματος επιτήρησης, διατηρείται στον ανώτερο βαθμό. Πρόσφατο παράδειγμα η προαναγγελία της σημερινής πρόκλησης για άσκηση με πυρά στην "καρδιά" του Αιγαίου

Στην περιοχή που είχαν δεσμεύσει, παράνομα, νότια της Ικαρίας, Δυτικά της Πάτμου, και βόρεια των νησίδων Κίναρος και Λέβιθα, για μια ώρα σήμερα από τις ετπά έως και στις οκτώ το πρωί, τελικώς βρέθηκε μόνο ένα περιπολικό σκάφος που δεν έκανε το παραμικρό.

Ο χάρτης της σημερινής άσκησης εδώ



Σε ανοιχτή γραμμή Ναύαρχος Ε.Αποστολάκης - Χ.Ακάρ

Όπως είχε γράψει το onalert ο έλληνας αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης, είναι σε ανοιχτή γραμμή με τον τούρκο ομόλογό του, Στρατηγό Χουλουσί Ακάρ, και κατά την πρόσφατη επίσκεψη του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Ελλάδα, συμφωνήθηκε να συνεχιστούν οι προσπάθειες για αποκλιμάκωση της έντασης στο Αιγαίο, προκειμένου να αποφευχθούν δυσάρεστες συνέπειες: "Στο δικό μας επίπεδο, το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να κρατήσεις ένα ανοιχτό κανάλι επικοινωνίας για να αποφύγεις το ατύχημα."ήταν η χαρακτηριστική αποστροφή του. Και είχε προσθέσει ότι βασική επιδίωξη είναι να πέσει περαιτέρω πίεση στο Αιγαίο.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *