ροή ειδήσεων

«Πόλεμος» για τους πλειστηριασμούς: Αυτεπάγγελτες πλέον διώξεις για τα επεισόδια (ΒΙΝΤΕΟ)



Επεισόδια σημειώθηκαν χθες το απόγευμα έξω από το Ειρηνοδικείο Αθηνών μεταξύ αστυνομικών δυνάμεων και των μελών των συλλογικοτήτων που διαμαρτύρονταν για τη διενέργεια πλειστηριασμών.

Οι διαδηλωτές συγκρούστηκαν με τις δυνάμεις των ΜΑΤ, που έκαναν χρήση χημικών.

Να σημειωθεί ότι το Διοικητικό Συμβούλιο του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Εφετείων Αθηνών-Πειραιώς-Αιγαίου & Δωδεκανήσου αποφάσισε να μην πραγματοποιηθούν χθες, αλλά και για τις δύο επόμενες Τετάρτες (27 Δεκεμβρίου 2017 και 3 Ιανουαρίου 2018) πλειστηριασμοί με επισπεύδοντες τις τράπεζες, το Ελληνικό Δημόσιο, τους Δήμους και τα ασφαλιστικά ταμεία για τις επόμενες τρεις εβδομάδες.


Επισημαίνεται ότι οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί και αυτοί που αφορούν σε επισπεύδοντες ιδιώτες θα διεξαχθούν κανονικά.


Αυτεπάγγελτη δίωξη σε όσους επιτίθενται σε συμβολαιογράφους που διενεργούν πλειστηριασμούς

Στο μεταξύ χθες κατατέθηκε στη Βουλή η τροπολογία με την οποία προβλέπεται αυτεπάγγελτη δίωξη σε όποιον προκαλεί απλή σωματική βλάβη ή απειλεί με βία ή άλλη παράνομη πράξη ή παράλειψη υπάλληλο πλειστηριασμού που διενεργείται κατά τη διαδικασία αναγκαστικής εκτέλεσης. Πρόκειται για τη ρύθμιση που καλείται να ανάψει το πράσινο φως, ώστε να συνεχίσουν οι συμβολαιογράφοι τους πλειστηριασμούς στα Ειρηνοδικεία. Υπενθυμίζεται ότι οι τελευταίοι, αναμένοντας την ψήφιση της τροπολογίας, ανέστειλαν για τρεις εβδομάδες τους πλειστηριασμούς με φυσική διαδικασία (οι ηλεκτρονικοί θα γίνουν κανονικά), με εξαίρεση αυτούς που αφορούν σε ιδιώτες.

Πλειστηριασμοί και αξιολόγηση

Η εξέλιξη του θέματος των πλειστηριασμών συνδέεται άμεσα με την ολοκλήρωση της αξιολόγησης, αφού αποτελεί προαπαιτούμενο, ενώ είναι κρίσιμο και για να περάσουν οι τράπεζες τα στρες τεστ των αρχών του 2018 με δεδομένο ότι ο στόχος είναι με 18.000 πλειστηριασμούς να μειωθούν τα «κόκκινα δάνεια» κατά 11,5 δις. το επόμενο δωδεκάμηνο.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *