ροή ειδήσεων

Ρόδος: Εξαπλώνεται η φτώχια - Αυξάνεται συνεχώς ο αριθμός των συμπολιτών μας που αδυνατούν να εξασφαλίσουν τα προς τα ζην



Αυξάνεται συνεχώς ο αριθμός των αναξιοπαθούντων συμπολιτών μας που αδυνατούν να εξασφαλίσουν τα προς τα ζην. Η οικονομική κρίση που ολοένα βαθαίνει και στη Ρόδο , οδηγεί στην ανέχεια και στην εξαθλίωση δεκάδες συμπολίτες μας , που βρίσκονται πλέον αντιμέτωποι με τον εφιάλτη της φτώχιας.

Πίσω από την βιτρίνα της Ρόδου με τα πολυτελή ξενοδοχεία , και τους χιλιάδες τουρίστες, υπάρχουν νοικοκυριά που αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα, που αδυνατούν πλέον όχι μόνο να πληρώσουν τους λογαριασμούς τους αλλά και να εξασφαλίσουν ένα πιάτο φαγητό για τα μέλη τους.

Με βάση τις αιτήσεις που κατατέθηκαν από όλο το νησί στο Κοινωνικό Παντοπωλείο της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, 1.500 άτομα θα εξυπηρετούνται από τις αρχές του νέου έτους. Ως γνωστό με απόφαση της περιφερειακής αρχής το Κοινωνικό Παντοπωλείο διευρύνθηκε και επεκτάθηκε σε όλο το νησί της Ρόδου που σημαίνει ότι, και κάτοικοι των χωριών που ζουν στα όρια της φτώχιας θα είναι πλέον δικαιούχοι του.

Μέχρι σήμερα το Κοινωνικό Παντοπωλείο εξυπηρετούσε 340 άτομα από την πόλη της Ρόδου. Όμως από το νέο έτος διευρύνεται σε όλο το νησί της Ρόδου και επεκτείνεται και στα νησιά της Κω, της Καλύμνου, της Λέρου της Καρπάθου και της Αστυπάλαιας. Οι αιτήσεις που έχουν κατατεθεί από τους ενδιαφερόμενους που πληρούν τα κριτήρια που έχουν τεθεί , από τα αναφερόμενα νησιά ,είναι χιλιάδες ,και η ένταξη τους στο Κοινωνικό Παντοπωλείο γίνεται μετά τον έλεγχο που διενεργούν αρμόδιοι υπάλληλοι της Περιφέρειας.

Όπως εκτιμάται , οι δικαιούχοι του Κοινωνικού Παντοπωλείο μετά την ολοκλήρωση του ελέγχου των αιτήσεων τους θα ανέλθουν στις 5.000! Μόνο στο νησί της Καλύμνου οι δικαιούχοι είναι 500!

Για την στήριξη των ευπαθών ομάδων του πληθυσμού των νησιών μας, η περιφερειακή αρχή αύξησε τον προϋπολογισμό του Κοινωνικού Παντοπωλείου . Από τις 60.000 που ήταν μέχρι σήμερα ετησίως από το 2018 θα δεκαπλασιαστεί και θα αγγίξει τις 600.000 ευρώ. Ήδη έχει ολοκληρωθεί ο πρώτος διαγωνισμός για την προμήθεια τροφίμων ύψους 120.000 ευρώ που θα δοθούν στους δικαιούχους του Κοινωνικού Παντοπωλείο το αργότερο μέχρι τις αρχές του Φεβρουαρίου.

Όπως αποδεικνύουν και οι αριθμοί των νέων δικαιούχων του Κοινωνικού Παντοπωλείο η φτώχια στην περιοχή μας εξαπλώνεται συνεχώς και η ένδεια μαστίζει ολοένα και περισσότερο την κοινωνίας που χρειάζεται την στήριξη όλων για να μπορέσει να επιβιώσει στους χαλεπούς καιρούς που διανύουμε.

https://12vima.gr

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *