ροή ειδήσεων

Σκοτώθηκαν σε ένα κλάσμα του δευτερολέπτου – Πώς διαλύθηκε το υποβρύχιο στην Αργεντινή



Ακαιριαίο θάνατο βρήκε όλο το πλήρωμα του υποβρυχίου που εξαφανίστηκε -χωρίς να έχει εντοπιστεί ακόμη- ανοιχτά των ακτών της Αργεντινής.



Η συντριβή του αργεντίνικου υποβρυχίου San Juan στον πυθμένα προκάλεσε έκρηξη που το διέλυσε και σκότωσε ακαριαία και τα 44 μέλη του πληρώματος, υποστηρίζει σε έκθεσή του αμερικανός ειδικός.


Σύμφωνα με τον αναλυτή ακουστικής Μπρους Ρουλ το κύτος του υποβρυχίου καταστράφηκε ολοσχερώς μέσα σε 40 χιλιοστά του δευτερολέπτου. Είναι χρόνος μικρότερος από αυτόν που χρειάζεται για να ανοιγοκλείσουν τα μάτια.

Η ενέργεια που εκλύθηκε από τη συντριβή του υποβρυχίου της Αργεντινής ήταν ίση με την έκρηξη 5,6 κιλών ΤΝΤ σε βάθος περίπου 380 μέτρων από την επιφάνεια της θάλασσας, εκτίμησε.


Στην έκθεση ο Ρουλ γράφει ότι το υποβρύχιο μετά την έκρηξη βυθίστηκε κάθετα με μια ταχύτητα 10-13 κόμβων.

Ο πρώην ειδικός του αμερικανικού ναυτικού εκτιμά ότι τα 44 μέλη του πληρώματος του υποβρυχίου πέθαναν χωρίς να υποφέρουν. «Μολονότι το πλήρωμα γνώριζε ότι η συντριβή ερχόταν, δεν κατάλαβαν ποτέ ότι συνέβη. Δεν ένιωσαν ότι πνίγονται ή ότι πονάνε. Ο θάνατός τους ήταν ακαριαίος» ήταν το συμπέρασμα του ειδικού σε έκθεση που δημοσίευσε η εφημερίδα La Nacion.

Τα ίχνη του San Juan εξαφανίστηκαν στις 15 Νοεμβρίου στο νότιο Ατλαντικό. Η αναζήτηση μέσα στον ανοιχτό ωκεανό, εκατοντάδες χιλιόμετρα από τις ακτές ήταν πολύ δύσκολη. Δεν υπήρχαν σαφείς ενδείξεις αν το υποβρύχιο κατάφερε να δώσει ένα σήμα κινδυνού και πότε.

Το ακριβές σημείο του ναυαγίου ακόμη δεν έχει εντοπιστεί.

Εν τω μεταξύ, ρεπορτάζ της δημόσιας βαυαρικής ραδιοφωνίας, αφήνει υπόνοιες ότι δύο γερμανικές εταιρείες, η Ferrostaal και η EnerSys-Hawker, δωροδόκησαν και δεν έκαναν σωστά τη δουλειά τους για τη συντήρηση του υποβρυχίου.

Οι εταιρείες φέρονται να έχουν δωροδοκήσει για να κλείσουν το συμβόλαιο της αλλαγής μπαταριών του υποβρυχίου. Ακόμη,κατά τις εργασίες οι οποίες έλαβαν χώρα μεταξύ 2007 και 2011 πρέπει να χρησιμοποιήθηκαν ανταλλακτικά κακής ποιότητας. Πρόκειται για αυτά που θα μπορούσαν να έχουν προκαλέσει την καταστροφή, διότι ο καπετάνιος του υποβρυχίου σε μια από τις τελευταίες επικοινωνίες ανέφερε ότι υπήρχε πυρκαγιά στον χώρο των μπαταριών της πλώρης.

Πηγή: protagon

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *