ροή ειδήσεων

Οπλίτες φαρμακοποιοί στα ακριτικά νησιά



Την πρόταση, να καλύπτουν τις ανάγκες των ακριτικών νησιών που δεν διαθέτουν φαρμακεία, οπλίτες φαρμακοποιοί για την καλύτερη εξυπηρέτηση των ακριτών, επαναφέρει ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Δωδεκανήσου ο οποίος, όπως προκύπτει από τις πληροφορίες της «δ», θα ζητήσει τη σύμφωνη γνώμη και την συνδρομή όλων των εμπλεκόμενων φορέων.
Η πρόταση αυτή είχε κατατεθεί αρχικά το 2013 και παρ΄ότι υπήρχε η τότε σύμφωνη γνώμη της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου και είχε αποσταλεί το σχετικό αίτημα προς το Γενικό Επιτελείο Στρατού, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες του Καστελορίζου, αυτή δεν υλοποιήθηκε ποτέ.
Σήμερα και με δεδομένες τις ανάγκες των κατοίκων των μικρών νησιών, ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Δωδεκανήσου δια του προέδρου του κ. Νίκου Φουτούλη θα επαναφέρει την πρόταση, ευελπιστώντας να βρει ευήκοα ώτα όχι μόνο για την περίπτωση του Καστελορίζου αλλά για όλα τα μικρά νησιά του νομού που οι κάτοικοί τους παραλαμβάνουν τα φάρμακά τους μετ΄εμποδίων, κυρίως στη διάρκεια του χειμώνα που οι συγκοινωνίες δεν είναι τακτικές.
Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Δωδεκανήσου, προτίθεται να αναλάβει την υποχρέωση να προμηθευτεί με δαπάνες του διανεμητικού λογαριασμού:
α) Τον απαιτούμενο εξοπλισμό για την ίδρυση του φαρμακείου: τις εγκαταστάσεις, τα ερμάρια , τις προθήκες τοποθέτησης φαρμάκων. β) Την ηλεκτρονική υποδομή μηχανοργάνωσης – μηχανογράφησης, εφαρμογή καταγραφής και διάθεση των φαρμάκων.
γ) Τον εφοδιασμό τον Φαρμακείου με τα απαιτούμενα φάρμακα και σκευάσματα σε κάθε ένα από τα νησιά όπου θα προσφέρει τις υπηρεσίες του οπλίτης φαρμακοποιός.
Όσον αφορά την εύρυθμη λειτουργία του φαρμακείου ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Δωδ/σου, ζητά την εκπαίδευση επί 20ήμερο του οπλίτη — φαρμακοποιού στη Ρόδο (ταυτόχρονα με την προετοιμασία εγκατάστασης του φαρμακείου στο Καστελόριζο και σε όποιο άλλο νησί υπηρετήσει οπλίτης φαρμακοποιός).
β) Τη λήψη μέριμνας από το Γ.Ε.Σ., ώστε ένα μήνα πριν από την απόλυση του υπηρετούντος οπλίτη φαρμακοποιού να παρουσιάζεται ο αντικαταστάτης του για την απαιτούμενη εκπαίδευση — ενημέρωση στα συστήματα μηχανοργάνωσης και διάθεσης φαρμάκων.
γ) Τη διαχείριση των χρημάτων και την απόδοση αυτών εκ μέρους του οπλίτη φαρμακοποιού σε ημερήσια βάση με την κατάθεση τον υπολοίπου κλεισίματος ταμείου ημέρας, την επόμενη ημέρα σε τραπεζικά λογαριασμό του διανεμητικού λογαριασμού.

ερτ

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *