ροή ειδήσεων

Το πιο… οικολογικό κρουαζιερόπλοιο



Το «Peace Boat» είναι ένα κρουαζιερόπλοιο που ταξιδεύει στις θάλασσες από το 1983, προσπαθώντας να «χτίσει» μια κουλτούρα ειρήνης μέσα από την εκπαίδευση. Η εταιρία που βρίσκεται πίσω από το «Peace Boat» μόλις αποκάλυψε ένα νέο οικολογικό πλοίο που θα βρεθεί στις θάλασσες μέχρι το 2020, το «Ecoship».

Ένα σύστημα νερού που ανακυκλώνεται, μια υδροδυναμική κατασκευή εμπνευσμένη από τις φάλαινες και ορισμένα περιστρεφόμενα ηλιακά πανιά, είναι μερικά από τα χαρακτηριστικά που κάνουν αυτό το πλοίο, σύμφωνα με την Oliver Design, που ειδικεύεται στην αρχιτεκτονική των πλοίων, το «πιο οικολογικό κρουαζιερόπλοιο του κόσμου» .



Τα κρουαζιερόπλοια είναι αρκετά ρυπογόνα. Ένα μέσο πλοίο παράγει περίπου 80.000 λίτρα λυμάτων κάθε μέρα και με τα ξεπερασμένα συστήματα φίλτρων που χρησιμοποιούνται από τα περισσότερα πλοία, τα ελάχιστα επεξεργασμένα λύματα καταλήγουν συχνά στο νερό. Το «Peace Boat» με έδρα την Ιαπωνία θέλησε να δημιουργήσει μια εναλλακτική λύση: ένα ενεργειακά αποδοτικό, εμπνευσμένο από τη φύση πλοίο που αποκτά δύναμη από 10 ανεμογεννήτριες και 10 φωτοβολταϊκά πανιά. Στόχος αυτής της ιδέας είναι η μηδενική απόρριψη αποβλήτων με κλειστό σύστημα διαχείρισης αποβλήτων.


Η Oliver Design, με έδρα την Ισπανία, κατέληξε στη δημιουργία ενός πλοίου 60.000 τόνων που μπορεί να χωρέσει 2.000 επιβάτες. Ένα «βασίλειο» γεμάτο με φυτά θα εκτείνεται στα πέντε καταστρώματα του πλοίου, απορροφώντας το διοξείδιο του άνθρακα. Κάθε αγρόκτημα που θα βρίσκεται πάνω στο κρουαζιερόπλοιο, για τη βελτίωση του οποίου θα χρησιμοποιούνται οργανικά απορρίμματα ως λίπασμα, θα παράγει λαχανικά τα οποία θα μπορούν να καταναλώσουν οι επιβάτες.



Το «Ecoship» υπολογίζεται ότι θα μειώσει κατά περίπου 40% το διοξείδιο του άνθρακα σε σύγκριση με ένα τυπικό κρουαζιερόπλοιο που κατασκευάστηκε πριν από το 2000 και περίπου 30% σε σχέση με τα κρουαζιερόπλοια που κατασκευάζονται σήμερα. Ο υβριδικός κινητήρας του πλοίου θα μπορεί επίσης να λειτουργεί με υγροποιημένο φυσικό αέριο ή ντήζελ.



Το «Ecoship» θα φιλοξενήσει εκπαιδευτικά ταξίδια της Peace Boat, αλλά θα χρησιμεύσει επίσης ως ένα «πλωτό εργαστήριο» που θα αναλάβει έρευνες για τους ωκεανους, το κλίμα και τις πράσινες τεχνολογίες. Ο σχεδιασμός του έχει προγραμματιστεί να ολοκληρωθεί και να παραδοθεί εγκαίρως, για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020 στο Τόκιο.

 
The Ecoship Project from Peace Boat on Vimeo.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *