ροή ειδήσεων

Πέθανε η Αγγέλα Κοκκόλα, η ιδαίτερη γραμματέας του Ανδρέα Παπανδρέου


Υπήρξε για πολλά χρόνια το πιο έμπιστο πρόσωπο στο στενό περιβάλλον του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ ενώ θήτευσε και στην Ευρωβουλή

Η Αγγέλα Κοκκόλα, επί σειρά ετών στενή συνεργάτρια και γραμματέας του Ανδρέα Παπανδρέου, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 85 ετών.

Είχε γεννηθεί στη Λάρισα και ήταν γραμματέας του Ανδρέα από το 1964. Το 1965 και μέχρι την 21η Απριλίου 1967 αποσπάστηκε στο γραφείο του Γεωργίου Παπανδρέου.


Κατά τη διάρκεια της πρωθυπουργικής θητείας του Ανδρέα Παπανδρέου, από το 1981 ως το 1989, ήταν διευθύντρια του ιδιαίτερου Γραφείου του Πρωθυπουργού, ενώ το 1994 έγινε ευρωβουλευτής.






Την είδηση έκανε γνωστή ο Γιώργος Παπανδρέου. Στο μήνυμά του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έκανε λόγο για μια «πιστή φίλη και σύντροφο, αγωνίστρια της Δημοκρατίας και συνοδοιπόρο στον αγώνα για την ΑΛΛΑΓΗ της χώρας μέχρι την ύστατη ώρα».



Η εξ απορρήτων του Ανδρέα

Η εκλιπούσα παρέμεινε επί πολλά χρόνια στο πλευρό του Ανδρέα Παπανδρέου, αλλά γενικότερα όλης της οικογένειας , ωστόσο ελάχιστες φορές μίλησε δημόσια για τη δουλειά της μαζί τους.

Μία από αυτές, ήταν στον θάνατο του Ανδρέα Παπανδρέου το 1996, τις ημέρες που η σορός του βρισκόταν στη Μητρόπολη Αθηνών σε λαϊκό προσκύνημα. Η ίδια είχε κατορθώσει να μπει και να τον δει τρεις φορές στην εντατική, ενόσω νοσηλευόταν στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο. Οταν τη ρώτησαν πώς νοιώθει όταν πια ο Ανδρέας είχε φύγει, απάντησε με μια λέξη: «Μοναξιά».

Πρόσωπα που έτυχε να τη γνωρίσουν από κοντά επιμένουν ότι η Κοκκόλα συνιστούσε -ως εξ απορρήτων του Ανδρέα- «μια κατηγορία από μόνη της»:

«Σε εξυπηρετούσε σε χρόνο-ρεκόρ, ήταν από τις ελάχιστες που μιλούσε αντ΄ αυτού και ελάμβανε πρωτοβουλίες, ο Ανδρέας της είχε δώσει αυτό το δικαίωμα. Αν θυμάμαι καλά, είχε εκφράσει έντονα τη διαφωνία της για το πολύκροτο διαζύγιο με τη Μαργαρίτα.

» Η οικογένεια Παπανδρέου τη θεωρούσε πάντα μέλος της. Ο Νίκος την αναφέρει πολλές φορές στο βιβλίο του, ο Γιώργος της έδωσε την 12η τιμητική θέση στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας το 2015. Και δεν ήταν μόνο επειδή η Αγγέλα είχε υπογράψει μαζί με τον πατέρα τους την ιδρυτική διακήρυξη του ΠΑΣΟΚ, ούτε επειδή είχε θητεύσει δίπλα στον παππού τους Γεώργιο Παπανδρέου. Ήταν πρωτίστως η δική τους Αγγέλα».

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *