ροή ειδήσεων

Πιστοποιήθηκαν το 'Ελ. Βενιζέλος' και τα αεροδρόμια που λειτουργεί η Fraport Greece



Πιστοποιήθηκε ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος» από Επιτροπή εμπειρογνωμόνων της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας για την επιχειρησιακή λειτουργία και την οργανωτική δομή των διαδικασιών του, βάσει του αυστηρού θεσμικού πλαισίου Ευρωπαϊκής Ένωσης, γεγονός που επιβεβαιώνει το υψηλό επίπεδο των αντίστοιχα παρεχόμενων υπηρεσιών.



Αξίζει να σημειωθεί, ότι, σύμφωνα με το news247.gr, το αεροδρόμιο της Αθήνας ήταν το πρώτο αεροδρόμιο της Ελλάδας που έλαβε την συγκεκριμένη πιστοποίηση, η οποία αφορά όλα τα επιχειρησιακά δεδομένα των υποδομών (διάδρομοι κ.ά), τις διαδικασίες λειτουργίας (πυρασφάλειας κ.ά.), αλλά και τη μορφή οργάνωσης ενός σύγχρονου αερολιμένα. Από την ίδια επιτροπή, πιστοποιήθηκαν στη συνέχεια και τα περιφερειακά αεροδρόμια Ελλάδας Α (Θεσσαλονίκης, Κεφαλονιάς, Κέρκυρας, Καβάλας , Άκτιου/Πρέβεζας, Χανίων και Ζακύνθου) και Β (Ρόδου, Μυκόνου, Κω, Μυτιλήνης, Σάμου, Σαντορίνης, Σκιάθου).

Η απονομή του πιστοποιητικού στο αεροδρόμιο της Αθήνας πραγματοποιήθηκε από τον διοικητή της ΥΠΑ Κωνσταντίνο Λιντζεράκο και εκ μέρους του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος» το παρέλαβε ο γενικός διευθυντής Επιχειρησιακών λειτουργιών Αλέξανδρος Αραβανής, ενώ από την Fraport GR, το πιστοποιητικό παρέλαβαν o Ηλίας Μαραγκάκης Chief Operating Officer και η Ιωάννα Κουρή EASA Compliance Manager.

Η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Ασφάλειας της Αεροπορίας είναι η υπηρεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία μέσω της καθιέρωσης και εξειδίκευσης δεσμευτικών Προτύπων Ασφάλειας Πτήσεων και της πιστοποίησης στα πεδία αποκλειστικής αρμοδιότητάς της διασφαλίζει ένα ομοιόμορφο υψηλό επίπεδο ασφάλειας πτήσεων στην Ευρώπη. Η EASA ιδρύθηκε το 2002 με έδρα στην Κολωνία και αριθμεί σήμερα 32 κράτη-μέλη (28 κράτη μέλη της ΕΕ, Νορβηγία, Ελβετία, Ισλανδία, Λιχτενστάϊν).

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *