ροή ειδήσεων

Τι λέει η εταιρεία που διακινεί τα Frezylac



Ο πρόεδρος της FREZYDERM είπε στην ΕΡΤ, ότι το γάλα περνάει από όλους τους προβλεπόμενους ελέγχους και μάλιστα δύο φορές, ενώ έκανε γνωστό ότι δεν έχει ενημερωθεί από την εταιρεία Lactalis. Ο ΕΟΦ επίσης, ακόμη δεν έχει ενημερωθεί από τις γαλλικές αρχές

Η σχετική λίστα του γαλλικού υπουργείου Οικονομικών, με τις παρτίδες του βραφικού γάλακτος που κυκλοφορεί στην χώρα μας



Aναλυτικα όλη η λίστα

Σχολιάζοντας το περιστατικό, ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ) Κυριάκος Θεοδοσιάσης ανέφερε την Κυριακή πως τα φαρμακεία έχουν την δυνατότητα με την επίσημη ανακοίνωση να προβούν στην απόσυρση του προϊόντος άμεσα.

Αναρωτήθηκε, ωστόσο, εάν τα άλλα σημεία πώλησης έχουν αυτή τη δυνατότητα…

Σύμφωνα με τους ειδικούς του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), η σαλμονέλα είναι ένα gram – αρνητικό βακτήριο, της οικογένειας των εντεροβακτηριοειδών.

Το είδος που προκαλεί νόσο στον άνθρωπο είναι το Salmonella enterica, που έχει έξι υποείδη (enterica, salamae, arizonae, diarizonae, houtenae, indica).


«Οι έρευνες που πραγματοποιήθηκαν από τις 2 Δεκεμβρίου μας επέτρεψαν να επιβεβαιώσουμε τη σύνδεση μεταξύ των μολύνσεων και της κατανάλωσης βρεφικών προϊόντων που παρήχθησαν σε εργοστάσια του ομίλουLNS (Lactalis Nutrition Santé)» αναφέρει η ανακοίνωση του γαλλικού υπουργείου Οικονομικών.

Η σαλμονέλα μπορεί να προκαλέσει από ήπια γαστρεντερικά συμπτώματα μέχρι πιο σοβαρές μολύνσεις. Είναι ιδιαίτερα επικίνδυνη για τα παιδιά, τους ηλικιωμένους και τα άτομα με αδύναμο ανοσοποιητικό σύστημα.

Η κατάσταση της υγείας των βρεφών που νόσησαν έχει βελτιωθεί. Το γαλλικό υπουργείο Υγείας συμβουλεύει του γονείς που διαπιστώνουν σημάδια μόλυνσης (διάρροια με ή χωρίς πυρετό) να παράσχουν στο βρέφος προϊόν ενυδάτωσης (που πωλείται σε φαρμακείο) και να επισκεφτούν άμεσα γιατρό.

Εκτός από την Ελλάδα, τα βρεφικά γάλατα Lactalis «ταξιδεύουν» σε Μ. Βρετανία, Ρουμανία, Γεωργία, Κίνα, Μπαγκλαντές, Πακιστάν και Σουδάν.

Τι λέει το υπ. Υγείας για την ανάκληση παρτίδων βρεφικού γάλακτος

Σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την διασφάλιση της δημόσιας υγείας έχουν προβεί οι αρμόδιες αρχές, σχετικά με την ανάκληση παρτίδων βρεφικού γάλακτος.

Οι αρμόδιες αρχές στη χώρα μας έχουν προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες με στόχο τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας, αναφέρει το υπουργείο Υγείας, με αφορμή ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών και Οικονομίας της Γαλλίας, για παρτίδες προϊόντων βρεφικού γάλακτος που βρίσκονται σε κατάσταση ανάκλησης, λόγω της πιθανότητας να έχουν μολυνθεί με σαλμονέλα.

Σχετικά με το θέμα ο πρόεδρος του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου Κυριάκος Θεοδοσιάδης δήλωσε, ότι «τα φαρμακεία έχουν την δυνατότητα με την επίσημη ανακοίνωση να προβούν στην απόσυρση του προϊόντος άμεσα». Αναρωτιέται όμως «αν τα άλλα σημεία πώλησης έχουν αυτή τη δυνατότητα», αφήνοντας αιχμές για την διάθεση προϊόντων βρεφικού γάλακτος από τα super market.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *