ροή ειδήσεων

Μαθητές έδεναν και βίαζαν 10χρονο συμμαθητή τους



Κατηγορούμενοι για την σοκαριστική υπόθεση είναι και οι δάσκαλοι των μαθητών και οι γονείς τους



Σε δίκη παραπέμπονται οι τρεις μαθητές που φέρονται να πρωταγωνίστησαν σε πράξεις φρίκης σε βάρος 10χρονου συμμαθητή τους, τον οποίο – σύμφωνα με την καταγγελία του πατριού του – κακοποίησαν σεξουαλικά επανειλημμένως, σε ώρες διαλείμματος στην τουαλέτα του σχολείου τους, στο Βόλο.

Οι μαθητές φέρονται να κακοποιούσαν τον συμμαθητή τους, δένοντάς του τα χέρια ώστε να μην μπορεί να αντιδράσει και φιμώνοντάς τον, ώστε να μην μπορεί να καλέσει και σε βοήθεια.

Πρόκειται για την υπόθεση που είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο τον Οκτώβριο του 2016, οπότε η καταγγελλόμενη κακοποίηση πήρε τον δρόμο της Δικαιοσύνης, με την Εισαγγελία Βόλου να παρεμβαίνει και να διατάσσει με απόλυτη μυστικότητα τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες, η δίκη στο Τριμελές Δικαστήριο Ανηλίκων Βόλου προσδιορίστηκε να συζητηθεί στις 25 Ιανουαρίου 2018, με τους τρεις μαθητές, δύο αγόρια και ένα κορίτσι, να αντιμετωπίζουν τις κατηγορίες του βιασμού από κοινού κατ’ εξακολούθηση και της επικίνδυνης σωματικής βλάβης από κοινού κατ’ εξακολούθηση, αδικήματα που τελέστηκαν κατά το διάστημα από τον Σεπτέμβριο του 2016 έως και τον Οκτώβριο του 2016.

Στη δικογραφία της υπόθεσης περιλαμβάνεται όλο το υλικό που προέκυψε από την προανάκριση, οι ιατροδικαστικές εκθέσεις, οι ψυχιατρικές εκτιμήσεις, οι εκθέσεις αυτοψίας και κοινωνικής έρευνας, αλλά και πλήθος γνωματεύσεων και εγγράφων.

Να επισημανθεί ότι όλο αυτό το διάστημα οι φερόμενοι ως εμπλεκόμενοι μαθητές παρακολουθούνται από παιδοψυχολόγους.
Κατηγορούμενοι και οι δάσκαλοι των μαθητών και οι γονείς τους

Κατηγορούμενοι για την ίδια υπόθεση, όπως είναι γνωστό, είναι και οι εκπαιδευτικοί των μαθητών και οι γονείς τους.

Συγκεκριμένα, κατηγορούμενοι είναι δέκα δάσκαλοι, ανάμεσά τους και ο διευθυντής του σχολείου, που σύμφωνα με το κατηγορητήριο, κατά τους χρόνους τέλεσης των πράξεων παρενέβησαν το καθήκον της επιτήρησης των μαθητών, με αποτέλεσμα να δημιουργείται σοβαρό ενδεχόμενο για τη διάπραξη των έκνομων πράξεων κατά τις ώρες των διαλειμμάτων.

Να επισημανθεί ότι εναντίον των δασκάλων μέχρι στιγμής δεν έχει επιβληθεί κάποιο πειθαρχικό μέτρο, καθώς αναμένεται πρώτα να ολοκληρωθεί η υπόθεση σε ποινικό επίπεδο.

Στις 14 Μαρτίου 2018 οι δάσκαλοι θα δικαστούν από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου, κατηγορούμενοι για έκθεση ανήλικου μαθητή σε κίνδυνο κατ’ εξακολούθηση.

Στις 9 Νοεμβρίου 2018 αντίστοιχα θα δικαστούν από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου οι γονείς των μαθητών που κατηγορούνται ότι κακοποιούσαν τον 10χρονο, οι οποίοι αντιμετωπίζουν το αδίκημα της παραμέλησης εποπτείας ανηλίκου κατ’ εξακολούθηση.

Πηγή: lamiareport.gr

Σχόλια

  1. Ανώνυμος6/1/18 10:53

    Μήπως θα έπρεπε να κατέβει το όριο ενηλικίωσης στα 10 στην Ελλάδα και να θεωρούνται ενήλικες...?Γιατί πολλά περιστατικά συμβαίνουν από νεαρά άτομα και μένουν ατιμώρητα λόγω ηλικίας...θυμηθείτε τον πιτσιρικά που σκότωσε τον φίλο του στην βόρειο Ελλάδα πριν χρόνια.. τα Ρομά προχθές που λήστεψαν την γιαγιά και δημοσιοποιήθηκε το Βίντεο...δεκάδες περιστατικά που κλέβουν μηχανάκια πιάνονται και αφήνονται το ίδιο λεπτό λόγω ηλικίας....Όλοι παραδεχεστε ότι οι νέα γενιά είναι πολύ πιο έξυπνοι από τις προηγούμενες αφού λοιπόν είναι πιο έξυπνη η νέα γενιά και έχει γνώση των νόμων και τους εκμεταλλεύεται δεν θα έπρεπε να κρίνονται ως ενήλικοι?όταν εμαι 13 και γνωριζω οτι και να κανω δεν μπορουν να με βαλουν φυλακη και κανω τερατα και σημεια..δεν θα έπρεπε αντίστοιχα να κατέβουν και τα ορια ενηλικιωσης κατω απο τα 13 ωστε να υπαρχει μια σχετικη δικαιωση για τα θυματα αυτων ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος6/1/18 15:07

    Ας ελπισουμε ο πελεκυς της δικαιοσυνης να είναι βαρυς για ολους τους εμπλεκομενους και να δημοσιευτουν τα ονόματα και οι φατσες αυτων που μεγαλωνουν τετοια παιδια!! κατι τετοια κ@λοπαιδα σκοτωσαν και το παλληκαρι στη γαλακτοκομικη στα Γιάννενα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος8/1/18 12:31

      Πρεπει η δικαιοσυνη να τιμωρησει αυστηρα τους υπαιτιους.-ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΣ ΝΑ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΛΕΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΔΑΣΚΑΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΣΧΟΛΕΙΟ ΩΣΤΕ ΝΑ ΣΥΖΗΤΗΘΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΚΑΙ ΝΑ ΕΠΙΣΤΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΤΟΥΣ ΠΡΙΝ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΚΑΚΟ.-

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *