ροή ειδήσεων

«1968»: Μια ταινία για να θυμηθούν οι παλιοί και να μάθουν οι νέοι! (pics)

Η ταινία για το μπασκετικό έπος της ΑΕΚ, "1968" είχε avant premiere, το gazzetta.gr βρέθηκε εκεί και σας μεταφέρει το κλίμα.



Μνήμες ξύπνησαν, δάκρυα ήρθαν στα μάτια, αλλά και χαμόγελα στα χείλη.

Το "1968", η ταινία για το έπος της μπασκετικής ΑΕΚ τη χρονιά εκείνη, έκανε την avant premiere στο θέατρο "Παλλάς" και η συγκίνηση ήταν διάχυτη στην αίθουσα.


Ούτε ο σεισμός που συντάρραξε τα καθίσματα στη διάρκεια της ταινίας δεν ήταν ικανός για να αποσυντονίσει τους προσηλωμένους θεατές. Στο κοινό άνθρωποι να βλέπουν είτε τους εαυτούς τους στη μεγάλη οθόνη μέσα από την όψη ηθοποιών, είτε άλλοι, που καμάρωναν ανθρώπους που δεν είναι πια στη ζωή, αλλά ξέρουν σίγουρα πως θα ήταν περήφανοι με αυτό το αριστούργημα.

Ο Τάσος Μπουλμέτης και η Ευανθία Ρεμπούτσικα, στο τρίτο τους κινηματογραφικό "γάμο", "πάντρεψαν" τέλεια κι αρμονικά το παλιό με το καινούριο, τον ξεριζωμό και την απώλεια με την ελπίδα, τον πόνο με το γέλιο. Κι όλα αυτά, με τον "μυστικό" τρόπο που μόνο οι δύο προαναφερθέντες γνωρίζουν καλά.


Το "1968" όντως δεν απευθύνεται μόνο σε οπαδούς της ΑΕΚ. Αλλά σε όλους τους Έλληνες ανεξαιρέτως. Γιατί αυτή η ταινία δεν είναι μόνο μια αφήγηση για ένα μπασκετικό έθνος, αλλά για έναν ολόκληρο λαό. Μέσα από αυτό το αριστούργημα, οι μεγαλύτεροι θα ταξιδέψουν πίσω στο χρόνο, για να θυμηθούν όσα έζησαν. Μαζί τους και οι νεότεροι, αλλά για να γίνουν σοφότεροι.

Με το τέλος της ταινίας, η συγκίνηση, αλλά και τα χαμόγελα ήταν ζωγραφισμένα στο πρόσωπο όλων, πρωταγωνιστών, οικογενειών, ηθοποιών, συντελεστών. Ο σκηνοθέτης μαζί με τον οραματιστή αυτού του έργου, ο Μάκης Αγγελόπουλος, δεν σταμάτησαν να δέχονται συγχαρητήρια από τους παρευρισκομένους. Άπαντες, όμως, έσπευσαν να συγχαρούν και τους ήρωες εκείνης της εποχής.

Στο φινάλε, οι παλαίμαχοι της Σλάβια Πράγας μαζί με τα παλικάρια της ΑΕΚ που έφεραν το πρώτο ευρωπαϊκό τρόπαιο στην Ελλάδα ανέβηκαν στην σκηνή του "Παλλάς" και απέσπασαν το θερμό χειροκρότημα του κοινού. Θερμότερο ήταν όμως όταν την εμφάνισή τους έκαναν ο εκφώνητης του αγώνα Βασίλης Γεωργίου και φυσικά ο προπονητής Νίκος Μήλας.

Ευχή όλων, η ιστορία που αποτυπώθηκε στο μεγάλο πανί να μπει στο μυαλό και την καρδιά όσων την παρακολουθήσουν.

Στην avant premiere βρέθηκαν οι: Δημήτρης Μελισσανίδης, Υφυπουργός Αθλητισμου Γιώργος Βασιλειάδης, Ευθύμης Ρεντζιάς, Δήμος Ντικούδης, Αντώνης Σαμαράς, Μπάνε Πρέλεβιτς, Γιάννης Ιωαννίδης, Σωτήρης Μανωλόπουλος, οι κόρες των σπουδαίων Γιώργου Αμερικάνου και Γιώργο Μόσχου, η σύζυγός του Αντώνη Χρηστέα, Βαγγέλης Γαλατσόπουλος, Πατρίκ Κομνηνός, Διευθυντής Marketing ΚΑΕ Ολυμπιακός Νίκος Λεπενιώτης και πολλές άλλες προσωπικότητες.

Οι ηθοποιοί της ταινίας: Ιεροκλής Μιχαηλίδης, Αντώνης Καφετζόπουλος, Γιώργος Μητσικώστας, Στέλιος Μάινας, Μανώλης Μαυροματάκης, Βασιλική Τρουφάκου, Γιάννης Βούρος, Ορφέας Αυγουστίδης, Θέμης Πάνου, Ταξιάρχης Χάνος, Αντώνης Αντωνίου, Ερρίκος Λίτσης, Θοδωρής Κατσαφάδος, Γιώργος Σουξές, Αλέξανδρος Αμερικάνος, Αλέξανδρος Μούκανος, Μαρία Αντουλινάκη, Γιώργος Βουρδαμή.

Η ταινία θα κυκλοφορήσει στους κινηματογράφους στις 25 Ιανουαρίου.

 





















Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *