ροή ειδήσεων

Ρόδος: 5.000-6.000 ξενοδοχοϋπάλληλλοι χωρίς επίδομα ανεργίας!



Χιλιάδες ξενοδοχοϋπάλληλοι και εποχιακοί εργαζόμενοι της Ρόδου πέρασαν «Μαύρα» Χριστούγεννα , καθώς δεν κατάφεραν να λάβουν το επίδομα ανεργίας πριν από τις γιορτές. Το δημοσίευμα της εφημερίδας «Το Βήμα της Δωδεκανήσου» για τα «Μαύρα» Χριστούγεννα που επρόκειτο να περάσουν χιλιάδες ξενοδοχοϋπάλληλοι και εποχιακοί εργαζόμενοι επιβεβαιώθηκε όπως και οι χειρότεροι φόβοι που εξέφραζε η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Ρόδου.

Περισσότεροι από 5.000-6.000 ξενοδοχοϋπάλληλοι και εποχιακοί εργαζόμενοι δεν έλαβαν ακόμη το επίδομα ανεργίας. Όπως εκτιμάται, πριν από τις γιορτές κατάφεραν και το πήραν, όσοι κατέθεσαν στον ΟΑΕΔ τις αιτήσεις μέχρι το τέλος Οκτωβρίου ,ενώ η μεγάλη πλειοψηφία των εργαζομένων στον κλάδο του τουρισμού – επισιτισμού ,δεν θα καταφέρουν να λάβουν το επίδομα ανεργίας ούτε τον επόμενο μήνα, αλλά εντός του Μαρτίου λίγες δηλαδή μέρες πριν ξεκινήσει η νέα τουριστική σεζόν.

Η ταλαιπωρία των ξενοδοχοϋπαλλήλων και των εποχιακών εργαζομένων δεν έχει τελειωμό αφού καθημερινά συνωστίζονται στα γραφεία του ΟΑΕΔ στη Ρόδο για να καταθέσουν τις αιτήσεις τους ενώ δεν κρύβουν την αγανάκτηση και την δυσαρέσκεια τους για την κατάσταση αυτή.

Πάντως η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Ρόδου ,από τον περασμένο Οκτώβριο ,είχε κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου, για τα προβλήματα που θα προκύψουν με την καθυστέρηση καταβολής του επιδόματος ανεργίας ,λόγω της υποστελέχωσης του ΟΑΕΔ Ρόδου ,και της άρνησης της διευθύντριας να συνδράμουν στην διεκπεραίωση των φακέλων εργαζόμενοι, που θα προσλαμβανόταν και θα πληρωνόταν από το Εργατικό Κέντρο.

Η πρόταση αυτή της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου της Ρόδου,που συνεχίζει τις παρεμβάσεις σε κεντρικό επίπεδο, για να βρεθεί λύση έστω και την ύστατη στιγμή, έγινε αποδεκτή από την διεύθυνση του ΟΑΕΔ Αρχαγγέλλου ,με αποτέλεσμα οι ξενοδοχοϋπάλληλοι και οι εποχιακοί εργαζόμενοι των δημοτικών ενοτήτων Αρχαγγέλου , Αφάντου και Νότιας Ρόδου περίπου 6.000 στον αριθμό να λάβουν το επίδομα ανεργίας από την Δεκέμβριο.

Αντίθετα τον ΟΑΕΔ της Ρόδου διατέθηκαν μόλις εφτά υπάλληλοι για να εξυπηρετήσουν τους 13.000 εποχιακούς εργαζομένους ,που σημαίνει πως σε ημερήσια βάση περνούν από τα γραφεία του 200 για να καταθέτουν αιτήσεις.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα τη μη έγκαιρη διεκπεραίωση και κατάθεση όλων των αιτήσεων με συνέπεια οι εποχιακοί εργαζόμενοι να λάβουν το επίδομα ανεργίας , τον Μάρτιο!

 https://12vima.gr

Σχόλια

  1. Ανώνυμος16/1/18 15:39

    Δηλ. τι περιμενατε στο Ελλαδισταν που ημαστε?Το παραξενο θα ηταν να πηγαιναν ολα ρολοι(οπως θα επρεπε)και για να μην βιαστουν οι πολυξεροι και ψυχολογοι να με κρινουν απ τα λεγομενα μου, και παθον ειμαι και Ελληνας (δυστυχως).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος17/1/18 11:33

    Βαλτε ρε ζωα τα λεφτά στον κοσμο.. Μια χαρα την βγάζετε εσεις ολοι... Μια χαρα περνάτε κ τα τρώτε.. Εχουμε κ υποχρεώσεις ΒΟΔΙΑ γαμω το έχετε ξεφτιλίσει το θεμα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *