ροή ειδήσεων

Ροδίτης στους 9 μαθητές Δημοτικού νικητές του διαγωνισμού «Τα παιδιά ονειρεύονται το μέλλον τους»



Το «Ίδρυμα Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη» απένειμε τα βραβεία του διαγωνισμού ζωγραφικής.


Περισσότερα από 1.300 παιδιά από όλη την Ελλάδα, ηλικίας 6 -12 ετών, πήραν μέρος στο μαθητικό διαγωνισμό ζωγραφικής «Τα παιδιά ονειρεύονται το μέλλον τους», που ήταν αφιερωμένος στην επέτειο των 20 χρόνων δράσης του «Ιδρύματος Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη».


Η εκδήλωση για την απονομή των βραβείων στους νικητές πραγματοποιήθηκε την Κυριακή (21/01/2018). Συμμετείχαν οι 60 μικροί καλλιτέχνες τα έργα των οποίων διακρίθηκαν στον διαγωνισμό, όλοι μαθητές και μαθήτριες του Δημοτικού, μαζί με τους γονείς τους και πολλούς δασκάλους τους, οι οποίοι ήρθαν στην Αθήνα από διάφορες γωνιές της Ελλάδας, όπως η Θεσσαλονίκη, η Κρήτη, η Εύβοια, η Ρόδος, η Αμφιλοχία, το Κιλκίς, η Λάρισα, η Ανδραβίδα, οι Λειψοί, η Ξάνθη, η Πάτρα, το Άργος, η Κόρινθος, κ.ά. καθώς και από διάφορες περιοχές της Αττικής.

Επίτιμος καλεσμένος της εκδήλωσης και μέλος της Κριτικής Επιτροπής του διαγωνισμού, που διοργανώθηκε σε συνεργασία με την Παιδική Πινακοθήκη Ελλάδος, ήταν ο μεγάλος Έλληνας καλλιτέχνης και καθηγητής της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών, κύριος Μιχάλης Αρφαράς.

Νικητές του φετινού διαγωνισμού ήταν 9 μαθητές, 3 από την Α΄ και Β΄ Δημοτικού, 3 από την Γ΄ και Δ΄ Δημοτικού και 3 από την Ε΄ και ΣΤ΄ Δημοτικού.

Στην Πρώτη Κατηγορία, για μαθητές Α’ και Β΄ Δημοτικού οι νικητές ήταν: Η Μαρίγια Καστερούδη, μαθήτρια της Β’ Τάξης του 4ου Δημοτικού Σχολείου Νέου Ηρακλείου Αττικής, η Κωνσταντίνα Παντελίδου, μαθήτρια Α’ Τάξης του 21ου Δημοτικού Σχολείου Θεσσαλονίκης και η Έλενα-Ραφαηλία Ρουσάκη, μαθήτρια της Β’ Τάξης του Ζαννείου Εκπαιδευτηρίου Ηρακλείου Κρήτης.

Στη Δεύτερη Κατηγορία, για μαθητές Γ’ και Δ’ Δημοτικού, οι νικητές ήταν: Ο Μιχάλης-Μάριος Απτόγλου, μαθητής της Δ’ Τάξης του 5ου Δημοτικού Σχολείου Ρόδου, η Κορίνα Γκορέγια, μαθήτρια της Γ’ Τάξης του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ιστιαίας στην Εύβοια και η Μαρία Μάμαλη, μαθήτρια της Γ’ Τάξης της Ελληνογαλλικής Σχολής Jean D’Arc στον Πειραιά.

Στην Τρίτη Κατηγορία, για μαθητές Ε’ και ΣΤ’ Δημοτικού, οι νικητές ήταν: Ο Ραφαήλ-Εμμανουήλ Σκουλατάκης, μαθητής της Στ’ Τάξης του 16ου Δημοτικού Σχολείου Ηρακλείου Κρήτης, η Ολίβια Ταμπούρη, μαθήτρια της ΣΤ’ Τάξης, από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Λουτρού Αμφιλοχίας και η Μαρία Χατζημωυσιάδου, μαθήτρια της Ε’ Τάξης, του 13ου Δημοτικού Σχολείου Ξάνθης.

Ως βραβείο προσφέρθηκε στα παιδιά ένα χαρακτικό του Καθηγητή Μιχάλη Αρφαρά, αριθμημένο και υπογεγραμμένο από τον ίδιο, για να τους θυμίζει για πάντα τη διάκρισή τους στον διαγωνισμό αυτόν και για να τους εμπνέει στα… καλλιτεχνικά τους βήματα.

Το βραβείο μαζί με τα αναμνηστικά διπλώματα του Ιδρύματος απένειμε στους νικητές του διαγωνισμού η Πρόεδρος του Ιδρύματος, κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, ενώ ο Καθηγητής Μιχάλης Αρφαράς, η εκπαιδευτικός και Πρόεδρος της Παιδικής Πινακοθήκης Ελλάδος, κυρία Αικατερίνη Λέγγου, και ο Διευθυντής του Εικαστικού Προγράμματος του «Ιδρύματος Βασίλη και Μαρίνας Θεοχαράκη», κύριος Τάκης Μαυρωτάς, καθώς και οι νικητές των δυο προηγούμενων διαγωνισμών, ο μαθητής Θανάσης Σωτηρόπουλος από την Αμαλιάδα και η μαθήτρια Χαρά Μπαζιώτη από το Μαρούσι, απένειμαν τα αναμνηστικά διπλώματα σε όλα τα υπόλοιπα παιδιά που διακρίθηκαν στον διαγωνισμό. Επίσης σε όλα τα παιδιά και στους γονείς τους προσφέρθηκε ένα ημερολόγιο τοίχου 2018 με τα έργα των παιδιών, που δημιούργησε το Ίδρυμα.

Τέλος, στην εκδήλωση ανακοινώθηκε ότι το Ίδρυμα σε συνεργασία με την Παιδική Πινακοθήκη Ελλάδος θα διοργανώσουν μέσα στο 2018 τον 4ο μαθητικό διαγωνισμό ζωγραφικής με θέμα «Τα παιδιά ονειρεύονται το μέλλον τους- Ανθρώπινα Δικαιώματα», καθώς το 2018 συμπληρώνονται 70 χρόνια από την υπογραφή της Οικουμενικής Διακήρυξης των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και πολλές από τις φετινές δράσεις του Ιδρύματος θα είναι αφιερωμένες σ’ αυτό το θέμα. Ο διαγωνισμός θα ξεκινήσει από τον Φεβρουάριο και θα διαρκέσει ως τα μέσα Απριλίου για να δώσει από νωρίς την ευκαιρία στα σχολεία και το έναυσμα στους μαθητές να εμπνευστούν από τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *