ροή ειδήσεων

Χαρίτσης: Απαραίτητη η αύξηση του κατώτατου μισθού



Για αύξηση του κατώτατου μισθού και επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων μετά την έξοδο της χώρας από τα μνημόνια, μιλά ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλέξης Χαρίτσης, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Νέα Σελίδα».

Τονίζει μάλιστα πως «πέρα από το ουσιαστικό τους περιεχόμενο...
, τέτοιες παρεμβάσεις εμπεριέχουν και πολύ ισχυρούς συμβολισμούς, σημαντικούς για την εδραίωση της συλλογικής αυτοπεποίθησης».

Ο αναπληρωτής υπουργός αναγνωρίζει ότι λόγω των μνημονιακών υποχρεώσεων, συγκεκριμένα τμήματα των μεσαίων στρωμάτων έχουν επιβαρυνθεί υπέρμετρα, ασφαλιστικά και φορολογικά και για το λόγο αυτό αναφέρει ότι για την επόμενη πενταετία προβλέπονται στοχευμένες φοροελαφρύνσεις ύψους 3,5 δισ. ευρώ.

Ο κ. Χαρίτσης περιγράφει το φορολογικό μοντέλο που θέλει να εφαρμόσει η κυβέρνηση, σημειώνοντας ότι σε αντίθεση με την αξιωματική αντιπολίτευση, δεν είναι υπέρ της χαμηλής οριζόντιας φορολογίας. «Θέλουμε διεύρυνση της φορολογικής βάσης, αναλογική και δίκαιη φορολόγηση για όλους, πάταξη της φοροδιαφυγής και της φοροαποφυγής μέσω φορολογικών παραδείσων, ώστε να μπορέσουμε να χρηματοδοτήσουμε κρίσιμες παρεμβάσεις στο κοινωνικό πεδίο και να αμβλύνουμε τις ανισότητες», εξηγεί.

Επισημαίνει ακόμα ότι «η επανενεργοποίηση του τραπεζικού συστήματος αποτελεί προϋπόθεση για την αύξηση των ιδιωτικών επενδύσεων», ενώ καλεί τις τράπεζες «να λειτουργήσουν στοχευμένα, κάνοντας ουσιαστική αξιολόγηση των επιχειρήσεων και όχι μόνο με τη λογική να εκκαθαρίσουν τα βιβλία τους».

Την τρίτη συνεχόμενη πρωτιά στην εκταμίευση πόρων από το ΕΣΠΑ, ο αρμόδιος υπουργός την αποδίδει σε διαχειριστικές και ποιοτικές βελτιώσεις, όπως τη συμμετοχή σε κοινωνικά και παραγωγικά στρώματα «αποκλεισμένα μέχρι σήμερα», τη διευκόλυνση της χρηματοδότησης νέων ερευνητικών και κοινωνικών εγχειρημάτων και τη στήριξη βασικών λειτουργιών του κοινωνικού κράτους.

Σχολιάζοντας, τέλος, τις εξελίξεις στην Κεντροαριστερά, ο κ. Χαρίτσης τονίζει ότι «γίνονται διεργασίες σε έναν χώρο που θεωρητικά κινείται μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, που όμως, αντί να παράγει έναν διαφορετικό προγραμματικό λόγο, υιοθετεί μια στάση η οποία κλείνει το μάτι στον Κυριάκο Μητσοτάκη για την επόμενη μέρα».

Σχόλια

  1. Ανώνυμος6/1/18 22:51

    ΚΥΡΙΕ ΧΑΡΙΤΣΗ ΚΑΛΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΑΝΕΒΑΣΕΤΕ ΤΟΝ ΚΑΤΩΤΑΤΟ ΜΙΣΘΟ.-ΑΛΛΑ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΠΟΥ ΦΡΟΝΤΙΖΟΥΝ ΤΑ ΑΝΕΡΓΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΟΗΓΟΥΜΕΝΙΟΙ ΤΟΥΣ ΕΧΕΤΕ ΔΙΑΛΥΣΕΙ ΜΕΙΩΝΟΝΤΑΣ ΚΑΤΑ 50-60 ΤΙΣ ΕΚΑΤΟ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΑΦΗΝΕΤΕ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΥΝΗΓΟΥΝ ΑΝΕΛΕΗΤΑ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ.-ΑΛΛΑ ΕΝΝΟΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΕΛΘΕΙ Η ΩΡΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΘΑ ΣΑΣ ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΣΟΥΝ.ΟΛΟΥΣ .-

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *