ροή ειδήσεων

Εξοπλισμός για ΑΜΕΑ στις παραλίες



Η εξαιρετική απήχηση της οποίας έτυχε το πρώτο σύστημα seatrac, που εγκαταστάθηκε και λειτούργησε την παρελθούσα θερινή περίοδο στην παραλία της Δασκαλόπετρας, ώθησαν τον δήμο Χίου και την Μονομετοχική Α.Ε. στην απόφαση για επέκταση του συστήματος και εγκατάστασή του και σε άλλες παραλίες του νησιού.

Ήδη έχει γίνει η σχετική προετοιμασία και στις 15 Ιανυαρίου 2018 θα υποβληθεί από τον δήμο Χίου πρόταση για την χρηματοδότηση μέσω ΕΣΠΑ της αγοράς και εγκατάστασης τεσσάρων ακόμα τέτοιων συστημάτων, με τα οποία εξυπηρετούνται τα ΑμεΑ και γενικώς τα άτομα με μειωμένη κινητικότητά για την πρόσβασή τους στην θάλασσα.

Το κόστος όλου του πακέτου, που περιλαμβάνει διάδρομο, αμαξίδια, αποδυτήρια και άλλο εξοπλισμό ανέρχεται σε 60.000 ευρώ και η συνολική πρόταση του δήμου Χίου αφορά χρηματοδοτικό πακέτο 240.000 ευρώ.

Σύμφωνα δε με τον σχεδιασμό, υποψήφιες παραλίες για την εγκατάσταση συστήματος seatrac είναι η Μπέλλα Βίστα και ο Μέγας Λιμνιώνας, καθώς και από μία παραλία στα νότια και στα βόρεια του νησιού.

Να αναφέρουμε, τέλος, για να καταδειχθεί η χρησιμότητα και η αποδοχή του seatrac ότι στην παραλία της Δασκαλόπετρας το περασμένο καλοκαίρι χρησιμοποιήθηκε συνολικά 323 φορές από τις οποίες η περισσότερη χρήση πραγματοποιήθηκε τις Κυριακές.

Η μεγαλύτερη χρήση του έγινε το πρώτο δεκαπενθήμερο του Αυγούστου οπότε κι η τουριστική κίνηση είχε φτάσει στο απόγειό της γι΄ αυτό και ο Αύγουστος ήταν ο μήνας με τις περισσότερες χρήσεις του seatrac.

Αναλυτικά, τον Ιούνιο χρησιμοποιήθηκε 61 φορές, τον Ιούλιο 109 και τον Αύγουστο 122, ενώ από τον Σεπτέμβριο σημειώθηκε κάμψη με 31 φορές.

Διαβάστε περισσότερα: Εξοπλισμός για ΑΜΕΑ στις παραλίες της Χίου - ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ money-tourism.gr http://money-tourism.gr/exoplismos-gia-amea-stis-paralies-tis-chiou/#ixzz53pD15vQU
Follow us: @money_tourism on Twitter | xrimantourismos on Facebook

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *