ροή ειδήσεων

«Ο καρκίνος του μαστού δεν θέλει καρδούλες» Η αφοπλιστική ανάρτηση της Μάγιας Τσόκλη [εικόνα]



Τις τελευταίες ώρες κυκλοφορεί ένα μήνυμα στο facebook, όπου γυναίκες ανεβάζουν στο προφίλ τους κόκκινες καρδιές ως συμβολική κίνηση για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού.

«Μπορείς να βάλεις μια καρδιά στον τοίχο στο προφίλ σου, μόνο μια καρδιά χωρίς σχόλια και έπειτα να το στείλεις σε όλες τις γυναίκες από τις επαφές σου; Αυτό αφορά όλες τις γυναίκες καθώς ξεκινάει αύριο η εβδομάδα πρόληψης για τον καρκίνο του στήθους!» αναφέρει χαρακτηριστικά το μήνυμα που ίσως θα το έχεις λάβει κι εσύ (αν είσαι γυναίκα).

Η γνωστή δημοσιογράφος και πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μάγια Τσόκλη, η οποία βίωσε τη δύσκολη περιπέτεια με τον καρκίνο του μαστού και βγήκε νικήτρια θέλησε να σχολιάσει αυτό το μήνυμα που προφανώς θα έλαβε κι εκείνη στο facebook.

«Η πρόληψη για τον καρκίνο του μαστού δεν θέλει καρδούλες! Μαστογραφία θέλει!» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Δείτε εδώ:







Και έχει απόλυτο δίκιο! Η καλύτερη θεραπεία για τον καρκίνο του μαστού είναι η πρόληψη και η έγκαιρη διάγνωση (αυτοεξέταση και μαστογραφία).

Σημειώνεται ότι ο καρκίνος του μαστού συνιστά τη συχνότερη μορφή καρκίνου στις γυναίκες στην Ευρώπη και διεθνώς.

Στην Ελλάδα γίνονται 4.500 νέες διαγνώσεις καρκίνου του μαστού το χρόνο. Κάθε 2,5 ώρες γίνεται μια διάγνωση, ενώ κάθε 6 ώρες μια γυναίκα πεθαίνει από την ασθένεια.

Η πρόληψη αποτελεί την καλύτερη θεραπεία αφού στο σύνολο των διαγνώσεων, περίπου το 6% των Ελληνίδων το οποίο υποβάλλεται σε προληπτικό έλεγχο (αυτοεξέταση, υπέρηχο, μαστογραφία) το μαθαίνει έγκαιρα σε πρώιμο στάδιο αντιμετωπίζοντάς τη νόσο με επιτυχία, ενώ στην Ευρώπη το αντίστοιχο ποσοστό ξεπερνά το 60%.

iefimerida.gr

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *