ροή ειδήσεων

Επιδείνωση του καιρού με βροχές και καταιγίδες



Την Πέμπτη 11 Ιανουαρίου 2018 έως και τις πρώτες πρωινές ώρες βροχές θα εκδηλώνονται σε πολλές περιοχές της χώρας, με εξαίρεση την Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και την Κρήτη. Τα φαινόμενα στο Ιόνιο, στα νότια ηπειρωτικά και στο Αιγαίο θα είναι τοπικά έντονα και θα συνοδεύονται από σποραδικές καταιγίδες. Τις μεσημεριανές ώρες οι βροχές και οι καταιγίδες θα περιοριστούν στη Δυτική Ελλάδα, στη Θράκη και κυρίως στο ανατολικό Αιγαίο και στα Δωδεκάνησα όπου τα φαινόμενα θα είναι ιδιαίτερα ισχυρά. Τις βραδινές ώρες ο καιρός στη Δυτική Ελλάδα θα παρουσιάσει πρόσκαιρη βελτίωση, ενώ βροχές και πιθανόν σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν εκ νέου στα ανατολικά κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά, στις Σποράδες και στις Κυκλάδες. Παροδικές χιονοπτώσεις αναμένεται να εκδηλωθούν στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια ορεινά και πιθανόν πρόσκαιρα σε ημιορεινές περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας. Τις πρωινές και βραδινές ώρες η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 1 έως 7 βαθμούς, στη Βόρεια Ελλάδα από 2 έως 12, στην Κεντρική Ελλάδα από 5 έως 14 βαθμούς, στη Δυτική και Νότια Ελλάδα από 7 έως 15, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 6 έως 16 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου από 8 έως 16 βαθμούς, αλλά στην Κρήτη και στη Ρόδο οι μέγιστες θα φτάσουν στους 17 με 18 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από ανατολικές κυρίως διευθύνσεις με εντάσεις που μόνο τοπικά θα φτάνουν τα 5 μποφόρ. Στο υπόλοιπο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριου και τοπικά στα ανατολικά ισχυροί, αλλά σταδιακά στα νότια πελάγη γρήγορα θα στραφούν σε δυτικούς και θα ενισχυθούν σε ισχυρούς έως σχεδόν θυελλώδεις, 6 με 7 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί, 5 με 6 μποφόρ και πρόσκαιρα τοπικά σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ, αλλά από τις απογευματινές ώρες θα παρουσιάσουν σταδιακή εξασθένηση.

Στην Αττική έως τις πρώτες πρωινές ώρες περιμένουμε βροχές και πιθανόν, κυρίως στα νότια τμήματα, καταιγίδες, αλλά γρήγορα ο καιρός θα βελτιωθεί. Τις βραδινές ωστόσο ώρες θα βρέξει εκ νέου, με μικρή πιθανότητα εκδήλωσης πρόσκαιρης καταιγίδας. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές κυρίως διευθύνσεις ασθενείς έως μέχρι σχεδόν μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ, όμως το βράδυ θα στραφούν σε δυτικούς και θα ενισχυθούν σε μέτριους έως ισχυρούς, 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 15 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη θα επικρατήσει συννεφιά, με πιθανότητα πρόσκαιρης βροχής το βράδυ. Τις πρωινές και βραδινές ώρες η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις ασθενείς. Η θερμοκρασία στην πόλη θα κυμανθεί από 6 έως 11 βαθμούς, αλλά περιφερειακά της πόλης οι ελάχιστες θα είναι 5 με 6 βαθμούς χαμηλότερες.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *