ροή ειδήσεων

Ξεκίνησαν τα ανταποδοτικά έργα της ΔΕΗ στην Κατταβιά

Μετά από πολλά χρόνια μελετών



Με γρήγορους ρυθμούς παράλληλα ολοκληρώνεται το αρδευτικό δίκτυο «Σκολωνίτη». Με μεγάλη επιτυχία σε φάση ολοκλήρωσης η δοκιμαστική λειτουργία του ΧΥΤΑ Νοτίας Ρόδου.

-Την Τρίτη 9 Ιανουαρίου 2018, ο Δήμαρχος Ρόδου Φώτης Χατζηδιάκος επισκέφτηκε τη Νότια Ρόδο στο πλαίσιο προγραμματισμένων επισκέψεών του στις δημοτικές ενότητες, με στόχο την ενημέρωση, αντιμετώπιση και επίλυση προβλημάτων, αλλά και τον καλύτερο δυνατό προγραμματισμό νέων παρεμβάσεων, βάσει του προγράμματος που έχει καταρτίσει η Δημοτική Αρχή, για την κάθε δημοτική ενότητα ξεχωριστά.
Όπως διαπιστώθηκε σε πλήρη ανάπτυξη βρίσκεται η εκτέλεση των ανταποδοτικών έργων της ΔΕΗ, τα οποία με ενέργειες της Δημοτικής Αρχής ξεκίνησαν μετά από πολλά χρόνια μελετών. Ο Δήμαρχος συγκάλεσε ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην Κατταβιά, στην οποία συμμετείχαν ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης Μιχάλης Παλαιολόγου, ο Αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΡ Δημήτρης Καρατζιάς, ο Προέδρος της Τοπικής Κοινότητας Νίκος Ζαννετάκης και εκπρόσωποι της ΔΕΔΔΗΕ, του ανάδοχου εργολάβου και υπηρεσιακών παραγόντων των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Ρόδου και της ΔΕΥΑΡ. Σκοπός της σύσκεψης ήταν ο συντονισμός και η ενημέρωση για τον τρόπο εκτέλεσης των εργασιών των αντισταθμιστικών έργων, ύδρευσης, αποχέτευσης, άρδευσης και ηλεκτροφωτισμού, συνολικού προϋπολογισμού 3,96 εκατομμύριων ευρώ, που χρηματοδοτεί η ΔΕΗ, ως αντιστάθμισμα για το νέο εργοστάσιο που κατασκευάζεται στην περιοχή. Ο Δήμαρχος ζήτησε τη συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων υπηρεσιών για την άμεση και σωστή υλοποίηση των έργων καθώς και το χρονικό ορίζοντα από κάθε υπηρεσία ξεχωριστά για την αποπεράτωση των εργασιών.
Στη συνέχεια ο κ. Χατζηδιάκος, πραγματοποίησε επιτόπια επίσκεψη προκειμένου να διαπιστώσει την πρόοδο αντικατάστασης του προβληματικού αγωγού άρδευσης στη λιμνοδεξαμενή «Σκολονίτη», μεταξύ Γενναδίου και Λαχανιάς, με στόχο την επανασύνδεσή του με τις αγροτικές περιοχές, έργο συνολικού προϋπολογισμού 499,500 ευρώ με χρηματοδότηση από ιδίους πόρους της ΔΕΥΑΡ. Η ολοκλήρωση του έργου αναμένεται να αντιμετωπίσει δραστικά το πρόβλημα της άρδευσης που παρουσιάστηκε τα προηγούμενα χρόνια και έγινε εντονότερο την περσινή περίοδο, λόγω μακροχρόνιας ανομβρίας.
Ο Δήμαρχος επισκέφτηκε ακόμη το νέο ΧΥΤΑ Νότιας Ρόδου και αντάλλαξε ευχές για καλή χρονιά με τους εργαζόμενους. Με την άκρως επιτυχημένη δοκιμαστική λειτουργία να βρίσκεται σε φάση ολοκλήρωσης, ο Δήμος Ρόδου αναμένεται να παραλάβει και να λειτουργήσει το νέο ΧΥΤΑ, στις 2 Φεβρουαρίου του 2018. Πρόκειται για ένα έργο πνοής για τη Νότια Ρόδο.
Ακολούθησε ευρεία σύσκεψη στο Δημοτικό κατάστημα Γενναδίου με τη συμμετοχή των Προέδρων των Τοπικών Κοινοτήτων: Μεσαναγρού κ. Μπάμπης Λάμπρου, Γενναδίου Γιώργο Μανωλάκη, Κατταβιάς Νίκο Ζαννετάκη, Λαχανιάς Βασίλη Μιχαήλ, Ιστρίου Βασίλειο Βουκή, Απολακκιάς Στάθη Διαμαντή, Ασκληπιειού Μαρία Παπαβασιλείου, Βατίου Βασίλη Καλαποδάκη και του προέδρου του ΤΟΕΒ κ. Ηλία Λέργου, αλλά και υπηρεσιακών παραγόντων.
Ο κος Χατζηδιάκος ενημέρωσε για τις τον προγραμματισμό της Δημοτικής Αρχής για την επίλυση προβλημάτων καθημερινότητας, καθώς και για τις προωθούμενες διοικητικές αλλαγές που θα διευκολύνουν το συντονισμό, την ευελιξία και την αντιμετώπιση τέτοιων θεμάτων. Παράλληλα ειδική μνεία έγινε για τα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη για την αντιμετώπιση του προβλήματος της λειψυδρίας, το οποίο ειδικά στη Νότια Ρόδο είναι ιδιαιτέρως σοβαρό λόγω της ανομβρίας αλλά και της αύξησης της ζήτησης.
Μετά το πέρας της σύσκεψης, ο Δήμαρχος, με τη συμμετοχή του κου. Παλαιολόγου, του κου. Καραντζιά και των προέδρων των Τοπικών Κοινοτήτων έκοψε την Πρωτοχρονιάτικη Πίτα του υπαλληλικού προσωπικού που εργάζεται στη Δημοτική Ενότητα Νοτίας Ρόδου, ευχόμενος στους υπαλλήλους υγεία, δύναμη, και κουράγιο για το νέο έτος.

Σχόλια

  1. Ανώνυμος11/1/18 16:45

    δημαρχε το μεγαλυτερο εργο είναι η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *